Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Εθνική" υποχώρηση στη Σοφοκλέους

Σε νέα χαμηλά 12ετίας η κεφαλαιοποίηση της Σοφοκλέους, κάτω από τις 1.400 ο Γενικός Δείκτης με την Εθνική να υποχωρεί κάτω από την ονομαστική της αξία (5 ευρώ). Ισχυρές απώλειες για ΟΤΕ, Eurobank, ΔΕΗ, ΤΤ.

Ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας εδώ και χρόνια έχει ιδιαίτερο “ειδικό βάρος” στην διαμόρφωση του Γενικού Δείκτη και ακόμα περισσότερο στην ψυχολογία του συνόλου της επενδυτικής κοινότητας.

Αυτό το γεγονός από μόνο του δίνει σαν είδηση το κλείσιμο του εν λόγω τίτλου, όχι πλέον χαμηλότερα από την πρόσφατη τιμή της ΑΜΚ (5,20 ευρώ), αλλά και χαμηλότερα της ονομαστικής του αξίας (5,00) και δεν θα ήταν υπερβολή να υποστηριχθεί ότι πλέον στο Χ.Α. είναι σε εξέλιξη η “Εθνική του υποχώρηση” (!)

Έτσι η μετοχή της Εθνικής δείχνει να ακολουθεί την “πεπατημένη” πολλών άλλων εισηγμένων Τραπεζικών τίτλων που ήδη διαπραγματεύονται χαμηλότερα της ονομαστικής τους αξίας όπως οι Alpha Bank (4,70), MPB (0,85), Proton Bank (4,49), TBank (0,60), Αγροτική (0,72), και Ταχ. Ταμιευτήριο (3,70).

Εννοείται ότι η σημερινή νέα υποχώρηση των τιμών στο Χ.Α. διαμόρφωσε νέα χαμηλά 12ετίας για την συνολική κεφαλαιοποίηση της Σοφοκλέους και επιβάρυνε ακόμα περισσότερο το κλίμα και την ψυχολογία των λίγων που έχουν το κουράγιο και την υπομονή να παρακολουθούν τα δρώμενα στο εγχώριο χρηματιστηριακό ταμπλό.

Μαύρα σύννεφα και στην τεχνική εικόνα των περισσότερων δεικτών και μετοχών.

Ο Γενικός Δείκτης, αν δώσει συνεχόμενα κλεισίματα χαμηλότερα από τις 1350 μονάδες, θα ακολουθήσει επιθετικό “sell off” από χαρτοφυλάκια που παραδοσιακά κινούνται με σχετικά αργά αντανακλαστικά και θα μπουν σε δοκιμασία οι 1300 και 1249 μονάδες

Το τελευταίο καθοδικό σήμα θα ακυρωθεί σε ενδεχόμενη υπέρβαση αρχικά των 1.435 και στη συνέχεια των 1.458 μονάδων.

Για να ακυρωθεί όμως το πτωτικό κανάλι του τελευταίου διμήνου, πρέπει να ξεπερασθούν οι 1.530 μονάδες με αυξημένες συναλλαγές (σε σύγκριση με τον μέσο όρο των τελευταίων συνεδριάσεων).

Σε χαμηλά 14ετίας και πλέον δείχνει να επιστρέφει ο FTSE, καθώς το αμέσως χαμηλότερο κλείσιμο εντοπίζεται στις 14/1/1997 (605,68 μονάδες)

Ο εν λόγω δείκτης έχασε και την θεωρούμενη ισχυρή στήριξη των 624 μονάδων. Οι επόμενες οριοθετούνται στις 615, 580 και σε ακρότητα οι 550 μονάδες.

Επίσης να σημειωθεί ότι ο Τραπεζικός δείκτης στις 16/1/1997 είχε κλείσει στις 1023,31 μονάδες και το επόμενο χαμηλότερο κλείσιμο εντοπίζεται στις 14/1/1997 και στις 991,84 μονάδες (!)

Τεχνικά, από την στιγμή που για τον εν λόγω δείκτη χάθηκε η στήριξη στις 1097 μονάδες, η αμέσως επόμενη εντοπίζεται στις 996 μονάδες (!!!)

Επιστρέφοντας στην μετοχή της “μεγάλης μας φίλης” η οποία έκλεισε σε νέα χαμηλά 8ετίας, με την αμέσως επόμενη στήριξη να οριοθετείται στα 4,38 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω μετοχή το αμέσως χαμηλότερο κλείσιμο το έχει “δει” στις 8/4/2003 και είναι τα 4,92 ευρώ (!)

Απόλυτα απογοητευμένοι οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου εκτιμούν ότι δύσκολα η Σοφοκλέους θα βγει από το πτωτικό κανάλι, καθώς λείπουν οι ειδήσεις που θα μπορούσαν να ανατρέψουν ριζικά το γενικότερο αρνητικό κλίμα.

Παρά το γεγονός ότι η υπάρχουσα προσφορά δεν χαρακτηρίζεται από επιθετικές κινήσεις, η διάθεση ανάληψης επενδυτικού ρίσκου βρίσκεται στο ναδίρ και έτσι σαν επικρατέστερο σενάριο δείχνει η περαιτέρω “αποψίλωση” των αποτιμήσεων.

Έχοντας χάσει το ανοδικό momentum των μεγάλων διεθνών Χρηματιστηρίων, η Σοφοκλέους, παρά την συνεχιζόμενη συμπίεση των τιμών, ασφαλώς και θα βρεθεί με “την πλάτη στον τοίχο”, αν στις διεθνείς Αγορές ισχύσει το “sell in May and go away”.

Η πορεία της Αγοράς σε συνδυασμό με τη χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα σε καθημερινή βάση αρκούν για να οδηγήσουν το Γενικό Δείκτη σε νέα χαμηλά, καθώς το σύνολο των αναλυτών δυσκολεύεται να αποτιμήσει την πραγματική αξία της κατάστασης αφού οι λύσεις στα μεγάλα ζητήματα της Ελληνικής Οικονομίας θα παραμένουν ακόμη ως ζητούμενο.

Σε αυτή την γενικότερη “μαυρίλα” ίσως δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η προσπάθεια αντίδρασης λιγοστών τίτλων που για διαφορετικούς λόγους πέτυχαν να κινηθούν σε υψηλότερα επίπεδα.

Μεταξύ αυτών κάποιες θυγατρικές του ομίλου Βιοχάλκο και οι Βωβός, Κυριακίδης (τουλάχιστον αξιοπρόσεκτη πορεία), Κρέκα, Ιατρικό κ.λ.π.

Η συζήτηση για το χρέος της Ελλάδας διευρύνει τον διχασμό στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, με βασικό “σημείο τριβής” το εάν θα πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση και πως θα γίνει αυτή.

Γερμανοί αξιωματούχοι πιστεύουν πως η Ελλάδα θα πρέπει να “ενθαρρυνθεί” να καθίσει στο τραπέζι με τους ομολογιούχους φέτος για να συζητήσει την επιμήκυνση της ωρίμανσης των ομολόγων, δηλαδή την αναδιάρθρωση του χρέους, όπως δηλώνουν πηγές που γνωρίζουν το θέμα. Μια τέτοια κίνηση θα μείωνε τις νέες δανειακές ανάγκες της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια, “γλιτώνοντας” παράλληλα τους επενδυτές από το “επίπονο” “haircut”.

Άλλοι βασικοί “παίκτες”, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αντιτίθενται στην συζήτηση ακόμα και για μιας ήπιας μορφής αναδιάρθρωσης του Ελληνικού χρέους, υποστηρίζοντας ότι οι Αγορές θα συμπέραιναν ότι και άλλες Χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το χρέος τους, όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, επίσης δεν θα αποπληρώσουν τα χρέη τους.

Καθώς η Ελλάδα δεν φαίνεται να πείθει ότι θα μπορέσει να επιστρέψει στις Αγορές το 2012, έρχεται αντιμέτωπη είτε με το ενδεχόμενο χρεοκοπίας, είτε με την ανάγκη εξασφάλισης επιπλέον δανείων από την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ.

Άλλοι αναλυτές εκτιμούν πως η αναδιάρθρωση από μόνη της δεν θα εξυγιάνει τη Χώρα και πως η Ελλάδα θα εξακολουθεί να χρειάζεται επώδυνη δημοσιονομική προσαρμογή για να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της. Έτσι, η αναδιάρθρωση θα αποτελούσε μόνο το πρώτο βήμα, με το “haircut” να έρχεται αργότερα.

Εν τω μεταξύ, αρχίσει να δυσκολεύει η εικόνα και στις μεγάλες διεθνείς Αγορές, τόσο από αποτελέσματα εταιρειών και κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, όσο και από τα στοιχεία της ανεργίας που έρχονται από την άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Η Lloyds Banking Group, ο μεγαλύτερος όμιλος στεγαστικής πίστης στην Βρετανία, γύρισε σε ζημίες στο α΄ τρίμηνο, καθώς παρακατέθεσε 3,2 δισ. στερλίνες για αποζημίωση πελατών, στους οποίους πωλήθηκε ανάρμοστη ασφάλιση πιστώσεων.

Ο όμιλος ανακοίνωσε καθαρές ζημίες 2,4 δισ. στερλίνες στους τρεις πρώτους μήνες του έτους, έναντι 169 εκατ. στερλίνες κέρδος στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Αναπάντεχη πτώση σημείωσαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία το Μάρτιο, σε ποσοστό 4,0% καθώς η μείωση των επενδυτικών αγαθών περιόρισαν την ανάπτυξη στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Οικονομίας της Χώρας, την ίδια ώρα που οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αμετάβλητο μέγεθος, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.

Όπως αναμενόταν, το συμβούλιο καθορισμού πιστωτικής πολιτικής της Bank of England διατήρησε σταθερό το βασικό επιτόκιο δανεισμού, στο 0,5% και παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει ανέπαφο το πρόγραμμα αγορών ομολόγων, στα 200 δισ. στερλίνες που διαμορφώνεται σήμερα.

Επίσης, ο πληθωρισμός θα παραμείνει σίγουρα πάνω από το όριο του 2% τους επόμενους μήνες δήλωσε ο Κεντρικός Τραπεζίτης της Ευρωζώνης. Ωστόσο, καθώς σοβεί η κρίση χρεών στην Ευρωζώνη και η οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη δεν είναι ακόμη πειστική, ο κ. Jean-Claude Trichet άφησε να εννοηθεί ότι η ΕΚΤ δεν θα βιαστεί να αυξήσει εκ νέου τα επιτόκια, κρατώντας αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο στο 1,25%.

Από την άλλη, ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε ανησυχητικά την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ. Το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας διαμορφώθηκαν στις 474.000.
 
Οι αναλυτές περίμεναν ότι θα κατατεθούν 410.000 αιτήσεις. Στην προηγηθείσα εβδομάδα ο αριθμός των νέων ανέργων είχε διαμορφωθεί στους 431.000. Οι οικονομολόγοι σημειώνουν ότι για να στοιχειοθετηθεί πορεία βελτίωσης της απασχόλησης, ο εβδομαδιαίος αριθμός των νέων ανέργων θα πρέπει να παραμείνει κάτω από τους 400.000 επί αρκετούς μήνες.

Κινήσεις κατοχύρωσης κερδών και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις επιθετικές, σε πετρέλαιο και πολύτιμα μέταλλα, με τους “γκουρού” να εκφράζουν σημαντικές αντιλογίες για την πορεία του μαύρου χρυσού.

Οι τιμές του πετρελαίου ενδέχεται να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία, παρά την πρόσφατη εκτίναξη, καθώς τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου περιορίζονται, εκτιμά ο διάσημος επενδυτής Jim Rogers, με δηλώσεις του στο Αμερικανικό δίκτυο CNBC.

”Που είναι το πετρέλαιο; Ξέρετε γιατί η τιμή του πετρελαίου σημειώνει άνοδο; Γιατί δεν υπάρχει πετρέλαιο”, δήλωσε ο Rogers.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό επενδυτή, στην περίπτωση που οι τιμές του αργού φτάσουν σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα, ο “αγώνας δρόμου” για τις… τελευταίες σταγόνες πετρελαίου θα ενταθεί πριν φέρει αποτελέσματα η αναζήτηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

“Στα 300 δολάρια το βαρέλι θα κάνουν γεωτρήσεις ακόμη και κάτω από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ”, σημείωσε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε δε, ότι η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου θα μειωθούν κατά 6% φέτος και αυτό αποτελεί σημαντικό παράγοντα ανόδου των τιμών.

Το ενδεχόμενο οι τιμές του πετρελαίου να σημειώσουν και νέα ιστορικά υψηλά δεν μπορεί να αποκλειστεί αν συνεχιστούν οι αναταραχές στις χώρες της Βορείου Αφρικής και επεκταθούν σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μεταδίδει το Dow Jones Newswires επικαλούμενο υπόθεση εργασίας που θα παρουσιαστεί σήμερα σε συνάντηση της Ασιατικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ADB), της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Αν και οι τρεις οργανισμοί σημειώνουν ότι υπάρχουν λίγες πιθανότητες να υλοποιηθεί ο κίνδυνος αυτός, επισημαίνουν ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο "διάσπασης του επιπέδου των 150 δολ. το βαρέλι με το πετρέλαιο να σημειώνει νέα ιστορικά υψηλά" αν το παραπάνω σενάριο πραγματοποιηθεί.

Επιστρέφοντας στο ΧΑ, σαφώς λιγότεροι οι τίτλοι με θετικό πρόσημο στο ταμπλό του FTSE και πιο συγκεκριμένα οι Βιοχάλκο (+4,59%), ΟΠΑΠ (+0,99%), Κύπρου (+0,86%) και MIG (+1,49%), ενώ αμετάβλητοι έκλεισαν οι τίτλοι των Αγροτικής και Ελ. Πετρελαίων.

Αντίθετα απώλειες μεγαλύτερες του 3% για ΟΤΕ και Eurobank, του 2% για ΔΕΗ και Ταχ. Ταμιευτήριο και του 1% για Ελλάκτωρα, Μυτιληναίο, Alpha Bank, MPB. Με μικρότερες ημερήσιες απώλειες οι υπόλοιπες Δεικτοβαρείς μετοχές.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με σχετικά ανοδικές διαθέσεις και έφθασε μέχρι τις 1399,69 μονάδες (10.35).

Όμως μετά τις 11.47 κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, προσέκρουσε αρκετές φορές στις παρυφές των 1376 μονάδων, πρόσκαιρη αντίδραση μέχρι τις 1382,65 μονάδες (16.52) και τελικό κλείσιμο στις 1378,05 με απώλειες 0,69%, ενώ ο τζίρος ακούμπησε τα 70 εκατ. από τα οποία τα 3,2 αφορούσαν “πακέτα”.

Όχι απόλυτα απογοητευτική η τελική εικόνα με 58 ανοδικές μετοχές έναντι 78 πτωτικών, ενώ 23 τίτλοι έκλεισαν με ημερήσια κέρδη από 4 έως 16,67%, όχι όλοι με πειστικές συναλλαγές.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Σε νέο χαμηλό δωδεκαετίας βρίσκεται η συνολική αποτίμηση της Αγοράς καθώς η πίεση στους Τραπεζικούς τίτλους διατηρήθηκε σε όλη την διάρκεια της συνεδρίασης με αποτέλεσμα να ενισχυθεί και από συστημική προσφορά η οποία εκδηλώθηκε στο τέλος της ημέρας, επισημαίνει ο Μάνος Χατζηδάκης.

Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιες πρώτες θετικές ενδείξεις από το μέτωπο των αποτελεσμάτων (Πλαίσιο, Jumbo) και των επιχειρηματικών ειδήσεων (TEΡΝΑ Ενεργειακή, ΚΑΕ) που μπορούν να μεταβάλλουν κάπως την συμπεριφορά επιμέρους μετοχών οι οποίες “δικαιούνται καλύτερης τύχης” λόγω προοπτικών και θεμελιωδών.

“Τα τρέχοντα επίπεδα μπορούν να θεωρηθούν ζώνες τοποθετήσεων και ενίσχυσης θέσεων καθώς η πορεία της Αγοράς δεν συνάδει με κάποια νέα αρνητική πληροφορία ή εξέλιξη που θα μας έβρισκε διατεθειμένους να τιμολογήσουμε νέους κινδύνους στις αποτιμήσεις” εκτιμά ο υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Το “σύνδρομο” των Τραπεζικών πωλήσεων παραμένει λόγος φθοράς της Αγοράς ωστόσο η αξία των Επιχειρήσεων έχει αποκτήσει μεγάλη απόκλιση από την αποτίμηση τους και από το θεωρητικό κόστος αντικατάστασης.

Πιθανό πεδίο στήριξης η περιοχή των προηγούμενων χαμηλών (1350) ενώ σε μια ενδεχόμενη αντίδραση η ζώνη των 1.410 μονάδων με τους υπάρχοντες τζίρους εκτιμάται ότι θα αποτελέσει την οροφή για τον Γενικό Δείκτη, σύμφωνα με την άποψη του κ. Χατζηδάκη.

Σημαντικά θέματα δείχνουν να απασχολούν την Αγορά σύμφωνα με τον Δημήτρη Μέξη.
Αφ΄ ενός η νέα αναμενόμενη επικαιροποίηση του μνημονίου και τα μέτρα που θα ακολουθήσουν.

Αφ΄ ετέρου η αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους, είτε αυτή γίνει με επιμήκυνση, είτε με “κούρεμα”, αναλόγως το πώς θα παρουσιαστεί προκειμένου να γίνει ευκολότερα δεκτή από τις Αγορές.

Σημαντικός ο προβληματισμός και με τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης που θέτει εκ νέου την πιθανότητα νέας αύξησης των επιτοκίων, που θα επηρεάσει σημαντικά και αρνητικά το Ελληνικό ζήτημα, καθώς θα ανεβάσει σημαντικά το κόστος αποπληρωμής των Ελληνικών ομολόγων “ξεχειλώνοντας” τους στόχους του μνημονίου.

Ένας ακόμα παράγοντας είναι τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου των εισηγμένων που θα αρχίσουν να ανακοινώνονται με πυκνότερους ρυθμούς και τα οποία έχουν προεξοφληθεί σε σημαντικό βαθμό από την Αγορά.

Σύμφωνα με την άποψη του υπεύθυνου του τμήματος ανάλυσης της Περβανάς ΑΧΕΠΕΥ, συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ένταξη στον μηχανισμό στήριξης και η Αγορά βιώνει Κυβερνητικά βήματα προς τα πίσω, τα οποία θα συνεχίσουν να έχουν τον ανάλογο αντίκτυπο στο Χρηματιστηριακό ταμπλό.

Δανεισμός Τίτλων- Short Selling

Συνεχίστηκε η πίεση των τιμών, ενώ σημαντική μείωση παρουσίασε ο όγκος συναλλαγών.

Τα συμβόλαια του 20αρη με καλύτερη συμπεριφορά από τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, γύρισαν σε οριακές υπερτιμήσεις 0,15% (με βάση την τιμή εκκαθάρισης και τα αναμενόμενα μερίσματα).

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 4747, τιμή εκκαθάρισης 613,42) κινήθηκαν μεταξύ 608,5 και 623 μονάδων.

Λίγες αγορές από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του FTSE-20 σκαρφάλωσε στο 48%, ενώ ο όγκος συναλλαγών παρέμεινε ισχνός, στα 661 δικαιώματα (332 δικαιώματα αγοράς και 329 δικαιώματα πώλησης).

Μειώθηκε ο δανεισμός τίτλων (23900 ΟΠΑΠ, 30000 MPB, 122100 Κύπρου), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (4306), Alpha Bank (879), Πειραιώς (242), Eurobank (948), ΟΤΕ (996), ΟΠΑΠ (122), Ταχ. Ταμιευτήριο (113), MIG (231), Μυτιληναίος (181), MPB (336), Ελ. Πετρέλαια (192), Motor Oil (143).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 5/5 οι κυριότερες “ανοιχτές” πωλήσεις σημειώθηκαν σε: Alpha Bank (15761 τεμ.), Eurobank (41793 τεμ.), ΟΤΕ (93928 τεμ.), Πειραιώς (35005 τεμ.), Τιτάνα (116500 τεμ.).

Αντίθετα το σημαντικότερο κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων σε: Alpha Bank (165000 τεμ.).
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (10420504 τεμ.), Eurobank (14848840 τεμ.), Εθνική (13570135 τεμ.), Πειραιώς (10950175 τεμ.), Κύπρου (4768108 τεμ.), MIG (7211254 τεμ.), Αγροτική (4651920 τεμ.), MPB (4774182 τεμ.).

Η διαχειρίστρια εταιρεία CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED γνωστοποιεί με την από 04/05/2011 επιστολή της προς το Χ.Α. την ακόλουθη μεταβολή της καθαρής ανοικτής θέσης που κατέχει σε μετοχές στην εκδότρια εταιρεία ΑΕΤ ΤΙΤΑΝ: Επενδυτής: CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED. Εκδότης: ΑΕΤ Τιτάν. Καθαρή Ανοικτή Θέση: (90.034) μετοχές. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: (0,12%). Ημερομηνία απόκτησης Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 03 Μαϊου 2011.

Η διαχειρίστρια εταιρεία CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED γνωστοποιεί με την από 05/05/2011 επιστολή της προς το Χ.Α. την ακόλουθη μεταβολή της καθαρής ανοικτής θέσης που κατέχει σε μετοχές στην εκδότρια εταιρεία ΑΕΤ ΤΙΤΑΝ: Επενδυτής: CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED. Εκδότης: ΑΕΤ Τιτάν. Καθαρή Ανοικτή Θέση: (102.117) μετοχές.

Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: (0,13%). Ημερομηνία απόκτησης Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 04 Μαΐου 2011.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v