Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Η εκτίναξη της Inform Λύκος και η αριθμητική - Σινιάλα από την ΑΜΚ της Lavipharm - Τραβούν επενδύσεις οι... ντομάτες

ΥΔΡΟΠΟΝΙΑ: Τι σχέση μπορεί να έχει ένας γεωπόνος, δύο λογιστές, ένας δικηγόρος, ένας καθηγητής φυσικής και ένας επαγγελματίας που ασχολείται με την εμπορία σιδήρου και μπετόν; Εκ πρώτης όψεως μάλλον τίποτε, διότι τα συγκεκριμένα επαγγέλματα δεν «κουμπώνουν» μεταξύ τους. Όμως όλοι είναι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας Υδροπονικά Θερμοκήπια Καρδίτσας, που ίδρυσαν στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2021 με αρχικό κεφάλαιο 200.000 ευρώ.

Η εταιρεία λοιπόν ετοιμάζεται να ιδρύσει νέο υδροπονικό θερμοκήπιο, δυναμικότητας 257.900 κιλών τομάτας/έτος στην Καρδίτσα.

S&P και ΜΥΤΙΛ: Επενδυτική βαθμίδα ενόψει *Το σπριντ της Viva Wallet πριν το deal με JP Morgan *Τι φέρνει κοντά Intrakat-ΤΕΚΑΛ

ZARA: Μπορεί να μη γνωρίζουμε ποιο είναι το φετινό αποτύπωμα του ισπανικού ομίλου Inditex στην Ελλάδα -σ.σ. θα δημοσιεύσει τις ετήσιες οικονομικές της καταστάσεις για το 2022 το καλοκαίρι του 2023-, όμως μια γεύση για τη διεθνή εικόνα μπορούμε να πάρουμε από τις επίσημες ανακοινώσεις του ομίλου.

Το εννεάμηνο οι πωλήσεις του αυξήθηκαν κατά 19% στα 23,1 δισ. ευρώ, το ηλεκτρονικό κατάστημα πάει «σφαίρα» -μέχρι το 2024 στοχεύει οι online πωλήσεις να αντιπροσωπεύουν το 1/3 του συνολικού τζίρου- ενώ άνοιξε και νέα καταστήματα σε 30 αγορές. Σήμερα το δίκτυό της διαθέτει 6.307 καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

Δεύτερες σκέψεις Eurobank για το Ελληνικό *Φουλ του… ανεκτέλεστου στην Profile *Η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός και το παραλίγο ντιλ

WIZZ AIR: Success story για το «Ελευθέριος Βενιζέλος» αποτελεί η χαμηλού κόστους ουγγρική αεροπορική. Η εταιρεία το 2022 αναδείχθηκε ως η κορυφαία αεροπορική του αεροδρομίου σε επίπεδο επιδόσεων (ή αλλιώς top performer, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά), εξαιρουμένων των δύο ελληνικών, home based εταιρειών, της Aegean και της Sky express. Μάλιστα, η εταιρεία αναμένεται φέτος να σπάσει το ρεκόρ της, μεταφέροντας περίπου 500 χιλιάδες ταξιδιώτες από και προς την Αθήνα, από 355 χιλιάδες το 2018.

Σήμερα η Wizz Air συνδέει την Ελλάδα με 14 χώρες ανά τον κόσμο, πραγματοποιώντας 14 δρομολόγια, ενώ σε ό,τι αφορά την Αθήνα, πραγματοποιεί 12 δρομολόγια προς 11 χώρες.

Ο Αβραμόπουλος και τα… άκοπα 5χίλιαρα - Prime Insurance: Πωλείται το ποσοστό Κοντομηνά - Τα «καρφιά» του Στυλιανίδη - Σφηνάκια για ΧΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Εντυπωσιάστηκε η στήλη από την απάντηση του πρώην επιτρόπου στα δημοσιεύματα του διεθνή Τύπου για τη συμμετοχή του στην «αμαρτωλή» ΜΚΟ Fight Impunity. Και αυτό γιατί παρότι ήταν χωρίς εκτελεστικές ή διαχειριστικές αρμοδιότητες, σύμφωνα με τον ίδιο, συνοδεύτηκε από την καθόλου ευκαταφρόνητη αμοιβή των 5.000 ευρώ τον μήνα για ένα χρόνο. Αμοιβή μάλιστα που έλαβε αφού είχε πάρει προηγουμένως έγκριση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και της ανεξάρτητης επιτροπής ηθικής της Κομισιόν.

MOH: Το δάνειο από Eurobank και η εγγύηση στον Alpha - Η κρίση κόβει την εξωστρέφεια - Πονοκέφαλοι για ΕΛΟΜΑΣ

AEGEAN BALTIC BANK: Ενδιαφέρον από σοβαρούς και αξιόπιστους επενδυτές επιδεικνύεται, σύμφωνα με πληροφορίες, για την αγορά του 48% της Aegean Baltic, μετά τη διερεύνηση αγοράς που έτρεξε η Axia Ventures.

Οι μέτοχοι I. Κούστας και Π. Τσάκος φαίνονται διατεθειμένοι να πωλήσουν, εφόσον λάβουν ικανοποιητικές προσφορές.

Κλειδί για τις εξελίξεις η στάση του Θ. Αφθονίδη.

 

ΜΟΗ-ΑΝΕΜΟΣ: Από τη Eurobank έλαβε δανεισμό η ΑΝΕΜΟΣ Holdings (75% Motor Οil-25% ΕΛΛΑΚΤΩΡ), για να αγοράσει το 84,51% της Άνεμος RES από την ΕΛΛΑΚΤΩΡ, έναντι τιμήματος 671,5 εκατ. ευρώ.

v