Discount 0,20% για τα ΣΜΕ του FTSE 20 (update)

Μικρό discount της τάξης του 0,20% δημιούργησαν τα 7.272 ΣΜΕ στο δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ στη μεσαία κεφαλαιοποίηση τα 63 ΣΜΕ διατηρήθηκαν σε επίπεδα ανώτερα των θεωρητικών τους.

Σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκε για άλλη μία μέρα η συναλλακτική δραστηριότητα στην αγορά παραγώγων.

Συγκεκριμένα στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης πραγματοποιήθηκαν 7.272 ΣΜΕ σε τιμές που άνοιξαν στον Δεκέμβριο μικρό discount της τάξεως του 0,20%.

Το spread μεταξύ των δύο πρώτων μηνών γύρισε σε flat επίπεδα ενώ το implied volatility στα ΑΤΜ options Δεκεμβρίου κινήθηκε στο 18,5%.

Στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης πραγματοποιήθηκαν 63 ΣΜΕ σε τιμές που διατηρήθηκαν σε επίπεδα ανώτερα των θεωρητικών τους.

Στα stock futures πραγματοποιήθηκαν 1.094 ΣΜΕ στον ΟΤΕ σε τιμές που κινήθηκαν κοντά στα θεωρητικά τους επίπεδα. Ακολούθησε η Alpha bank με 515 ΣΜΕ.

----------------

Ακόμα μία συνεδρίαση περιορισμένου ενδιαφέροντος και χαμηλού όγκου συναλλαγών η σημερινή, με τα συμβόλαια του FTSE να μην παρουσιάζουν διακύμανση μεγαλύτερη των 8 ποσοστιαίων μονάδων.

Οι εμπλεκόμενοι δεν έδειξαν να ενθουσιάζονται που ο Γενικός Δείκτης ξεπέρασε το ψυχολογικό φράγμα των 2.200 μονάδων, οι υποτιμήσεις επέστρεψαν (έστω και οριακά για τα συμβόλαια του FTSE), με premium, αλλά ελάχιστες συναλλαγές αυτά του FTSEM, δεν σημειώθηκε δανεισμός τίτλων, ενώ οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών αφορούσαν κυρίως ”ρολλαρίσματα” και λιγότερο άνοιγμα καινούργιων θέσεων, Alpha Bank (515), ΟΤΕ (1094), Εθνική (305) και Ιντρακόμ (360).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v