Υποτονικό το κλίμα στο ΧΠΑ

Υποτονική η σημερινή συνεδρίαση στο ΧΠΑ, με ιδιαίτερα χαμηλούς όγκους, καθώς έχουν πραγματοποιηθεί μόλις 103 συμβόλαια. Χαμηλός ο όγκος επίσης και για τα stock futures με περιορισμένο ενδιαφέρον και για την αγορά διακαιωμάτων.

ΝΕΟ: Στο εξής το euro2day.gr θα έχει 2 σχόλια την ημέρα για το ΧΠΑ στη σελίδα των παραγώγων, από την MARFIN AXEΠΕΥ, (ένα στη μέση της συνεδρίασης περι 1300-13.30 και ένα μετά το κλείσιμο).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα στοιχεία του πίνακα τιμών του ΧΠΑ στη σελίδα ανανεώνονται ON LINE με κάθε ανανέωση (refresh) της σελίδας. Στοιχεία με 10’ λεπτά καθυστέρηση.]

Σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Υποτονική η σημερινή συνεδρίαση με ιδιαίτερα χαμηλούς όγκους. Στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης έχουν πραγματοποιηθεί 5.216 συμβόλαια ενώ ο υποκείμενος δείκτης μέχρι στιγμής έχει καταγράψει όγκο της τάξεως των 17 εκατ. ευρώ.

Τα συμβόλαια Ιουνίου διαπραγματεύονται σε τιμές χαμηλότερες των θεωρητικών τους (discount 2.5%-3%). Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τα συμβόλαια του δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης έχουν περιορίσει το discount σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις με αποτέλεσμα να διαπραγματεύονται σε τιμές κοντά στο χθεσινό κλείσιμο.

Ωστόσο, η συναλλακτική δραστηριότητα παραμένει χαμηλή καθώς έχουν πραγματοποιηθεί μόλις 103 συμβόλαια. Δανεισμός για τις μετοχές της Alpha bank, του ΟΤΕ και της Πειραιώς.

Xαμηλός ο όγκος και για τα stock futures. Το συμβόλαιο της Alpha bank

διαπραγματεύεται σε 2% discount.

Χαμηλό ενδιαφέρον για την αγορά δικαιωμάτων με μόλις 651 calls και 809 puts.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v