Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Τραπεζίτες: Το… τσουρούφλισμα στη ΔΕΘ - Ταβανόπροκα Λιανού για την ακρίβεια - Σφηνάκια για ΛΑΜΔΑ, ΔΟΜΙΚ, ΕΠΣΙΛ, ΜΟΥΖΚ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ: Δεν το λες καρφί αλλά μάλλον… ταβανόπροκα! Μιλάμε για την παρέμβαση του επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού Γιάννη Λιανού στη συζήτηση που γίνεται (και) αυτή την περίοδο για τις ανατιμήσεις, τα καρτέλ και την κερδοσκοπία, με φόντο την καταστροφή του Κάμπου από τις πλημμύρες.

Εγραψε στο Twitter: «Η ακρίβεια & αύξηση κόστους ζωής είναι το νο 1 πρόβλημα/προτεραιότητα σήμερα σύμφωνα με σημερινή δημοσκόπηση και εμείς περιμένουμε ακόμα να προχωρήσουν οι προσλήψεις στην ΕπΑντ που είχαν προγραμματιστεί για το 2021 και 2022 και για τις οποίες υπάρχουν ήδη οι πόροι... Ας περιορίσουμε επιτέλους τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και ας δώσουμε ουσιαστικά πλέον τα εργαλεία στις ανεξάρτητες αρχές να προχωρήσουν οι ίδιες άμεσα τις διαδικασίες για τις προσλήψεις που έχουν εγκριθεί & προγραμματιστεί πριν 2 έτη... τις χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ.

ΧΑ: Τρεις αφυπνίσεις σε μια συνεδρίαση! - Ο Κασσελάκης φαβορί και ο Μαύρος… προφήτης - Tips για ElvalHalcor και ΑΕΕΑΠ

ELVALHALCOR: Κρίσιμα στοιχεία έδωσε η διοίκηση της εισηγμένης (φωτ. ο πρόεδρος Μιχάλης Στασινόπουλος) στους αναλυτές, στο πλαίσιο του conference call για τα αποτελέσματα εξαμήνου.

Σταχυολογούμε τα πλέον αξιοπρόσεκτα:

Τέλος, οι επενδύσεις φέτος θα κινηθούν κάτω από το επίπεδο των 100 εκατ. ευρώ (172 εκατ. πέρυσι), με το μεγαλύτερο μέρος να έχει υλοποιηθεί το πρώτο μισό της χρονιάς (53 εκατ. ευρώ).

 

ATTICA GROUP: Σε έναν από τους πλέον αναγνωρισμένους οίκους συμβούλων στον κόσμο, στη McKinsey, πρόκειται να ανατεθεί άμεσα η διερεύνηση και αναδιοργάνωση όπου απαιτείται, όλων των σχετικών εσωτερικών διαδικασιών και πρωτοκόλλων της εταιρείας, μετά τον τραγικό θάνατο του Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά.

Κυβέρνηση: Μπάχαλο και με το νέο τέλος - Ο πληθωρισμός απληστίας και η φάκα - Αεροπορικά εισιτήρια στη... στρατόσφαιρα

ΜΠΑΧΑΛΟ: Όλα ξεκίνησαν προχθές, με μια αναφορά του Κωστή Χατζηδάκη (φωτ.) στον ΣΚΑΪ για το σλοβενικό μοντέλο χρηματοδότησης ζημιών από φυσικές καταστροφές, με έκτακτη εισφορά, μια αναφορά που έβαλε φωτιά στα σενάρια.

Στη συνέχεια, το βράδυ, πηγές του ΥΠΟΙΚ επιχείρησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις μιλώντας περί «εθελοντικής εισφοράς», με έμφαση σε επιχειρήσεις και ευκατάστατους ιδιώτες. Τη… σκυτάλη πήρε χθες το πρωί ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Αλέξης Πατέλης, ο οποίος μίλησε (πάλι στον ΣΚΑΪ) για ένα «δίκαια κατανεμημένο» ειδικό τέλος, λέγοντας ότι περισσότερα θα πει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

Χρηματιστήριο: Τα αίτια της συνεχιζόμενης πτώσης - Ο Τσακαλώτος και ο «όλος ΣΥΡΙΖΑ» - Tips για Μουζάκη, Trade Estates

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ - ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: Χαμός έγινε χθες με το προεκλογικό βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη (φωτ.) από τη Μακρόνησο.

Άπαντες, από τη Νέα Δημοκρατία μέχρι το ΚΚΕ, ασχολήθηκαν με το θέμα, ανεβάζοντας (ξανά) ψηλά στην επικαιρότητα τον νέο υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, «εφ' όλης της ύλης» συνέντευξη του οποίου δημοσίευσε παρεμπιπτόντως χθες η «Καθημερινή».


Οι εκ δεξιών ισχυρίστηκαν ότι η επίσκεψη στη Μακρόνησο αναμοχλεύει εμφυλιοπολεμικά πάθη, οι εξ αριστερών ότι έκανε μάρκετινγκ του εαυτού του με το ιστορικό μνημείο της Αριστεράς. Όλους τους ξεπέρασε όμως ο συνυποψήφιός του Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε μια σπάνια επίδειξη αμετροέπειας, ζητώντας... συγγνώμη εκ μέρους «του όλου ΣΥΡΙΖΑ».

Βενζίνη: Πιάσαμε την κορυφή του… κόσμου! - Τράπεζες: Η άνιση πτώση και ο ΓΔ - Το αθόρυβο Road Show της HSBC

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Εγκαίρως είχαμε προειδοποιήσει, ήδη από τις αρχές Απριλίου, ότι η Γερμανίδα Claudia Buch (φωτ.) της Bundesbank ήταν το απόλυτο φαβορί για τη θέση του προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της EKT, του SSM.

Χθες η υπόθεση έκλεισε και τυπικά. Ακόμη δεν ανέλαβε βεβαίως η κυρία, ενώ μένουν και κάποια διαδικαστικά, αλλά ο κύβος ερρίφθη.

Το ερώτημα τώρα, για τους Έλληνες τραπεζίτες, είναι αν η Γερμανίδα με το πολύ βαρύ βιογραφικό θα έχει την ίδια κατανόηση που έδειχνε ο Ιταλός Andrea Enria στις «ιδιομορφίες» του Νότου.

v