Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Η αναδιάρθρωση της Wind και το ετεροχρονισμένο... bonus για ΟΤΕ - Παράταση στην εθελούσια της Εθνικής

ΟΡΜΠΑΝ. Πολλές φορές έκανε -και συνεχίζει να κάνει- τα «τσαλίμια» του ο Ούγγρος πρωθυπουργός. Πότε αψηφώντας τις απαιτήσεις αναφορικά με το «κράτος δικαίου», πότε βάζοντας τρικλοποδιές στις προσπάθειες να επιβληθούν κυρώσεις στη Ρωσία.

Καθώς, όμως, η γραφειοκρατία των Βρυξελλών έχει τον έλεγχο του χρήματος, έρχεται εκ νέου αντιμέτωπος με τον εφιάλτη των… προαπαιτούμενων.

Χθες η Κομισιόν συνέστησε να μην εκταμιευτούν επιχορηγήσεις 5,8 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, αν δεν εκπληρωθούν στο σύνολό τους οι απαιτήσεις για αλλαγές στο νόμο περί διαφθοράς.

Ενέργεια: Τιμές… μπετόν για όλο το 2023-Πρωτοφανής εικόνα στους μισθούς-Τίτλοι τέλους(;) για τη «zero Covid»

AS COMPANY: Έντονη βελτίωση οικονομικών επιδόσεων σημείωσε στο εννεάμηνο η εισηγμένη (+48,3% στις πωλήσεις, +53,8% στο EBITDA, +63,9% στο EBIT) η οποία δεν οφείλεται μόνο στις επιδόσεις του πρώτου εξαμήνου (πέρυσι είχαμε για τέσσερις μήνες κλειστά τα φυσικά καταστήματα λόγω covid-19) αλλά συνεχίστηκε και κατά το τρίτο τρίμηνο (+29,6% στις πωλήσεις, +11,4% στο EBITDA).

Να σημειωθεί ότι η προαναφερθείσα άνοδος των επιδόσεων έλαβε χώρα παρά το γεγονός ότι η εταιρεία πλήττεται από την ανατίμηση του δολαρίου έναντι του ευρώ.

Αγορά ενέργειας: Στη δίνη της… φτώχειας - AΝΤ1: Το after sales βγαίνει στη σέντρα! - Big business από Νιτσιάκο και Υφαντή

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Στις 7 Δεκεμβρίου ορίστηκε η επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση της εισηγμένης με θέμα την έκδοση warrants (στο αμερικανικό fund LDA).

Η ελάχιστη απαιτούμενη εκ του νόμου απαρτία (33,3%) εκτιμάται ότι θα προκύψει και έτσι τότε θα ανακοινωθούν οι όροι της έκδοσης (στη χθεσινή γενική συνέλευση η διοίκηση κράτησε «κλειστά τα χαρτιά της»).

Εν τω μεταξύ, προχωρεί με ικανοποιητικό ρυθμό η ρύθμιση-κούρεμα των τραπεζικών υποχρεώσεων της εισηγμένης, το υπόλοιπο των οποίων προβλέπεται να μηδενιστεί τον Αύγουστο του 2023. Επιπλέον, στα ακίνητα της εταιρείας γίνεται επανυπολογισμός της εύλογης αξίας, κίνηση που θα ενισχύσει ως ένα βαθμό την αποτίμησή τους στα λογιστικά βιβλία της εισηγμένης στις 31/12/2022.

ΤΑΙΠΕΔ: Το ερώτημα της Πύλου και το αίτημα σε Μήτση - Credit Suisse με άρωμα… Lehman - Μια «καταραμένη» θέση εργασίας

ΤΑΙΠΕΔ Ι: Δύο ήταν τελικά τα σχήματα που κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές για την αξιοποίηση της μαρίνας της Πύλου, στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Ωστόσο για το ένα ξέρουμε πολλά, για το άλλο, όμως, λίγα. Συγκεκριμένα, στην πρώτη κοινοπραξία ένας εκ των εταίρων είναι η ΤΕΜΕΣ, συμφερόντων της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, η οποία είναι ο φορέας ανάπτυξης της Costa Navarino και μέτοχος της Ιονικής Ξενοδοχειακής που «τρέχει» την ανάπλαση στο ακίνητο της Βασιλίσσης Σοφίας, όπου μέχρι πρότινος φιλοξενείτο το ιστορικό Hilton. Η έτερη συμμετέχουσα είναι θυγατρική του ομίλου D-Marin, που εξειδικεύεται στη διαχείριση μαρινών, έχοντας εντάξει επί ελληνικού εδάφους εδώ και χρόνια κάτω από την ομπρέλα της τις μαρίνες της Ζέας, των Γουβιών και της Λευκάδας.

Hot ονόματα και… φτωχοί συγγενείς στο Λονδίνο - Βγάζει είδηση ο ΑΔΜΗΕ - Καταθέσεις: Στα νύχια του «μη ανταγωνισμού»

ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ: Την ώρα που η Λαγκάρντ μάς λέει περί ενδεχόμενης «δυσάρεστης έκπληξης» προσεχώς στο μέτωπο του πληθωρισμού κι ενώ αρκετοί αναλυτές αναμένουν περιβάλλον υψηλών (ή έστω σημαντικά υψηλότερων σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν) επιτοκίων για τα επόμενα χρόνια, τα επιτόκια τραπεζικών καταθέσεων παραμένουν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, αφήνοντας τους πελάτες των τραπεζών στο έλεος του πληθωρισμού.

Διότι με πληθωρισμό κοντά στο 9% και επιτόκια κάτω και από τη μονάδα, προφανώς ο καταθέτης βλέπει τα χρήματά του να μειώνονται σημαντικά, ακόμη και μέσα σε ένα 12μηνο.

v