Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ισχυρή η στήριξη των 270 για τον... 25άρη

Σημείο ισορροπίας αναζητείται για τις τράπεζες μετά τη νέα... θύελλα. Δεν αποκλείεται μια αντίδραση τεχνικής μορφής. Σημείο στήριξης οι 270 μονάδες για τον FTSE Large Cap. Θετικά σινιάλα από τη Wall.

Στα χαμηλά τριμήνου ο τραπεζικός κλάδος, όπως μετρά στο σχόλιό του ο Θανάσης Σταυρόπουλος. Με το τραπεζικό... βαρίδι να παρασέρνει τον Γενικό Δείκτη κατά 1,47% χαμηλότερα προς τις 844, 46 μονάδες και τον Ftse Large Cap βαθύτερα με απώλειες 2,80% στην περιοχή των 290 μονάδων.

Η χθεσινή εικόνα της αγοράς δεν μας έκανε σοφότερους από τη στιγμή που η εκτίμηση και η προσέγγισή μας τόσο για τον τραπεζικό κλάδο όσο και για το... υπόλοιπο της αγοράς είναι γνωστές εδώ και καιρό.

Από τεχνικής πλευράς, όσο ο... 25άρης δεν υποχωρεί πειστικά με αυξημένες συναλλαγές χαμηλότερα των 270 μονάδων η τάση ΔΕΝ μεταβάλλεται ούτε και η μέτρηση των βασικών δεικτών και μετοχών-σηματωρών.

Υπάρχει δηλαδή πρακτικά περιθώριο περαιτέρω διόρθωσης εν μέσω αμφισβήτησης, επιφυλάξεων και ρευστοποιήσεων στις τράπεζες. Χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως συντρέχουν λόγοι σημαντικής υποαπόδοσης μη τραπεζικών μετοχών με επιβεβαιωμένη βραχυμεσοπρόθεσμη ανοδική φορά.

Με την περιφέρεια και την αφύπνιση συγκεκριμένων εισηγμένων καταπιάνεται ο Στέφανος Κοτζαμάνης στο ενδιαφέρον σχετικό θέμα του. Στον Εκηβόλο εδώ και καιρό ανεβαίνουν σταθερά διαγράμματα συγκριτικά και του τραπεζικού δείκτη και του... 25άρη και μη τραπεζικών μετοχών-εταιρειών, για να έχουμε καλύτερη εικόνα για τη διαμορφούμενη αγορά δύο ταχυτήτων.

Σχετικά θέματα έχουν γραφτεί κι έχουν προσεγγιστεί από τις σελίδες του ΜΕΤΟΧΟΥ κατ' επανάληψη.

Εν πάση περιπτώσει, η αγορά έχει αρχίσει να εξοικειώνεται με τα νέα δεδομένα, ελπίζουμε και οι τραπεζίτες, οι μεγαλομέτοχοι και οι καθ' ύλην αρμόδιοι - η Αναστασία Παπαϊωάννου εστιάζει στις τελευταίες εξελίξεις από το μέτωπο του Τ.Τ.

Κατά την εκτίμησή μας, θεωρητικά δίνεται μία χρυσή ευκαιρία στην κυβέρνηση, στον Αντ. Σαμαρά, να υλοποιήσει μία ανατρεπτική, ρηξικέλευθη πολιτική με άξονα τον διαχωρισμό του Τ.Τ. Μόνο που οι απαιτούμενες ανατροπές θα προκαλούσαν... τεκτονικούς συστημικούς κραδασμούς, τους οποίους δύσκολα θα μπορούσε να σηκώσει μία κυβέρνηση με οριακή πλειοψηφία, γι' αυτό χαρακτηρίζουμε εξαρχής θεωρητικό το ενδεχόμενο. Εάν όμως...

Για τη βραχυπρόθεσμη τάση η μέτρησή μας παραμένει ίδια, τουλάχιστον με βάση τη χθεσινή εικόνα, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο αναστροφής -καθαρά τεχνικής μορφής-, ικανής να διατηρήσει τον Ftse Large Cap ψηλότερα των 270 μονάδων για όσο χρόνο χρειαστεί.

Από τη στιγμή μάλιστα που βοηθά και η Wall Street.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v