Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Coca?Cola... "μέθυσε" το Γενικό Δείκτη

Συνεδρίαση για ένα ρόλο η σημερινή στη Σοφοκλέους με την Coca Cola να κερδίζει 13,53%. Μόνιμα με θετικό πρόσημο ο ΟΤΕ. Πτώση 14% για Πειραιώς και 9% για Alpha. Άνοδος για Εθνική και Eurobank.

Συνεδρίαση "ειδικών" συνθηκών, ή αλλιώς συνεδρίαση για έναν ρόλο, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η πρώτη της Μεγάλης Εβδομάδας, καθώς η επιστροφή της "νέας Coca-Cola" στο εγχώριο χρηματιστηριακό ταμπλώ, απέσπασε το μεγαλύτερο κομμάτι του ενδιαφέροντος και της μόχλευσης του Δείκτη, αλλά όχι και των συναλλαγών.

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, η Coca?Cola HBC AG ανακοίνωσε ότι από τις 8.00 π.μ., ώρα Αγγλίας σήμερα, 355.023.939 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 6,70 Ελβετικών φράγκων (CHF) έκαστη, θα εισαχθούν στην premium κατηγορία της Επίσημης Αγοράς της UK Listing Authority και προς διαπραγμάτευση στην κύρια Αγορά κινητών αξιών του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, υπό το σύμβολο "CCH".
 
Η Credit Suisse Securities (Europe) Limited και η J.P. Morgan Cazenove ορίστηκαν από κοινού ως "corporate brokers". Οι ίδιες αυτές 355.023.939 μετοχές της Coca-Cola HBC AG εισήχθησαν δευτερογενώς στην Κύρια Αγορά του Χ.Α. με κωδικό "EEE" και τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης μετοχής € 18,40. Μάλιστα, για τις τρεις πρώτες ημέρες διαπραγμάτευσης το ημερήσιο όριο διακύμανσης της τιμής της μετοχής θα είναι ελεύθερο.

Επίσης από σήμερα και κατόπιν της άρσης της προσωρινής αναστολής διαπραγμάτευσης, οι μετοχές της εταιρείας COCA-COLA Ε.Ε.Ε. Α.Ε. (κωδικός ΕΕΕΚ) θα διαπραγματεύονται στην κατηγορία "Χαμηλής Διασποράς", σε συνέχεια της σχετικής απόφασης του Χρηματιστήριου Αθηνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τίτλος της ΕΕΕ ξεκίνησε την συνεδρίαση με ήπια ανοδικές διαθέσεις στα 18,50 ευρώ, όμως γρήγορα επιτάχυνε και στις 10.57 βρισκόταν στο υψηλό ημέρας των 21,39 ευρώ (+16,25%), με τον ελάχιστο όγκο των 355 τεμαχίων (!!!) και με ότι αυτό συνεπαγόταν για τον Γενικό Δείκτη, ο οποίος μετά τις 10.47 κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο και στις 11.06 "έβλεπε" το υψηλό ημέρας των 999,85 μονάδων (+3,93%), υποβοηθούμενος και από το ανοδικό ξεκίνημα των Τραπεζικών τίτλων και του ΟΤΕ.


Τι λέει η Barclays για την Coca Cola

Η Barclays, που διατηρεί την τιμή-στόχο για την Coca Cola Hellenic στα 21 ευρώ, αναφέρει πως καθώς οι τεχνικές επιπτώσεις αναφορικά με το relisting στο Λονδίνο επηρέασαν αρνητικά τις πρόσφατες επιδόσεις και καθώς η συναλλαγή έχει πλέον ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό, το νέο αυτό επίπεδο παρέχει ένα ιδανικό σημείο εισόδου σε ένα θεμελιωδώς ελκυστικό growth story.
 
Όπως επισημαίνει, εκτιμά πως η Coca Cola Hellenic θα εμφανίσει μεσοπρόθεσμα αύξηση εσόδων κατά 4,5%, που θα είναι και το ισχυρότερο επίπεδο στων τελευταίων τεσσάρων χρόνων. Σύμφωνα με την Barclays, το relisting που πραγματοποιείται σήμερα ταυτοχρόνως στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και τη Αθήνα, δίνει ώθηση στην ρευστότητα και μειώνει την αστάθεια.

Επιπλέον, η εταιρεία θα έχει πρόσβαση σε φθηνότερα κεφάλαια και πιθανώς χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή, κάτι που θα διευκολύνει τις προοπτικές ανάπτυξης.

Η Bank of America Merrill Lynch από την πλευρά της θεωρεί πως το consensus των εκτιμήσεων και η αποτίμηση της εταιρείας προεξοφλούν μια αισιόδοξα γρήγορη ανάκαμψη των περιθωρίων ΕΒΙΤ, που έχουν υποχωρήσει κατά 350 μονάδες βάσης από το 2010 λόγω μακροοικονομικών πιέσεων και πιέσεων στο κόστος παραγωγής.

Οι εκτιμήσεις της BofA Merrill Lynch για τα κέρδη ανά μετοχή του 2013-2015 είναι κατά 4%, 11% και 16% χαμηλότερες του consensus. Χωρίς μεταβολή στην τιμολογιακή πολιτική, οι προοπτικές κερδοφορίας της Coca Cola Hellenic παραμένουν εξαιρετικά ευάλωτες σε μια ακόμα πιθανή εκτίναξη του κόστους παραγωγής ή στην μείωση των όγκων, αναφέρει ο οίκος. Η BofA Merrill Lynch διατηρεί αμετάβλητη την σύσταση “underperform» και την τιμή στόχο των 15,50 ευρώ ανά μετοχή.

Εν τω μεταξύ, η Citi, σε έκθεσή της υπογραμμίζει ότι περιμένει διατήρηση της μεταβλητότητας στον τίτλο καθ' όλη τη διάρκεια του 2013. Διατηρεί τη σύσταση "neutral" με τιμή-στόχο στα 20 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι και η μετοχή του ΟΤΕ κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, έχοντας βοήθειες από τις "καθυστερημένες" τοποθετήσεις, λόγω αναβάθμισής του, από 1/5, στους δείκτες MSCI.

Θετική συναλλαγή που αυξάνει την αξία για τον ΟΤΕ, χαρακτηρίζει η Morgan Stanley την πώληση της Globul στην Telenor προς 717 εκατ. ευρώ.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων μηνών, και τελεί υπό έγκριση από τις αρμόδιες αρχές. Η συναλλαγή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οίκου, επιτρέπει την μείωση των κινδύνων σε μια όλο και πιο δύσκολη Αγορά, ενώ παράλληλα δίνει την δυνατότητα στον Οργανισμό να είναι πλήρως χρηματοδοτημένος και πέραν του 2018. Η Morgan Stanley διατηρεί την σύσταση "overweight", με την τιμή στόχο στα 7,00 ευρώ ανά μετοχή.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσει της IBG, οι δραστηριότητες του ομίλου στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας θα πληγούν από την πλήρη επίπτωση των μειώσεων στα τέλη τερματισμού που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία το β’ εξάμηνο του 2012 και στη Ρουμανία από τον Μάρτιο του 2012, ενώ οι οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα παραμένουν δυσμενείς. Τα έσοδα από την κινητή τηλεφωνία προβλέπεται ότι θα είναι μειωμένα κατά 16% στα 515 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο. Σε ότι αφορά τον όμιλο, τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη θα υποχωρήσουν κατά 39% στα 58 εκατ. ευρώ.

Η Eurobank Equities από την πλευρά της προβλέπει πως η επιβράδυνση των καθαρών αποσυνδέσεων και οι θετικές προσθήκες στο broadband σε συνδυασμό με την χαμηλότερη τιμολόγηση, θα διατηρήσουν την μείωση των εσόδων σε χαμηλό διψήφιο αριθμό.

Σύμφωνα με την χρηματιστηριακή, οι μειώσεις στα τέλη τερματισμού θα συνεχίσουν να επιδρούν αρνητικά για τον όμιλο, ιδιαίτερα στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Προβλέπει τα συνολικά έσοδα του ομίλου να διαμορφώνονται στα 377 εκατ. ευρώ. Σχολιάζοντας την πώληση της Globul, αναφέρει ότι δίνει περαιτέρω ώθηση στην ρευστότητα του ΟΤΕ. Τα αποτελέσματα του ΟΤΕ θα ανακοινωθούν στις 8 Μαΐου, πριν την έναρξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης.


Πως κινήθηκε ο τραπεζικός κλάδος

Από εκεί και πέρα και σήμερα ο Τραπεζικός κλάδος απέδειξε ότι θα παραμείνει στην δίνη της απόλυτης μεταβλητότητας και χρειάζεται ιδιαίτερα αυξημένη προσοχή για όσους αμετανόητους traders, επιμένουν να ασχολούνται με Τραπεζικές μετοχές και τοποθετήσεις απόλυτα βραχυπρόθεσμου ορίζοντα.

Οι "γνωστοί ύποπτοι" του Τραπεζικού ταμπλώ, ξεκίνησαν σήμερα με ανοδικές διαθέσεις. Η μετοχή της Alpha Bank αναρριχήθηκε μέχρι τα 1,24 ευρώ (+2,48%), της Εθνικής μέχρι τα 0,8250 ευρώ (+7,28%), της Πειραιώς μέχρι τα 0,2850 ευρώ (+6,34%), της Eurobank μέχρι τα 0,2550 ευρώ (+11,84%), ενώ ο τίτλος της Τρ. Αττικής άνοιξε στο υψηλό ημέρας των 0,1960 ευρώ (+4,81%).

Με αυτά τα δεδομένα, ήταν επόμενο ο Τραπεζικός δείκτης, στις 10.35, να "δει" το υψηλό ημέρας των 181,35 μονάδων (+5,14%), όμως προς απογοήτευση των πρωινών αγοραστών ο αρχικός ενθουσιασμός δεν κράτησε πολύ και από τις 12.34 και μετά, ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο και έκλεισε στις 165,07 μονάδες με απώλειες 4,3%, ενώ οι τίτλοι των Alpha Bank και Πειραιώς έκλεισαν και στο χαμηλό ημέρας (!)


Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Λίγα πράγματα από τις μεγάλες Ασιατικές Αγορές, "πράσινα" ταμπλώ σε Ευρώπη και στο ξεκίνημα της Wall Street. Ξεκινώντας από την Ασία, να σημειωθεί ότι λόγω αργίας παρέμειναν κλειστά τα Χρηματιστήρια Κίνας και Ιαπωνίας.

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2010 διαμορφώθηκαν τα επιτόκια των 5ετών και 10ετών ομολόγων, στη δημοπρασία που προχώρησε σήμερα η Ιταλία. Συγκεκριμένα, η απόδοση του 10ετούς μειώθηκε στο 3,94% από 4,66% στην προηγούμενη δημοπρασία και του 5ετούς στο 2,84% από 3,65%.

Η Moody’s θα παρακολουθεί την ικανότητα της νέας Ιταλικής Κυβέρνησης να προωθήσει μεταρρυθμίσεις. Σύμφωνα με τον οίκο "η κατάσταση παραμένει δύσκολη και δεν μπορεί ακόμα να αποκλειστεί η πιθανότητα η Ιταλία να χρειαστεί να ζητήσει μελλοντικά βοήθεια από ΕΚΤ/ESM".Από την άλλη, η UBS τηρεί επιφυλάξεις για τη διάρκεια και την ικανότητα της νέας Κυβέρνησης να φέρει εις πέρας τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας ότι αν κρίνει από τις υπαναχωρήσεις στο Silvio Berlusconi, κύρια επιδίωξη του Letta είναι να παραμείνει Πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Σημαντική επιδείνωση καταγράφηκε στο οικονομικό κλίμα της Ευρωζώνης τον Απρίλιο. Ο σχετικός δείκτης της Κομισιόν μειώθηκε στο 88,6 από 90,1 τον προηγούμενο μήνα. Επίσης, ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης επιδεινώθηκε στο -0,93 από -0,75 τον προηγούμενο μήνα. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, η μέση πρόβλεψη έκανε λόγο για δείκτη επιχειρηματικού κλίματος στο 0,89.

Σημαντική επιδείνωση καταγράφεται και στο βιομηχανικό κλάδο, όπου ο σχετικός δείκτης κλίματος διαμορφώθηκε τον Απρίλιο στο -13,8 από -12,3 τον προηγούμενο μήνα.

Αντιστοίχως, στον κλάδο υπηρεσιών, ο δείκτης κλίματος υποχώρησε στο -11,1 από -7 το Μάρτιο.

Σημαντική επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια περιμένει ο επικεφαλής του Γερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Anton Boerner. Επίσης, σημείωσε ότι δεν βλέπει άμεσα κίνδυνο νομισματικού πολέμου μετά τη νέα πολιτική υποτιμήσεων που εφαρμόζει η Τράπεζα της Ιαπωνίας.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η ατομική δαπάνη του Αμερικανού πολίτη αυξήθηκε 0,2% τον Μάρτιο, με την μικρότερη αύξηση από τον Δεκέμβριο.

Το προσωπικό εισόδημα αυξήθηκε επίσης 0,2% σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εμπορίου. Ο συντελεστής αποταμίευσης παρέμεινε σταθερός στο 2,7%, λίγο υψηλότερα από το χαμηλό 5 ετών. Οι αναλυτές περίμεναν ότι τα εισοδήματα θα αυξηθούν 0,4% και οι δαπάνες θα παραμείνουν σταθερές.


Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Το επικρατέστερο σενάριο είναι οι τιμές των Τραπεζικών μετοχών να δεχθούν πιέσεις στο ταμπλώ καθώς πλησιάζει η ώρα των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου, εκτιμά ο Βαγγέλης Σιούτης.

Οι επικείμενες αργίες δεν θα αποτρέψουν τις έντονες διακυμάνσεις στον Τραπεζικό κλάδο και θα απαιτηθούν ιδιαίτερα αυξημένα αντανακλαστικά για όσους επιμένουν στο Τραπεζικό trading.

Από εκεί και πέρα και όσον αφορά την σημερινή συνεδρίαση, αυτή χαρακτηρίστηκε και επηρεάστηκε σημαντικά από την επιστροφή της Coca-Cola, που δημιούργησε εντυπωσιακές ποσοστιαίες μεταβολές στον Δείκτη με ελάχιστο όγκο συναλλαγών, κάτι το οποίο θα πρέπει να δει άμεσα το δ.σ. του Χ.Α., όπως παρενέβη στην αλλαγή του κανονισμού και στο θέμα του κλεισίματος των μετοχών μέσω των τελικών δημοπρασιών.

Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης έχει αφήσει ένα "gap" στην περιοχή των 952 μονάδων, όμως κάθε υποχώρησή του προς αυτά τα επίπεδα θα πρέπει να δώσει το έναυσμα τοποθετήσεων σε μη Τραπεζικές μετοχές με ελκυστικά θεμελιώδη και για χαρτοφυλάκια που κινούνται με μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Τέλος και σύμφωνα με την άποψη του υπεύθυνου συναλλαγών της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ, θεωρείται πιθανή η συνέχιση των τοποθετήσεων στον τίτλο του ΟΤΕ, λόγω της αναβάθμισής του από 1ης Μαϊου στους δείκτες MSCI.


Επιστροφή στα έλληνικά δρώμενα

Επιστρέφοντας στα Ελληνικά δρώμενα, το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για τα Ελληνικά εταιρικά ομόλογα αναθερμαίνεται υποστηρίζει η "WSJ", φέρνοντας ως παράδειγμα τις εκδόσεις χρέους από Ελληνικές εταιρείες όπως τα ΕΛΠΕ, ο ΟΤΕ, η ΦΑΓΕ και η Frigoglass (Έχει εξουσιοδοτήσει τη Citigroup Global Markets Limited και την HSBC Bank plc να πραγματοποιήσουν μια σειρά συναντήσεων με επενδυτές χρεογράφων.

Είναι πιθανόν να ακολουθήσει συναλλαγή σχετική με έκδοση (μη μετατρέψιμων) ομολογιών ανάλογα με τις συνθήκες τις Αγοράς και τις αποφάσεις της διοίκησης).
 
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας, τα Ελ. Πετρέλαια αναμένεται να ολοκληρώσουν την πρώτη τους έκδοση ομολόγου μετά την κρίση μια μέρα νωρίτερα από ότι είχε προγραμματιστεί, καθώς η ζήτηση ξεπέρασε κατά πολύ τον στόχο των €500 εκατ. Σύμφωνα με τη "WSJ", η υψηλή απόδοση του 8,25% ήταν πιθανότατα το βασικό κίνητρο για την υψηλή ζήτηση.

Απόλυτα επιφυλακτικοί δηλώνουν όσοι είχαν την υπομονή να παρακολουθήσουν τα σημερινά τεκταινόμενα στο ταμπλώ του Χ.Α., καθώς παρά το "σίγουρα θετικό" πρόσημο του Δείκτη, με την "ευγενική χορηγία" της Coca?Cola HBC AG, η εικόνα στο ταμπλώ του 25αρη και ακόμα περισσότερο στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, ήταν επιεικώς απαράδεκτη, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα οι τίτλοι με αρνητικό πρόσημο να διατηρήσουν τα "ηνία" της Αγοράς, στο μεγαλύτερο κομμάτι της συνεδρίασης, τρανή επιβεβαίωση επιστροφής της επιφυλακτικότητας για το συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι του ταμπλώ.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι οι παράγοντες της Αγοράς που τονίζουν ότι απαιτείται απόλυτη προσοχή για όσους επιλέγουν να τοποθετηθούν σε Τραπεζικές μετοχές, επισημαίνοντας ότι τα "κόκκινα" δάνεια αυξάνονται ιλιγγιώδη ρυθμό, ενώ ο υπολογισμός των κεφαλαιακών αναγκών θα χρειαστεί "επικαιροποίηση", αφού τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν ήδη μοιάζουν “παρωχημένα”, κάτι που θα φέρει νέα "τεστ κοπώσεως" το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Επίσης, μέσα στον ερχόμενο Ιούλιο οι Τράπεζες που έχουν λάβει Κρατική βοήθεια, είτε αυτές έχουν συγκεντρώσει το 10% είτε όχι, θα πρέπει να καταθέσουν νέα, επικαιροποιημένα επιχειρησιακά σχέδια.

Τόση ήταν η περιρρέουσα απαξίωση, που ακόμα και τίτλοι που άλλες εποχές θα "δεχόντουσαν πονταρίσματα", στην σημερινή συνεδρίαση πέρασαν κυριολεκτικά απαρατήρητη. Εντυπωσιακό παράδειγμα η μετοχή της ΕΥΑΘ που τερμάτισε την συνεδρίαση με συνολικό όγκο 568 τεμαχίων (!!!), όταν υποτίθεται πως σήμερα οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση του 51% της εισηγμένης και όσοι περάσουν στη δεύτερη φάση θα έχουν πρόσβαση στην εικονική αίθουσα τεκμηρίωσης (data room) και στα άλλα στοιχεία της ΕΥΑΘ, καθώς και στο σχέδιο επέκτασης της σύμβασης παραχώρησης που έχει υπογράψει η εταιρεία για τη διαχείριση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης της Θεσσαλονίκης. Η σύμβαση λήγει το 2031 και πρόκειται να επεκταθεί παράλληλα με την πώληση του 51% των μετοχών.

Στις μετοχές του 25αρη, πρέπει να σημειωθεί πως δεν "είδαν" θετικό πρόσημο καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης οι Intralot, Frigoglass, Folli Follie Group, Μέτκα και Τέρνα Ενεργειακή.

Στο ταμπλώ των θεωρούμενων Δεικτοβαρών μετοχών, με τετραψήφιο όγκο συναλλαγών τερμάτισαν την συνεδρίαση οι ΕΕΕ, ΟΛΠ και Eurobank Properties και αμετάβλητοι οι τίτλοι των Intralot και Motor Oil.

Μόλις πέντε οι "πράσινοι" τίτλοι και πιο συγκεκεριμένα οι Εθνική (+2,08%), ΕΕΕ (+13,53%), Ελ. Πετρέλαια (+1,12%), ΟΤΕ (+1,09%) και Eurobank (+0,44%).

Αντίθετα οι μεγαλύτερες απώλειες για Πειραιώς (-14,18%) και Alpha Bank (-9,09%), ενώ με μικρότερες απώλειες έκλεισαν οι υπόλοιπες μετοχές του FTSE25.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 982,01 μονάδες με κέρδη 2,08%, ενώ ο τζίρος έφθασε τα 59,5 εκατ. από τα οποία τα 1,2 εκατ. αφορούσαν "πακέτα" (Jumbo).

Κακή η τελική εικόνα με 56 ανοδικές μετοχές έναντι 84 πτωτικών και για 16 τίτλους οι ημερήσιες απώλειες ξεπέρασαν το 9%.


-----ΧΠΑ

Σε πορεία αντιστρόφως ανάλογη με την spot Αγορά, κινήθηκε η Αγορά Παραγώγων, με το συμβόλαιο του Ιουνίου να σημειώνει σημαντικές απώλειες και να περιορίζει ακόμα περισσότερο το υπάρχον premium στο 1,35%.

Σημαντική η υποχώρηση και των συναλλαγών, τόσο στα συμβόλαια του δείκτη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (37.410 συμβόλαια).

Τίποτα το ιδιαίτερο από τα ξένα χαρτοφυλάκια. Τα συμβόλαια του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 4.263, τιμή εκκαθάρισης 327,75) κινήθηκαν μεταξύ 323,25 και 338 μονάδων.

Δεν σημειώθηκε δανεισμός τίτλων, ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (21.719), Πειραιώς (9.054), ΟΠΑΠ (289), ΟΤΕ (2.525), MIG (162), Μυτιληναίο (212), ΔΕΗ (1.524), ΓΕΚ (589), Eurobank (747), Frigoglass (106).

Σύμφωνα με την Alpha Finance, η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του FTSE/ASE-20 ήταν στο 38% ενώ ο όγκος συναλλαγών ήταν στα 453 δικαιώματα υψηλής κεφαλαιοποίησης (387 δικαιώματα αγοράς και 66 δικαιώματα πώλησης).

Σύμφωνα με το Χ.Α., δεν αναφέρθηκαν “ανοιχτές” πωλήσεις.

Επίσης, δεν σημειώθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης “ανοιχτών” πωλήσεων.Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Εθνική (8.943.306 τεμ.).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v