Στο ΣΜΕ του Οκτωβρίου το επενδυτικό ενδιαφέρον

Με discount της τάξεως του 1,5% διαπραγματεύθηκαν τα ΣΜΕ του FT 20, ενώ ανάλογα κινήθηκαν τα ΣΜΕ στο δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσε το ΣΜΕ (FT 20) του Οκτωβρίου.

Το σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε την Παρασκευή στις 952,15 μονάδες 0,94% χαμηλότερα από την προηγουμένη εβδομάδα.

Η διαπραγμάτευση των ΣΜΕ του υποκείμενου δείκτη κινήθηκε σε επίπεδα κατώτερα των θεωρητικών τους διατηρώντας discount της τάξεως του 1,50%. To ΣΜΕ του Οκτωβρίου συγκέντρωσε το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ το spread μεταξύ των δύο πρώτων συμβολαίων κινήθηκε οριακά αρνητικό (-0,25 πόντους).

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατέγραψε εβδομαδιαίες απώλειες της τάξεως του 1,97% κλείνοντας την Παρασκευή στις 201,87 μονάδες.

Η συναλλακτική δραστηριότητα στα ΣΜΕ του FT-40 κινήθηκε σε υψηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα επίπεδα κυρίως λόγω του spread trading, ενώ οι τιμές διαπραγμάτευσης έκλεισαν το premium που διατηρούσαν προς το τέλος της εβδομάδας και προσέγγισαν επίπεδα κατώτερα των θεωρητικών τους.

Το spread αντίστοιχα μεταξύ των δύο πρώτων μηνών κινήθηκε σε θετικό πρόσημο (+1.50%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v