ΧΠΑ: Στο 1,5% το discount στα ΣΜΕ του FT-20

Χαμηλή παρέμεινε η συναλλακτική δραστηριότητα στην αγορά παραγώγων σήμερα μετο discount τα ΣΜΕ του FT-20, να διαμορφώνεται στο 1,5%, ενώ επίσης με discount έκλεισαν και τα ΣΜΕ του δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποιησης.

Το σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Αδύναμος για άλλη μία μέρα με απώλειες της τάξεως του 0,74% (739,90) έκλεισε ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης. Οι μικρές διακυμάνσεις της spot αγοράς διατήρησαν σε χαμηλότερα σε σχέση με την Τετάρτη επίπεδα την συναλλακτική δραστηριότητα στην αγορά παραγώγων.

Συγκεκριμένα με το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον να παρατηρείτε πλέον στον Απρίλιο πραγματοποιήθηκαν 9172 ΣΜΕ στον υποκείμενο δείκτη σε τιμές που διατηρήθηκαν σε επίπεδα χαμηλότερα των θεωρητικών τους.(1,50%).

Αντίστοιχη με τις προηγούμενες μέρες η συναλλακτική δραστηριότητα και στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης όπου πραγματοποιήθηκαν 330 ΣΜΕ σε τιμές κατώτερες των θεωρητικών τους.

Ελαφρά μειωμένο σε σχέση με την Τετάρτη το implied volatility (26%) στα ΑΤΜ options Aπριλίου του Ftase-20 ενώ πραγματοποιήθηκαν 1643 calls και 2674 puts. Στον Ftsem-40 πραγματοποιήθηκαν μόνο 74 calls.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v