Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Υποκλοπές: Η εισαγγελέας Βλάχου και ο ξεχασμένος Κοντολέων - Διπλό «ιερό» σφυρί στο real estate - Δεν φτάνει το επίδομα… μαχαιριού

ΤΑΙΠΕΔ: Ένα ακόμη ακίνητο βγάζει προς αξιοποίηση το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Προχώρησε στην έναρξη διαγωνισμού για την πώληση οικοπέδου 27 στρεμμάτων στη Νέα Ηράκλεια της Χαλκιδικής.

Η 28η Μαρτίου έχει οριστεί ως η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών.

 

ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Στην επαναπροκήρυξη δύο ανοιχτών πλειοδοτικών διαγωνισμών για την πώληση ισάριθμων ακινήτων που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της και βρίσκονται εντός του αστικού ιστού προχώρησε η Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η ΕΤΕ, τα βαλκανικά projects και η «ατμομηχανή» - Ελληνικό: Η πρώτη μακέτα για τις βίλες - Ο νέος τιμονιέρης των ΚΑΕ

ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ: Πικρή είναι η γεύση που έχουν πλέον τα σάντουιτς στις ΗΠΑ. Κι αυτό γιατί οι αγαπημένες για τους Αμερικανούς «αλοιφές» και τα έλαια, όπως το φιστικοβούτυρο, το σογιέλαιο και κυρίως η μαγιονέζα, δεν υπακούν στα αποπληθωριστικά κελεύσματα. Αντιθέτως, οι τιμές τους τραβούν την ανηφόρα, με ανατιμήσεις 18%, σ’ ένα περιβάλλον πληθωρισμού 6,5% στη χώρα.

Αιτία του προβλήματος είναι το πανάρχαιο και δυσεπίλυτο ερώτημα με το αυγό και την κότα. Αρχικά, το ξέσπασμα της γρίπης των πτηνών σε συνδυασμό με το υψηλότερο κόστος ζωοτροφών για πουλερικά εκτόξευσε τις χονδρεμπορικές τιμές των αυγών -βασικού συστατικού της μαγιονέζας- κατά 300%, που εν μέρει μετακυλίστηκαν από την… κότα στον τελικό καταναλωτή.

Υποκλοπές: Αλυσιδωτές πλέον οι εκρήξεις! - Εξτρα χρεώσεις από Skroutz - Προεκλογικό γκάζι στα τέλη Ι.Χ. με τον μήνα

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Τη διάταξη για τα «τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα» προετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, ώστε όπως κάθε χρονιά, πριν το Πάσχα, οι ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν καταθέσει πινακίδες να έχουν τη δυνατότητα ψηφιακής ανάκτησής τους.

Φέτος, η διάταξη δεν αποκλείεται να κατατεθεί νωρίτερα, γιατί, μην το ξεχνάμε, έρχονται και οι εκλογές.

Σε κάθε περίπτωση, το αργότερο από τον Απρίλιο οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορούν να πάρουν πίσω για ένα, δύο, τρεις ή όσους μήνες θέλουν τις πινακίδες τους, καταβάλλοντας τόσα δωδεκατημόρια των ετήσιων τελών όσοι και οι μήνες της κυκλοφορίας. Ένας μήνας 1/12 των ετήσιων τελών, τρεις μήνες 3/12 και ούτω καθεξής.

Η Αττικής, ο 5ος πόλος και η... συγκίνηση της Κεφαλαιαγοράς - «Ηλεκτρίζεται» η ΤΕΝΕΡΓ - Κίνδυνος overdose στα κτίρια γραφείων

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Οσονούπω αναμένεται η δημοπράτηση του νέου οδικού έργου επέκτασης της Ιονίας Οδού και ειδικότερα το τμήμα Ιωάννινα - Κακαβιά, καθώς χθες αναρτήθηκε στη Διαύγεια η ένταξη του έργου στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του υπουργείου Υποδομών και εξασφάλισε τη σχετική χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2021-2027.

Το έργο θα δημοπρατηθεί ως δημόσιο με προϋπολογισμό 402 εκατ. ευρώ, για την κατασκευή 46,4 χλμ. (Ιωάννινα - Καλπάκι) και 23,11 χλμ. (Καλπάκι - Κακαβιά).

Σύμφωνα δε με το χρονοδιάγραμμα που περιλαμβάνεται στη σχετική απόφαση του ΥΠΟΜΕ, η ημερομηνία έναρξης της πράξης ορίζεται η 1η Νοεμβρίου 2023 και η λήξη η 31η Δεκεμβρίου του 2025, οπότε μέσα στο παραπάνω διάστημα αναμένεται να ωριμάσει και να καταλήξει ο συγκεκριμένος διαγωνισμός.

United Group: Ο Σόλακ, ο Αlpha TV και η… ουρά - Το consensus για τα κέρδη της Mytilineos - Η ΛΥΚ και το ερώτημα

ΔΕH: Ριμπάουντ για τη μετοχή, με τους επενδυτές να έχουν το βλέμμα στραμμένο στις διαπραγματεύσεις για την Enel Ρουμανίας, για τις οποίες, όπως έχει ενημερώσει το Euro2day.gr, θα χρειαστεί να διατεθεί και ο Φεβρουάριος.

Χθες ο τίτλος βρέθηκε στα 7,24 ευρώ, ενώ από την αρχή της χρονιάς κερδίζει 10,4%. Εχει διανύσει πολύ δρόμο από το χαμηλό 52 εβδομάδων (4,76 ευρώ) αλλά έχει μπροστά της μέχρι να φτάσει στα 9 ευρώ, την τιμή της ΑΜΚ.

 

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Μετά τα αλλεπάλληλα ιστορικά υψηλά για τη μετοχή και την είσοδο ξένων θεσμικών, το βλέμμα τώρα στρέφεται στις ανακοινώσεις την Πέμπτη για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2022.

v