Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ανοίγει ο δρόμος για placement στη Helleniq Energy - Ανεβαίνει… πίστα η Μυτιληναίος - Ξύπνησε η Foodlink; - Viohalco: Μια παρεξήγηση

MYTILINEOS: Ακάθεκτη στον δρόμο υπέρβασης των 40 ευρώ η μετοχή του φερώνυμου ομίλου του Ευάγγελου Μυτιληναίoυ (φωτ.), η οποία με μεγάλη άνοδο άνω του 4% την Παρασκευή αναρριχήθηκε ως τα 36,9 ευρώ με αυξημένο τζίρο.

Η μετοχή έχει… ανέβει πίστα, με κέρδη άνω του 40% το τελευταίο εξάμηνο και 122% σε 12μηνο ορίζοντα, οδηγώντας τη Morgan Stanley σε ανοδική διόρθωση της τιμής-στόχου στα 45 ευρώ, ένα μόλις μήνα μετά την έναρξη κάλυψής της.

Ο διεθνής οίκος κάνει λόγο για μεγάλο -και αδικαιολόγητο- discount στον τίτλο, σε σχέση με τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και αλουμινίου.

Πάρτι για δύο στο Χρηματιστήριο - Intrakat: Οι καλοκαιρινές αγορές από Winex - Ημέρες… 1999 αλλά στην Τουρκία!

AEGEAN: Ο τίτλος που ξεχώρισε στη χθεσινή συνεδρίαση, καθώς αναρριχήθηκε με τη μία στο νέο υψηλό των 13,54 ευρώ (προηγούμενο στα 13,34 ευρώ στις 29 Ιουλίου).

Η εταιρεία του Ευτύχιου Βασιλάκη (φωτ.) είχε τα δεύτερα υψηλότερα κέρδη (8,32%) στο ταμπλό και βρέθηκε στην πέμπτη θέση σε συναλλαγές. Αλλαξαν χέρια 432 χιλιάδες τεμάχια συνολικής αξίας 5,7 εκατ. ευρώ.

Σε αυτό συνέβαλαν και δύο πακέτα: το πρώτο, το μεσημέρι, αφορούσε σε 30.000 τεμάχια και έγινε στα 13 ευρώ και το δεύτερο για 15.000 τεμάχια στα 13,18 ευρώ.

Τράπεζες: Οι κινήσεις στο εξωτερικό και το πάρτι των αναλυτών - Πώς Goldman Sachs και Blackstone έγιναν... «μπαταχτσήδες»

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με… όρεξη φαίνεται πως επέστρεψαν από τις καλοκαιρινές διακοπές. Σε μόλις 24 ώρες ανακοινώθηκαν δ;yο ντιλ και μάλιστα αμφότερα στο εξωτερικό.

Την αρχή έκανε η Eurobank, που γνωστοποίησε τη συμφωνία για εξαγορά επιπλέον 17,3% της Ελληνικής Τράπεζας στην Κύπρο, κίνηση που θα ανεβάσει το ποσοστό της στον όμιλο στο 46,5% και θα οδηγήσει σε υποχρεωτική Δημόσια Πρόταση.

Χθες πήρε τη σκυτάλη η Alpha Bank (φωτ. ο Βασίλης Ψάλτης). Απέκτησε το οικοσύστημα υπηρεσιών για ιδιώτες της Orange Money Romania, διευρύνοντας με τον τρόπο αυτό την πελατειακή της βάση στη χώρα.

Κλειδώνει την πρωτιά η Mytilineos - Medicon: Οι συναλλαγές και τα… μυστήρια - Goldman Sachs: Από το αυτί και στο γραφείο!

MYTILINEOS: Πρώτα με οργανική ανάπτυξη και τον τελευταίο χρόνο με εξαγορές η Mytilineos Energy & Metals αποκτά κρίσιμη πελατειακή βάση, που θα της επιτρέψει να «κλειδώσει» την πρώτη θέση ανάμεσα στους ιδιώτες προμηθευτές ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου και τη δεύτερη στη εγχώρια λιανική αγορά προμήθειας.

Αυτός ο πρώτος κύκλος εξαγορών (Watt & Volt, Unison, Volterra, EfaEnergy) διασφαλίζει στην εταιρεία του Ευάγγελου Μυτιληναίoυ (φωτ.) τη δυνατότητα να καλύψει τον στρατηγικό στόχο της, να έχει μερίδιο 20-25% ως το 2024.

Η Eurobank και το προσπέρασμα στην Κύπρο - Κινήσεις για νέα retail bonds στο ΧΑ - Alpha: Οι τιτλοποιήσεις και η... ζημιά

EUROBANK: Η τράπεζα που «τρέχει» ο Φωκίων Καραβίας (φωτ.) ήταν η τελευταία χρονικά που τοποθετήθηκε στην κυπριακή αγορά. Κι όμως, μετά και την αύξηση της συμμετοχής στο συγκρότημα της Ελληνικής, βάζει πλώρη να γίνει ο δεύτερος σε μέγεθος χρηματοοικονομικός όμιλος στο Νησί της Αφροδίτης, ένα βήμα πριν από την Τράπεζα Κύπρου.

Από ελληνικής πλευράς, η Εθνική ήταν ο leader της τοπικής αγοράς έως την τουρκική εισβολή του 1974, ενώ σήμερα ελέγχει μικρό μονοψήφιο μερίδιο.

Η Alpha Bank ξεκίνησε δυναμικά την παρουσία της στη χώρα από τη δεκαετία του 1990 και μέσα από εξαγορά τοπικού ιδρύματος έφτασε κάποια φάση να διεκδικεί την τρίτη θέση από πλευράς μεριδίων (πρώτη η Κύπρου, ακολουθούσαν τότε η Λαϊκή και η Ελληνική). Σήμερα εξακολουθεί να διαθέτει αξιοπρόσεκτη παρουσία, έχοντας μάλιστα στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα απορροφήσει και την Εμπορική Τράπεζα Κύπρου.

v