Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 22 2024

Οι επαναγορές από Metlen και η κίνηση Μυτιληναίου-Πρώτα οι φωτιές μετά οι... προσλήψεις-Tips για ΔΑΑ, Κρι Κρι

Οι επαναγορές από Metlen και η κίνηση Μυτιληναίου-Πρώτα οι φωτιές μετά οι... προσλήψεις-Tips για ΔΑΑ, Κρι Κρι

METLEN: Μπαράζ αγοράς ιδίων μετοχών από την εισηγμένη. Μόνο την προηγούμενη εβδομάδα του 15αύγουστου (12-16 Αυγούστου) επαναγόρασε (buypack) 85.850 μετοχές συνολικής αξίας 2,92 εκατ. ευρώ.

Αξιο λόγου ότι στον χορό μπήκε και ο επικεφαλής του ομίλου Ευάγγελος Mυτιληναίος. Χθες έγινε γνωστό ότι μόνο τη Δευτέρα αγόρασε 25.000 μετοχές αξίας 853.516 ευρώ.

Η μετοχή έκλεισε χθες στα 34,25 ευρώ με οριακή άνοδο. Οι τιμές στόχοι, όμως, βρίσκονται πολύ υψηλότερα. Για παράδειγμα, η Morgan Stanley έχει βάλει τον πήχη στα 46 ευρώ, ενώ η Euroxx στα 48,2 ευρώ.

Να περιμένουμε συνέχεια στις αγορές;

 

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ: Ως ημερομηνία έναρξης της αντιπυρικής περιόδου ορίστηκε η 1η Μαΐου και ανακοινώθηκε με πάσα… επισημότητα.

Πότε, όμως, ανακοίνωσε προσλήψεις-εξπρές 1.136 εποχιακών η Γενική Διεύθυνση Δασών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας; Στις 6 Αυγούστου! Και μάλιστα με… επείγον έγγραφο που απέστειλε στα Δασαρχεία.

Αυτά, με τη σειρά τους, άρχισαν τις διαδικασίες «άμεσης πρόσληψης» προσωπικού ΙΔΟΧ (σ.σ. ιδιωτικού χρόνου ορισμένου χρόνου) με συμβάσεις έως τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, δηλαδή μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, για Δασολόγους, Δασοπόνους, Δασοφύλακες, Διοικητικούς και Εργάτες γενικών καθηκόντων. Και η διαδικασία σε αρκετές περιοχές εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως αποκάλυψε μάλιστα ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Συμεών Κεδίκογλου, το Δασαρχείο Ιστιαίας άρχισε να δέχεται αιτήσεις στις 12 Αυγούστου. Τη μέρα δηλαδή που ήταν σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά που κατέκαψε την Αττική.

Εν προκειμένω δεν ισχύει, φυσικά, το… καλώς τους κι ας άργησαν. Ας απαντήσουν τουλάχιστον οι κυβερνητικοί αρμόδιοι για τους λόγους αυτής της -προκλητικής- καθυστέρησης.

 

NEWREST: Με κύκλο εργασιών 67,48 εκατ. ευρώ, καθαρά κέρδη 7,224 εκατ. ευρώ (+23,55% σε σχέση με το 2022) και πάνω από 750 εργαζομένους, η εταιρεία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες στο κλάδο της τροφοδοσίας πτήσεων, εταιρειών και ιδρυμάτων υγειονομικής περίθαλψης.

Και εν αντιθέσει προς ό,τι συμβαίνει συνήθως, η έναρξη των δραστηριοτήτων της δεν έγινε από την Αθήνα, αλλά από τα ελληνικά νησιά και τη Θεσσαλονίκη. Στην πρωτεύουσα ήρθε το 2001, όταν και επένδυσε στο κεντρικό της κτίριο στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών.

Σήμερα διαθέτει μονάδες τροφοδοσίας σε έξι αεροδρόμια: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδο και Κέρκυρα. Στους πελάτες, εκτός αεροδρομίου, περιλαμβάνονται οι Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, ΟΠΑΠ, Αθηναϊκή Ζυθοποιία και Coca Cola 3E.

Το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου της πάντως, που πέρυσι αυξήθηκε κατά 23,55%, προήλθε από τον κλάδο του αεροπορικού catering, με τα έσοδα από το βιομηχανικό catering να είναι μόνο 2,5 εκατ. ευρώ.

 

EPSILON NET: Τη δυνατότητα καταβολής bonuses (σε μετρητά ή/και μετοχές) σε μέλη Δ.Σ. και διευθυντικά στελέχη του ομίλου, βάσει επίτευξης προκαθορισμένων στόχων, καθώς και τη σύναψη συμβάσεων εξαρτημένης εργασίας με στελέχη προβλέπει η προτεινόμενη αναθεώρηση της πολιτικής αποδοχών της εταιρείας.

Η Epsilon Net εγκαταλείπει το Χ.Α. και υιοθετεί πολιτική ισχυρών κινήτρων για διακράτηση/προσέλκυση στελεχών. Για την τρέχουσα χρήση το ανώτατο ποσό αμοιβής για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Ιωάννη Μίχο ορίστηκε στις 500 χιλ. ευρώ.

Για τα υπόλοιπα εκτελεστικά μέλη Δ.Σ. το πλαφόν μπήκε στις 400 χιλ. ευρώ.

 

IDEAL-BYTE: Ολοκληρώθηκε η απορρόφηση των ΙΝΤΕΑΛ Ηλεκτρονική ΑΒΕΕ και ΑΝΤΑΚΟΜ από την Byte. Η απορρόφηση διενεργήθηκε με αύξηση κεφαλαίου και εισφορά εις είδος. Η Ideal, κάτοχος του 100% της Byte, εισέφερε το 100% της ΙΝΤΕΑΛ Ηλεκτρονική και το 99,92% της ΑΝΤΑΚΟΜ.

Η εισφορά διενεργήθηκε με τιμή διάθεσης τα 3,75 ευρώ ανά μετοχή, με τις δύο εταιρείες να αποτιμώνται περίπου 50 εκατ. ευρώ.

 

SOFTONE: Σημαντική βελτίωση μεγεθών εμφάνισε πέρυσι η εταιρεία συμφερόντων Πάνου Γερμανού και του Imker Capital fund. Οι ενοποιημένες πωλήσεις ανήλθαν σε 48,2 εκατ. ευρώ (+33%) και τα προσαρμοσμένα EBITDA σε 12 εκατ. ευρώ (+44%).

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 4,5 εκατ. ευρώ, έναντι 27 χιλ. ευρώ το 2022 (σ.σ. τα αποτελέσματα χρήσης 2022 επιβαρύνθηκαν με ζημιά απομείωσης). Στις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις υπάρχει κονδύλι 8,4 εκατ. ευρώ, που αφορά υποχρέωση προς πρώην μετόχους εταιρειών τις οποίες εξαγόρασε η Soft One κατά τη διετία 2022-23. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μελλοντικές πληρωμές earn-outs στην περίπτωση επίτευξης συμφωνημένων στόχων απόδοσης.

Τέλος, μέρος της υποχρέωσης αφορά την ολοκλήρωση εξαγοράς της Twirisoft.


ΔΑΑ: Κάτι φαίνεται να κινείται το τελευταίο τριήμερο στη μετοχή. Σ' αυτό το διάστημα καταγράφει αύξηση 5,1%, με αποτέλεσμα να κλείσει χθες στα 7,778 ευρώ.

Για τον τίτλο η Axia έδωσε τιμή στόχο τα 9,1 ευρώ με σύσταση «αγορά», εκτιμώντας την ανάπτυξη των εσόδων, τον ισχυρό ισολογισμό και την υψηλή μερισματική απόδοση.

Προς ώρας, βέβαια, ο τίτλος δεν έχει δικαιώσει τους οπαδούς του. Μπήκε στο χρηματιστήριο στα 8,2 ευρώ, ενώ έφτασε τα 9,2 ευρώ τα πρώτα 24ωρα διαπραγμάτευσης.

Εκτοτε άρχισε η κατηφόρα….

 

ΚΡΙ ΚΡΙ: Νέο υψηλό για τη μετοχή, που γράφει οκτώ ανοδικές στις τελευταίες 10 συνεδριάσεις. Το χθεσινό κλείσιμο κοντά στο υψηλό ημέρας ή στα 12,25 ευρώ (+0,4).

Σήμερα ο τίτλος θα μπει σε διαπραγμάτευση χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα (0,33331 ευρώ ανά μετοχή) που θα αρχίσει να πληρώνεται στις 28 Αυγούστου.

Η μερισματική απόδοση στο 2,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v