Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
ATTICA BANK: «Houston we have a problem» - Ο γαλαντόμος Watsa και τα €20 «μύρια» - Σφηνάκια για λιγνίτη και Ion Investments

ATTICA BANK: Καρφωμένη στο -30% χθες η ταλαίπωρη μετοχή, καθώς έστω και με καθυστέρηση, η πλειονότητα του οικονομικού Τύπου ανακάλυψε ότι εκεί έχει γίνει «της διεφθαρμένης γυναικός το σιδηρούν κιγκλίδωμα», για να το πούμε χαριτωμένα. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, θα πουν ίσως κάποιοι, εμείς πάντως τα είχαμε γράψει ξεκάθαρα πριν από 20 μέρες, προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσουμε τις αρχές, ΠΡΙΝ πάθουν ζημιά διάφοροι εύπιστοι μικροεπενδυτές.

Πρώτοι επίσης γράψαμε ότι δεν χρειάζεται... σολομωνική για να βρεθούν οι τυχόν «ύποπτοι», αυτοί δηλαδή που θα είχαν κίνητρο να ανεβάσουν τη μετοχή.

Motor Oil Holdings: Η εκποίηση του 8% και ο MSCI - Σενάρια και... χτυπήματα στη MIG - Έτοιμο φαγητό προσφέρει ο Σπ. Θεοδωρόπουλος

ΣΠΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Με όχημα το brand Νίκας, ο όμιλος που «κτίζει» ο επιχειρηματίας (φωτ.) έκανε πριν από λίγες ημέρες πρεμιέρα στα έτοιμα φαγητά. Κίνηση που φαντάζει απόλυτα λογική καθώς αφενός το σήμα είναι γνωστό, αφετέρου, προκύπτουν συνέργειες με τις Έδεσμα και Αμβροσία που πρόσφατα εξαγόρασε ο επιχειρηματίας. Η τελευταία, θυμίζουμε, δραστηριοποιείται στο κομμάτι των έτοιμων γευμάτων για τη λιανική και το Horeca.

Με την κίνηση του αυτή όμως ο κ. Θεοδωρόπουλος ανακατεύει την «τράπουλα». Και δεν είναι ο μόνος. Στον κλάδο, ένας από τους πιο ισχυρούς παίκτες είναι η Γευσήνους. Ο Κρητικός επιχειρηματίας Μανώλης Βαβουράκης, ιδιοκτήτης της, βρίσκεται κοντά στην εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών βορειοελλαδίτικης εταιρείας που δραστηριοποιείται στο βιομηχανικό catering, ενώ παράλληλα ετοιμάζει και μονάδα στη Σίνδο.

Αττικής: Δύο διαγράμματα... χίλιες λέξεις *To win-win deal Alpha - Dimand/Premia *Σφηνάκια για κάλπες, Reds, Foodlink, Μοτοδυναμική

ΕΚΛΟΓΕΣ: Ολοένα και περισσότερο «ακούγεται» το σενάριο για εκλογές ένα μήνα, ίσως και περισσότερο, αργότερα από τις αρχές Απριλίου.

Λίγο τα γεγονότα στην Τουρκία, αρκετά οι προσδοκίες της κυβέρνησης για θετικές οικονομικές εξελίξεις (και νέες επιδοτήσεις), η διάθεση να είναι πιο δύσκολο στους νέους ψηφοφόρους να παραστούν λόγω τουριστικών εργασιών, ιδίως στις δεύτερες εκλογές, αλλά και η προσθήκη χρονικής απόστασης από τη μέχρι τώρα «κορυφή» της υπόθεσης των υποκλοπών, ίσως οδηγήσουν σε πληρέστερη…. εξάντληση της τετραετίας.

Αττικής: Ψάχνοντας τον «ένοχο», ερήμην των... αρχών! - Τράπεζες: Ετοιμάζουν comeback στα Βαλκάνια - Νέο ρεκόρ για ΜΥΤΙΛ

MYTILINEOS: Τα συνεχή ιστορικά υψηλά της μετοχής το προηγούμενο διάστημα δεν έφεραν το profit taking που ίσως θα περίμεναν πολλοί.

Χθες, έστω και με οριακή μεταβολή, καταγράφηκε ένα ακόμα, με τον τίτλο να κλείνει στα 24,52 ευρώ.

Η εταιρεία, που αποτιμάται πλέον 3,5 δισ. ευρώ, είναι η αγαπημένη των αναλυτών. Χθες η Optima Bank την περιέλαβε στα top picks, με τιμή-στόχο τα 30,8 ευρώ. Λίγες ημέρες πριν, το ίδιο έκαναν η Alpha Finance (τιμή-στόχος τα 31,4 ευρώ) και η Eurobank Equities (30,5 ευρώ).

Με τέτοιες τιμές-στόχους δύσκολα πατάς το sell…

ΟΤΕ-ΝΟVA-VODAFONE: «Σιγοβράζει» η αγορά των telecoms - Η προσφορά Μυστακίδη για Aegean Bank και το fit & proper

TELECOMS: Πυκνώνουν οι φήμες για εξαγορές αλλά και συνεργασίες «υψηλού προφίλ» στον χώρο των τηλεπικοινωνιών, όπου οι τρεις μεγάλοι παίκτες (ΟΤΕ, ΝΟVA και Vodafone) παρουσιάζουν μεταξύ τους διαφορετικά μερίδια αγοράς, διαφορετική δυναμική, αλλά και διαφορετικές, συχνά, «πηγές κερδοφορίας».

Η αγορά «σιγοβράζει» μέσα στις φήμες για επαφές με funds, το όνομα της CVC που έχει κάνει μεγάλες δουλειές στη χώρα μας κοντεύει να γίνει… καραμέλα (πριν σε σενάριο για τη Vodafone, τώρα για τον ΟTΕ), ενώ στην περίπτωση της United, οι πληροφορίες επιμένουν ότι συζητούνται μεγαλύτερες business με την οικογένεια Βαρδινογιάννη (πλην της γνωστής ιστορίας στα κανάλια), είτε στον τομέα ICT (όπου το δημόσιο βγάζει συνεχώς μεγάλες δουλειές) είτε και ευρύτερα.

v