Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ουκρανία: Ο Μακρόν τάραξε τα νερά- Οι εισπράξεις «μαμούθ» της CVC-Σφηνάκια για Εθνική και Alpha Bank

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Η χθεσινή δήλωση Μακρόν, ότι χρειάζεται μια νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας στην Ευρώπη, κι ότι πρέπει να δοθούν εγγυήσεις στη Ρωσία για την ασφάλεια της, εφόσον αρχίσουν διαπραγματεύσεις, αλλά και ότι είναι κατανοητή η ανησυχία της τελευταίας, για «το ΝΑΤΟ στη πόρτα της», είναι ίσως η δήλωση που ταράζει τα νερά, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στη μέχρι τώρα διάρκεια του πολέμου. Και για έναν επιπρόσθετο λόγο, πέρα από τον προφανή: Διότι έγινε αμέσως μετά την επίσκεψη του στις ΗΠΑ και τη συνάντηση του με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν.

Σύνοδος ΕΛΚ: Οι μεγάλες προσδοκίες, οι ηχηρές απουσίες και το... φάουλ -H «συντηρητική» Mevaco και το μήνυμα ΠΛΑΘ

MEVACO. Ιδιαίτερα συντηρητικές αποδείχτηκαν οι εκτιμήσεις της διοίκησης της Mevaco για το 2022, καθώς στα πλαίσια της τακτικής γενικής συνέλευσης του περασμένου Ιουνίου είχε γίνει λόγος για φετινό κύκλο εργασιών της τάξεως των 35 εκατ. ευρώ.

Έλα όμως που τα έσοδα του εννεαμήνου έπιασαν ήδη τα 32,3 εκατ. ευρώ (έναντι 17 εκατ. πέρυσι) και το ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων της εταιρείας παραμένει υψηλό (βλέπε κινητικότητα στο μέτωπο της κατασκευής νέων φωτοβολταϊκών πάρκων, με την εισηγμένη να αναλαμβάνει σειρά έργων για την κατασκευή των σχετικών μεταλλικών βάσεων).

Τράπεζες: Ο Μητσοτάκης και οι «σφαλιάρες» της προεκλογικής περιόδου

Η παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη χθες Παρασκευή έδειξε ότι το θέμα των τραπεζών, σε σχέση με δάνεια, καταθέσεις και προμήθειες, τα βασικά δηλαδή σημεία της λειτουργίας τους, έχει μπει για τα καλά στην προεκλογική ατζέντα. Κι ότι οι προηγούμενες φιλικές… «σφαλιάρες», εκ μέρους του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, ήταν τελικά εντός, κι όχι εκτός της γραμμής Μαξίμου.

Πέραν της σημασίας που ούτως ή άλλως έχει μια παρέμβαση ανώτατου επιπέδου, ο συγκεκριμένος πρωθυπουργός, ακριβώς επειδή είναι γνωστή η έμφαση που δίνει στην οικονομία και στις επενδύσεις, αλλά και η προθυμία του να μιλήσει σε μεγάλους επενδυτές, όπως πρόσφατα έπραξε και στο roadshow του Χρηματιστηρίου, δύσκολα μπορεί να κατηγορηθεί για άγνοια ή λαϊκισμό.

Τελευταία αλλά… κερδισμένη η Eurobank- Δασικοί χάρτες: Βραχυκύκλωμα σε βάρος του πολίτη-Σφηνάκια για ΠΛΑΘ και Prodea

 

PRODEA. Κινήσεις για να καλυφθεί έναντι της αύξησης του Euribor πραγματοποιεί η εταιρεία. Ηδη έχει συνάψει σύμβαση αντιστάθμισης επιτοκιακού κινδύνου και βρίσκεται σε διαδικασία σύναψης μιας ακόμα.

Το ποσοστό των δανειακών κεφαλαίων του ομίλου με όρους σταθερού επιτοκίου ή για τα οποία έχουν ήδη συναφθεί συμβάσεις αντιστάθμισης επιτοκιακού κινδύνου ανέρχεται σε 36,5% ενώ μετά τη σύναψη της επιπλέον συμβάσης αντιστάθμισης θα φτάσει το 67,2%.

EUROBANK. Με την κίνησή της να ανεβάσει το ποσοστό της στην Ελληνική Τράπεζα στο 26%, o όμιλος μετεξελίσσεται σε κομβικό παράγοντα της κυπριακής αγοράς. Αυτό συμβαίνει όχι μόνο επειδή καθίσταται ο μεγαλύτερος μέτοχος στο δεύτερο σε μέγεθος χρηματοπιστωτικό όμιλο της χώρας, αλλά και γιατί διαθέτει επίσης τη δική της τοπική θυγατρική παρουσία, ενώ παράλληλα η Τράπεζα Κύπρου διακρίνεται για τον πολυμετοχικό της χαρακτήρα.

ΟΠΕΚ: Δεύτερη μείωση παραγωγής;-Κίνδυνος να ψάχνει για… μετρητά η Βρετανία-Η Intrakat και το μήνυμα σε Δ. Κούτρα

ΕΝΔΥΣΗ. Με το… αριστερό μπήκε το φθινόπωρο για τον κλάδο, όπως προκύπτει από μια προσεκτική ανάλυση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για τον κύκλο εργασιών αλλά και τους όγκους πωλήσεων.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης κύκλου εργασιών υποχώρησε 4,4% σε ετήσια βάση στη συγκεκριμένη κατηγορία και 0,3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα που η αγορά στηρίχθηκε από τον τουρισμό. Σε όρους όγκου, όμως η μείωση μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου φτάνει το 29,7%.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά την τουριστική σεζόν η αγορά κινήθηκε στο ρελαντί και αυτή η τάση συνεχίστηκε μέχρι τον Νοέμβριο.

v