Με premium τα ΣΜΕ του FT 20 (update)

Premium εμφάνισαν τα συμβόλαια του Δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης,ενώ η συναλλακτική δραστηριότητα αυξήθηκε ως αποτέλεσμα της διορθωτικής κίνησης της αγοράς. Το spread μεταξύ των δύο πρώτων μηνών κινήθηκε στον -1,5 πόντο.

Σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

H διορθωτική κίνηση της αγοράς αύξησε την συναλλακτική δραστηριότητα στην αγορά παραγώγων.

Στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, πραγματοποιήθηκαν 13.285 ΣΜΕ σε τιμές που διατηρήθηκαν στον Δεκέμβριο σε επίπεδα ανώτερα των θεωρητικών τους.

Το spread μεταξύ των δύο πρώτων μηνών κινήθηκε στους -1,5 πόντους, ενώ το implied volatility στα ΑΤΜ options Ιανουαρίου κινήθηκε στο 19%.

Στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης, πραγματοποιήθηκαν 119 ΣΜΕ σε τιμές που και εδώ κινήθηκαν σε επίπεδα ανώτερα των θεωρητικών τους.

Η Εθνική τράπεζα συγκέντρωσε το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον στα stock futures, όπου πραγματοποιήθηκαν 1.424 ΣΜΕ σε τιμές που κινήθηκαν στα θεωρητικά τους επίπεδα.

---------------

Συνεδρίαση με ”δύο πρόσωπα” ήταν η σημερινή στην αγορά παραγώγων, καθώς το ανοδικό ξεκίνημα είχε πτωτικό τέλος, έστω και αν οι πωλητές δεν επέδειξαν επιθετικές διαθέσεις.

Διατηρήθηκαν οι οριακές υπερτιμήσεις, δεν σημειώθηκε δανεισμός τίτλων, σημαντική ήταν η δραστηριότητα στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών, Alpha Bank (889), OTE (1.208), Εθνική (1.424) και Ιντρακόμ (426), ενώ 12.492 συμβόλαια του FTSE και 503 του FTSEM λήξεως Δεκεμβρίου δεν έχουν κλείσει ή μετακυλίσει θέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v