ΧΠΑ: Υψηλός ο δανεισμός στην υψηλή

Χαμηλότερα, αν και με ”κλείσιμο” του discount, οδηγεί τα συμβόλαια της υψηλής ο μικρός όγκος και η υποχώρηση στις διεθνείς αγορές. Μικρό το discount και ελάχιστος ο όγκος στη μεσαία. Μεγάλος ο δανεισμός στα ”χαρτιά” του Ftase 20.

[ΝΕΟ: Στο εξής το euro2day.gr θα έχει 2 σχόλια την ημέρα για το ΧΠΑ στη σελίδα των παραγώγων, από την MARFIN AXEΠΕΥ, (ένα στη μέση της συνεδρίασης περι 1300-13.30 και ένα μετά το κλείσιμο)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα στοιχεία του πίνακα τιμών του ΧΠΑ στη σελίδα ανανεώνονται ON LINE με κάθε ανανέωση (refresh) της σελίδας. Στοιχεία με 10’ λεπτά καθυστέρηση.]

Σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

O μικρός όγκος στην υποκείμενη αγορά και η πτώση στις διεθνείς αγορές οδηγεί τα συμβόλαια χαμηλότερα, κλείνοντας όμως το discount από 3,5% σε 1,9%, αν και με μικρό όγκο (4.700 συμβόλαια).

Το open interest παρέμεινε στα επίπεδα των 20.500 συμβόλαια, ενώ ο Μidcap ”παίζει” στο γνωστό σενάριο με μικρό discount και ελάχιστο όγκο (50 συμβόλαια).

Στα stock futures, μόνο ο ΟΤΕ δείχνει λίγο ”ζωντανός” λόγω μερίσματος, με 155 συμβόλαια, ενώ το μεγαλύτερο κομμάτι του open interest στα stock futures είναι ”κλειδωμένο” σε arbitrage.

Μεγάλος είναι ο δανεισμός σε χαρτιά του FT 20, κάτι που επίσης αποδίδεται σε arbitrage.

Στα δικαιώματα, ελάχιστος όγκος με 750 calls 770 puts με το implied volatility στα ίδια επίπεδα του 30%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v