XA: Πτωτικό γύρισμα στις τράπεζες

Στο χαμηλό ημέρας ο ΓΔ εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας, τηρώντας την παράδοση που τον θέλει να μην μπορεί να κλείσει 3 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις. Στο χαμηλό ημέρας οι τράπεζες, άνοδος για ΟΤΕ, ΟΠΑΠ.

Το Ελληνικό Χρηματιστήριο δεν διέκοψε και σήμερα την παράδοση που θέλει εδώ και πλέον των δύο μηνών, ο Γενικός Δείκτης να μην μπορεί να συμπληρώσει τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, κάτι που έχε ξεκινήσει από την συνεδρίαση της 15ης Μαρτίου.

Εννοείται ότι τόσο η σημερινή όσο και η χθεσινή συνεδρίαση ουδόλως έπεισαν, καθώς όπως και χθες έτσι και σήμερα καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης, οι τίτλοι με αρνητικό πρόσημο ήταν σαφώς περισσότεροι.

Μάλιστα σήμερα, αν δεν ήταν οι τίτλοι των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και δευτερευόντως της Coca-Cola, ο Γενικός Δείκτης θα σημείωνε και σημαντικές απώλειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γενικός Δείκτης έκλεισε τελικά σημαντικά χαμηλότερα από το υψηλό ημέρας των 1310,8 (+1,65%) μονάδων, ο Τραπεζικός δείκτης από το υψηλό των 984,56 (+2%) μονάδων, ο τίτλος της Εθνικής από το υψηλό των 4,77 (+3,25%) ευρώ, της Alpha Bank από το υψηλό των 3,46 (+2,6%) ευρώ και της Eurobank από το υψηλό των 3,38 (+3,68%) ευρώ.
 
Μάλιστα μέσω των δημοπρασιών, Τραπεζικός δείκτης, Εθνική, Alpha Bank, Eurobank, Αγροτική, Κύπρου, ΔΕΗ και Μυτιληναίος έκλεισαν στο χαμηλό ημέρας, ενώ στο χαμηλό ημέρας έκλεισε και ο Γενικός Δείκτης.

Ιδιαίτερα προβληματικός και ο χαμηλός τζίρος (ο χαμηλότερος των τελευταίων επτά συνεδριάσεων), δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η αντίδραση των τελευταίων ημερών είναι περισσότερο ανακωχή πωλήσεων και λιγότερο ουσιαστικό αγοραστικό ενδιαφέρον, ενώ ακόμα προβληματικότερη συνέχισε να δείχνει η εικόνα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν δείχνουν καμία διάθεση να ακολουθήσουν την όποια ανοδική διόρθωση είναι σε εξέλιξη.

Εξαιρετικά διστακτική συμπεριφορά και από τους τίτλους που εμπεριέχονται στο πρώτο κύμα των ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο ανήγγειλε και καλείται να εφαρμόσει η Κυβέρνηση.

Η υποτονική συναλλακτική κίνηση δείχνει ότι παρά την ανοδική κίνηση των περισσότερων blue chips, κυριαρχεί η επιφυλακτικότητα. Το σκηνικό παραμένει ευμετάβλητο και η αβεβαιότητα εκτιμάται ότι θα διατηρηθεί τις επόμενες μέρες, εάν δεν προκύψει κάτι το συγκλονιστικό από την αυριανή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Πιο συγκεκριμένα, έκτακτο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια. Το συμβούλιο είναι προγραμματισμένο για τις 12:00. Στο επίκεντρο αναμένεται να τεθούν οι ραγδαίες εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας, με ζητούμενο την επίτευξη της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης στη νέα δέσμη μέτρων, σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας, ώστε να εκταμιευτεί η 5η δόση του δανείου προς την Ελλάδα.

Επίσης η βραχυπρόθεσμη τάση θα συνεχίσει να εξαρτάται από την ειδησεογραφία για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τους ελεγκτές της τρόικας και για τις αποφάσεις που κυοφορούνται στην ΕΕ σχετικά με την αντιμετώπιση της Ελληνικής κρίσης χρέους.

Εννοείται ότι το μεγαλύτερο βάρος θα συνεχίσει να πέφτει στην Κυβέρνηση που πρέπει να πείσει τις Αγορές ότι είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις ιδιωτικοποιήσεις που έχει αναγγείλει και να παύσει η πολυφωνία μεταξύ των Κυβερνητικών στελεχών.

Ακόμα μία τρανή ένδειξη Κυβερνητικής ασυνεννοησίας η περίπτωση του ΟΛΠ.
Λιμενεργάτες, μετά από συνάντηση με τον Υπουργό κ. Διαμαντίδη, είπαν ότι κατά δήλωση του το Υπουργείο θα εισηγηθεί να μείνει στο Κράτος το 51%.

Ο γρίφος της αποκρατικοποίησης του πρώτου Λιμανιού της Χώρας, γίνεται μεγαλύτερος, μετά την κατάθεση τροπολογίας με την οποία ενώνονται υπό την ονομασία ΟΛΠ, τα Λιμάνια Πειραιά, Ελευσίνας, Λαυρίου και Ραφήνας.

Σύμφωνα με την Alpha Finance το Λιμάνι του Πειραιά θα ιδιωτικοποιηθεί σε τρεις διαδοχικές φάσεις. Στην πρώτη, το Ελληνικό Κράτος θα πουλήσει μέρος του ποσοστού που διαθέτει μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Στην δεύτερη, θα συγχωνεύσει τον ΟΛΠ με τα υπόλοιπα Λιμάνια της Αττικής και στην τρίτη θα αναζητήσει στρατηγικό επενδυτή για το νέο όμιλο. Η ΑΧΕ υπογραμμίζει ότι οι αλλαγές αυτές είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που αναμένονταν.
Από την άλλη, αν σημειωθούν όλες αυτές οι εξελίξεις, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η συνολική πώληση θα έχει ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους, όπως δείχνουν τα χρονοδιαγράμματα της Κυβέρνησης.

Από την άλλη δεν αποκλείονται κινήσεις για την δημιουργία εντυπώσεων που θα έχουν και αντίκτυπο στο Χρηματιστηριακό ταμπλό (μία πρώτη γεύση δόθηκε σήμερα).
Μέσα στις επόμενες μέρες, ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενδέχεται η Κυβέρνηση να ζητήσει από την Deutsche Telekom να αγοράσει το 10% του ΟΤΕ, προκειμένου η αποκρατικοποίηση να έχει ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούνιο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κυβέρνηση θα καλέσει την DΤ να απαντήσει μέσα στον επόμενο μήνα για το ζήτημα αυτό.

Πέραν αυτού, εντός του καλοκαιριού αναμένεται να προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί για τις άλλες επιχειρήσεις που θέλει να ιδιωτικοποιήσει η Κυβέρνηση εντός του έτους.
Εννοείται ότι αν δεν υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις δεν θα “κουραστούν” τα αρνητικά μηνύματα και οι εκτιμήσεις.

Οι Ευρωπαϊκές Τράπεζες παραμένουν επιβαρυμένες με Ελληνικά ομόλογα ύψους σχεδόν 100 δισ. ευρώ, τα οποία δεν μπορούν να πουλήσουν, να αντισταθμίσουν ή να αγνοήσουν, μετά και τις αποτυχημένες προσπάθειές τους να τα “ξεφορτωθούν” προκειμένου να μειώσουν τις επιπτώσεις από μια πιθανό χρεοκοπία της Ελλάδας, σύμφωνα με Τραπεζίτες τους οποίους επικαλείται το Reuters.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, τα σχετικά deals “χάλασαν” λόγω έλλειψης πρόθυμων αγοραστών για τα Ελληνικά ομόλογα –ακόμα και σε τιμές “κοψοχρονιά”- και λόγω του γεγονότος ότι οι δανειστές δεν έχουν καταφέρει να αγοράσουν “προστασία” λόγω του υψηλού κόστους. Έτσι, οι κορυφαίοι Τραπεζίτες συστήνουν στους πελάτες τους να “κάνουν τον σταυρό τους” και να ελπίζουν για το καλύτερο.

Αναπόφευκτη" και "απαραίτητη" χαρακτηρίζει ο γνωστός οικονομολόγος Nouriel Roubini την αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους, μιλώντας στο περιθώριο συνεδρίου στο Βουκουρέστι. Ο κ. Roubini επισημαίνει παράλληλα πως αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους “δεν αποτελεί χρεοκοπία”.

"Σχεδόν κάθε Χώρα που αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα χρέους οδηγήθηκε σε μία αναδιάρθρωση φιλική προς την Αγορά με έναν ελεγχόμενο και πολύ επιτυχημένο τρόπο" αναφέρει ο κ. Roubini.

”Οι Χώρες που διαχειρίστηκαν με τρόπο άσωτο τα δημοσιονομικά τους θα έπρεπε να κηρύξουν πτώχευση” αναφέρει ο κ. d’ Estain στην συνέντευξή του στην εφημερίδα Les Echos και συμπληρώνει: “οι Χώρες που αποτυγχάνουν στη διαχείριση των οικονομικών τους πρέπει να αναλαμβάνουν το κόστος, όπως ακριβώς και οι επιχειρήσεις”.

”Εφόσον δεν μπορεί μια Χώρα να επαναφέρει σε ισορροπία τα οικονομικά της, τότε θα πρέπει να βγει από τη ζώνη του ευρώ και να προχωρήσει σε υποτίμηση του νομίσματός της. Αυτό βέβαια θα ήταν καταστροφικό για την ίδια την Χώρα. Όχι όμως και για την υπόλοιπη Ευρωζώνη” υποστηρίζει ο κ. d’ Estain αν και αναγνωρίζει ότι “το βάρος των ευθυνών για την Γερμανία και την Γαλλία είναι σημαντικό καθώς εμπόδισαν την εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας τη δεκαετία του 2000”.

Η Ελλάδα χρειάζεται να επιβάλλει ένα “κούρεμα” 40% στους πιστωτές της και να ανταλλάξει το υπόλοιπο 60% του χρέους της με κάποιου είδους Ευρω-ομόλογο που θα εκδοθεί από κοινού, στο πλαίσιο ενός συνολικού πακέτου που θα αφορά όλες τις προβληματικές οικονομίες της Ευρωζώνης, δήλωσε κορυφαίος σύμβουλος της Γερμανικής Κυβέρνησης.

“Θα πρέπει να υπάρξει μια λογική αντίληψη που θα καθορίσει το πόσο χρέος μπορούν να επωμιστούν χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία,” δήλωσε ο κ. Peter Bofinger, ένας από τους πέντε «σοφούς», όπως αποκαλούνται, του πάνελ συμβούλων της Γερμανικής Κυβέρνησης.

Νέα σενάρια για το ενδεχόμενο μη εκταμίευσης της δόσης του Ιουνίου από το ΔΝΤ για την Ελλάδα εγείρουν δηλώσεις του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ. Ειδικότερα, σύμφωνα με το Reuters, ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε ότι "εάν η εκταμίευση από το ΔΝΤ της δόσης του Ιουνίου για Ελλάδα δεν είναι λειτουργικά δυνατή, αναμένεται να αναπληρωθεί από Ευρωπαϊκά χρήματα".
Επιστρέφοντας στο Χ.Α., θα πρέπει να τονιστεί ότι και η σημερινή συνεδρίαση αποδείχθηκε ακόμα μία “bull trap” για όσους έσπευσαν να τοθετηθούν στα υψηλά ημέρας και βέβαια τέτοιο εγκλωβισμοί όταν ο Δείκτης κινείται σε χαμηλά 14ετίας και πλέον, “αφανίζουν” και τους τελευταίους τυχόν εναπομείναντες “θαυμαστές” του Χ.Α.

Επιφυλακτική η εικόνα στα μεγάλα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια (με το βλέμμα στο G8), με διαθέσεις ανοδικής αντίδρασης το ευρώ, ενώ η Wall Street ξεκίνησε με αρνητικό βηματισμό, προβληματισμένη από τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν μέχρι τώρα.

Θετικό αντίκτυπο φαίνεται να έχουν στο ευρώ, οι δηλώσεις του επικεφαλής του EFSF, Klaus Regling ότι Ασιάτες επενδυτές (μεταξύ αυτών και η Κίνα), ενδέχεται να προβούν σε αγορά σημαντικού ποσοστού των Πορτογαλικών ομολόγων διάσωσης, όταν το EFSF αρχίσει να τα πουλάει τον Ιούνιο.

Από την άλλη, απροσδόκητη αύξηση σημείωσε ο αριθμός των ατόμων στις ΗΠΑ που υπέβαλαν νέα αίτηση για επίδομα ανεργίας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 21 Μαΐου. Το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκαν κατά 10.000 στις 424.000, ενώ οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για μείωση κατά 4.000 σύμφωνα με το Dow Jones Newswires. Το ύψος των αιτήσεων της περασμένης εβδομάδας αναθεωρήθηκε ανοδικά στις 414.000 από 409.000.

Επίσης, αμετάβλητες διατήρησε το Υπουργείο Εμπορίου τις εκτιμήσεις του για την ανάπτυξη της Αμερικανικής οικονομίας το πρώτο τρίμηνο του έτους, διαψεύδοντας τις προσδοκίες των αναλυτών που περίμεναν την ανακοίνωση βελτιωμένων μεγεθών. Το Αμερικανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 1,8% το πρώτο τρίμηνο του έτους, επιβραδύνοντας αισθητά από το τελευταίο τρίμηνο του 2010 όταν είχε σημειώσει άνοδο 3,1%, σύμφωνα με τα Κυβερνητικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για ανοδική αναθεώρηση της ανάπτυξης στο 2,2%.

Αίσθηση προκάλεσε και σημερινό άρθρο των Financial Times το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει: “Το να λες ότι οι ΗΠΑ κινδυνεύουν άμεσα με χρεοστάσιο ακούγεται τρελό. Μια Χώρα που έχει τη δυνατότητα να δανείζεται τόσο φθηνά, που εκδίδει χρεόγραφα στο νόμισμά της και αποδεικνύει πως μπορεί να τυπώνει όσο χρήμα θέλει δεν θα μπορούσε να κηρύξει στάση πληρωμών.

Κι όμως, το τελευταίο 15νθήμερο οι traders έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Αμερική μπορεί να παραβιάσει την ίδια της τη συνταγματική ρήτρα πως το Αμερικανικό χρέος "δεν μπορεί να αμφισβητηθεί". Σύμφωνα με τη Markit, το κόστος των ετήσιων credit default swaps των ΗΠΑ, που εξασφαλίζουν έναντι κινδύνου χρεοστασίου, σχεδόν τριπλασιάστηκε σε έξι συνεδριάσεις. Με βάση αυτόν τον δείκτη -που σίγουρα δεν είναι τέλειος-, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να χρεοκοπήσουν οι ΗΠΑ, παρά η Ινδονησία ή η Σλοβενία, τους ερχόμενους 12 μήνες”.

Επιστρέφοντας στο ΧΑ, από τους θετικούς πρωταγωνιστές στο ταμπλό του 20αρη, ξεχώρισαν οι MIG (+3,7%), ΟΤΕ (+4,79%) και ΟΠΑΠ (+2,13%).

Κέρδη μεγαλύτερα του 1% για Βιοχάλκο, MPB, Motor Oil και απλά θετική ημερήσια μεταβολή για Ελ. Πετρέλαια, Τιτάνα και Coca-Cola.

Αντίθετα οι μεγαλύτερες απώλειες για Αγροτική (-8,51%) και Alpha Bank (-4,62%).

Απώλειες μεγαλύτερες του 3% για Κύπρου και Eurobank, του 2% για το Ταχ. Ταμιευτήριο, ενώ με μικρότερες απώλειες έκλεισαν οι υπόλοιποι Δεικτοβαρείς τίτλοι.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε ανοδικά, κινήθηκε σε ένα εύρος περίπου 34 μονάδων με υψηλό ημέρας τις 1310,8 μονάδες (10.54) και έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και πιο συγκεκριμένα στις 1286,88 μονάδες με απώλειες 0,21%, ενώ ο τζίρος ακούμπησε τα 70 εκατ. από τα οποία τα 5,2 αφορούσαν “πακέτα”.

Κακή η τελική εικόνα με 57 ανοδικές μετοχές έναντι 76 πτωτικών και 26 τίτλοι έκλεισαν με απώλειες από 4 έως 16,67%.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Οι Αγορές θέλουν έργα για να πειστούν, τονίζει με έμφαση ο Δημήτρης Παπαριστείδης.
Σε κάθε άλλη περίπτωση οι θέσεις “short” θα παραμένουν αυξημένες και θα συνεχίσουν να δίνουν κέρδη στο Χ.Α.

Σε κάθε περίπτωση, τα αποτελέσματα των εισηγμένων έχουν έλθει σε δεύτερη μοίρα, καθώς η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στις ιδιωτικοποιήσεις και στην εξεύρεση λύσης όσον αφορά το τεράστιο Ελληνικό χρέος.

Σαν μοναδική λύση δείχνει η τήρηση του χρονοδιαγράμματος των αποκρατικοποιήσεων και η τήρηση των μέτρων του μνημονίου, προκειμένου η Χώρα να λάβει την “ένεση” ρευστότητας από το εξωτερικό που θα την βοηθήσει και στην επαναγορά μέρους τους χρέους της.

Η πολιτική συναίνεση συνεχίζει να δείχνει ανέφικτη, επιβεβαιώνοντας όλους όσους υποστηρίζουν ότι οι σημερινοί πολιτικοί ηγέτες αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων.

Από την άλλη μία Κυβέρνηση που συνεχίζει να πλήττεται από την εσωτερική της πολυφωνία, είναι εξαιρετικά δύσκολο να πείσει τα άλλα κόμματα να συναινέσουν, τονίζει ο σύμβουλος διοίκησης της Fortius Finance.

Ανακωχή πωλήσεων αλλά και τελική απογοήτευση επισημαίνει για την σημερινή συνεδρίαση, επισημαίνει ο Μάνος Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι η παράδοση που πάει να δημιουργηθεί στο Χ.Α. αποδεικνύεται “πολύ βαριά” για τις “πλάτες” των “αδύναμων” αγοραστών.

Σε κάθε περίπτωση, η Αγορά θα συνεχίσει να αναζητεί αφορμές βελτίωσης των αποτιμήσεων είτε από το εξωτερικό είτε από το μέτωπο των αποτελεσμάτων. Και οι δύο παράγοντες σήμερα φαίνεται να ευνοούν την επέκταση της ανόδου πάνω από τις 1.300 μονάδες επίπεδο το οποίο δεν μπορεί θεωρηθεί ακόμα και με τους υφιστάμενους τζίρους απαιτητικό για την κατοχύρωση του.

“Παραμένουμε αγορασμένοι και σε ενδεχόμενη αδυναμία προς τις 1280 μονάδες θα ενισχύαμε εκ νέου τις θέσεις μας”, τονίζει ο κ. Χατζηδάκης, ελπίζοντας σε σχετική επιστροφή των αγοραστών με αφορμή τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα της Εθνικής.

Δανεισμός Τίτλων- Short Selling

Συνεδρίαση δύο όψεων και σχετικής μεταβλητότητας, που δεν αύξησε τον όγκο συναλλαγών.

Τα συμβόλαια του 20αρη ακολούθησαν τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, με σχετικά καλύτερη συμπεριφορά, γυρίζοντας σε υπερτιμήσεις 0,15% (με βάση την τιμή εκκαθάρισης και τα αναμενόμενα μερίσματα).

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 7027, τιμή εκκαθάρισης 575,46) κινήθηκαν μεταξύ 571,25 και 585 μονάδων.

Λίγες πωλήσεις από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του FTSE/ASE-20 ήταν στο 52% ενώ ο όγκος συναλλαγών ήταν πολύ χαμηλός στα 363 δικαιώματα υψηλής κεφαλαιοποίησης (326 δικαιώματα αγοράς και 37 δικαιώματα πώλησης).

Συνεχίστηκε μειωμένος ο δανεισμός τίτλων (6500 Alpha Bank, 12500 MPB, 5900 MIG, 8900 ΟΤΕ, 20800 Κύπρου, 26300 Εθνική, 12000 Πειραιώς, 48000 Αγροτική, 36300 Άβαξ, 100000 Ταχ. Ταμιευτήριο), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (4063), Alpha Bank (945), Πειραιώς (342), Eurobank (1177), ΟΤΕ (1491), Ταχ. Ταμιευτήριο (355), Αγροτική (293), ΔΕΗ (776), MIG (358), MPB (142), Κύπρου (323), Ελλάκτωρα (222), ΟΠΑΠ (335), ΓΕΚ (178).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 26/5 οι κυριότερες “ανοιχτές” πωλήσεις σημειώθηκαν σε: Ταχ. Ταμιευτήριο (10000 τεμ.), ΟΤΕ (144542 τεμ.).

Αντίθετα το σημαντικότερο κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων σε: Alpha Bank (117203 τεμ.).
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (10573186 τεμ.), Eurobank (17060189 τεμ.), Εθνική (11727803 τεμ.), Πειραιώς (11778835 τεμ.), MIG (7669254 τεμ.), MPB (4151542 τεμ.), ΟΤΕ (4458751 τεμ.).

Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς 1/509/15.05.09, η διαχειρίστρια εταιρεία MARSHALL WACE LLP γνωστοποιεί ότι την 25/05/2011 κατείχε καθαρή ανοικτή θέση μεγαλύτερη του 0,10% επί του μετοχικού κεφαλαίου της εκδότριας εταιρείας Εθνική Τράπεζα ΑΕ: Επενδυτής: Marshall Wace LLP. Εκδότης: Εθνική Τράπεζα ΑΕ. Αριθμός μετοχών (25/05/2011): -1.070.368. % ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου (25/05/2011): -0,112%.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v