Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Επιβεβαιώνονται οι βραχυπρόθεσμες στηρίξεις

Στο κόκκινο η αγορά, καθώς με μέτριο τζίρο επιχειρείται η επιβεβαίωση βραχυπρόθεσμων στηρίξεων στις 544 για τον Γενικό Δείκτη και στις 202 για τον Ftse 20. Σε θετικό έδαφος Coca Cola, Eurobank, Πειραιώς, Ελλάκτωρ.   

Παρά την αρχική αντίδραση, βασικοί δείκτες και μετοχές γύρισαν μετά τις 10.40 σε αρνητικό έδαφος.

Οι πιέσεις, η υποχώρηση που δέχεται κυρίως η δεικτοβαρής αλλά και οι απώλειες των ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ υπερισχύουν της προσπάθειας αντίδρασης που καταβάλλεται από την πλευρά των τραπεζικών τίτλων.

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί στις 544 μονάδες, έχοντας αρχικά αντιδράσει έως τις 553,13. Στις 203,01 διορθώνει ο Ftse 20, που αρχικά έδωσε αντίδραση έως τις 206,53 μονάδες.

Στις ευρωπαϊκές αγορές, οι τάσεις είναι μικτές: υψηλότερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Φρανκφούρτη, στη Μαδρίτη και στη Λισαβόνα και χαμηλότερα στο Μιλάνο, στις Βρυξέλλες και στο Άμστερνταμ.

Σε γενικές γραμμές, η μέχρι τώρα εικόνα των αγορών παραπέμπει μάλλον σε διάθεση συγκρατημένης αναμονής, ενώ η άτυπη σύνοδος της Τετάρτης θεωρείται κομβική.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών συνεχίζει να προεξοφλεί τα επερχόμενα, ωστόσο είναι εμφανείς η προσπάθεια κι η διάθεση που υπάρχει μέχρι τώρα στις τράπεζες. Με χαμηλό ωστόσο τζίρο καθώς περνά μόλις τα 3 εκατ. ευρώ, λίγο πριν από τις 11.00.

Είναι ενδεικτικό πως μέχρι εκείνη την ώρα για καμία μετοχή δεν είχαν γίνει συναλλαγές άνω του 1 εκατ. ευρώ. Για την Εθνική Τράπεζα ανέρχονται στις 850.000 ευρώ και περίπου 300.000 για την Alpha Bank.

Από τεχνικής πλευράς, η απορρόφηση της όποιας προσφοράς στα χαμηλά της ημέρας είναι μια αρχική ενθαρρυντική ένδειξη. Η μετοχή της ΔΕΗ από τα χαμηλά του 1,61 ευρώ ενισχύθηκε σταδιακά έως το 1,66, με τοπικό υψηλό στο 1,70 ευρώ.

Παραμένει όμως η πίεση στην αλλά και σε ΟΠΑΠ, ΟΤΕ. Στο 1,30 ευρώ η Εθνική Τράπεζα (3,17%), κατά 1,57% αντιδρά η Alpha Bank και κατά 2,79% η Eurobank. Κατά 3,26% η Τράπεζα Πειραιώς και κατά 2,35% η Ελλάκτωρ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v