Σημαντικές ρευστοποιήσεις στις τράπεζες

Έντονες πιέσεις στις τράπεζες, χωρίς διάθεση αντίδρασης η υπόλοιπη αγορά με 19 από τις 20 μετοχές του FT20 στο "κόκκινο". Ισχυρές απώλειες για ΔΕΗ, TT, ΜΟΗ. Προβληματίζει η τεχνική εικόνα Alpha, ETE, EFG.

Οι σύνοδοι Eurogroup και Ecofin δεν έδωσαν, όπως και αναμενόταν, κάτι καινούργιο στις Αγορές, όλα μεταφέρονται στις συνόδους Κορυφής του Μαρτίου, οι προσδοκίες σταδιακά ψαλιδίζονται και οι πωλητές δείχνουν να επιστρέφουν στον Τραπεζικό κλάδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή συνεδρίαση που ξεκίνησε με διακυμάνσεις και αλλαγές προσήμου και εξελίχθηκε σε καθαρά πτωτική, έδωσε ακόμα μία ένδειξη επιστροφής της επιφυλακτικότητας.

Στις προσδοκίες που έφεραν στην Αγορά η αναμενόμενη και επιβαλλόμενη επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων, τροχοπέδη συνεχίζουν να αποτελούν οι παλινωδίες και διαψεύσεις πανικού Κυβερνητικών παραγόντων που δίνουν τροφή στα σενάρια για αύξηση της εκλογολογίας, κάτι που σύμφωνα με παράγοντες της Αγοράς θα παρέλυε την προσπάθεια υλοποίησης του προγράμματος σταθεροποίησης.

Οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι στην παρούσα φάση λείπουν οι καταλύτες που θα μπορούσαν να επαναφέρουν την αγελαία ανοδική αντίδραση και σαν πλέον πιθανό σενάριο δείχνει αυτό της πλάγιας – πλαγιοκαθοδικής κίνησης, με επιμέρους θετικές διαφοροποιήσεις.

Ασφαλώς και υπάρχει και η πιο συντηρητική άποψη και είναι αυτή που αναφέρει ότι η διόρθωση της ανοδικής κίνησης θα είχε προχωρήσει από την Παρασκευή αν οι εξαγγελίες της τρόικας για τις αποκρατικοποιήσεις-“μαμούθ” δεν έβαζαν φρένο στην πτώση της περασμένης εβδομάδας και ίσως ο Δείκτης να αναζητούσε ισορροπίες σε επίπεδα χαμηλότερα και από το ψυχολογικό όριο των 1600 μονάδων.

Η συμπεριφορά, άλλωστε, των μετοχών που δεν σχετίζονται με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων παραπέμπει σε συνέχιση της διόρθωσης τουλάχιστον μέχρι τις 1580 - 1550 μονάδες.

Τεχνικά και όσον αφορά αρκετούς Δεικτοβαρείς Τραπεζικούς τίτλους, η εικόνα αρχίζει να προβληματίζει.

Έτσι η Alpha Bank έχασε μάλλον εύκολα την στήριξη των 4,40 ευρώ και πιθανότατα (αν επιμείνουν οι πωλητές) θα “προσγειωθεί” προς τα 4,00 ευρώ. Το τελικό κλείσιμο μέσω των δημοπρασιών σε οριακά υψηλότερα των 4,40 ευρώ δεν λέει τίποτα, καθώς ο τίτλος ενδοσυνεδριακά υποχώρησε μέχρι τα 4,27 ευρώ.

Πάνω στην στήριξη των 4,30 ευρώ η Eurobank, η οποία αν συνεχίσει να πιέζεται δεν
αποκλείεται να δώσει ένα “pull back” προς τα 3,86 ευρώ, καθώς ενδοσυνεδριακά υποχώρησε μέχρι τα 4,26 ευρώ.

Πολλά για την βραχυπρόθεσμη τάση θα κριθούν και από την συμπεριφορά του τίτλου της Εθνικής, που θα ήταν θετικό να μην δώσει κλεισίματα χαμηλότερα των 7,10 ευρώ, καθώς σε μία τέτοια περίπτωση δεν αποκλείεται να αναζητήσει στήριξη στα 6,80 ευρώ.

Από εκεί και πέρα και εκτός Χ.Α. τα μηνύματα για την εγχώρια οικονομία παραμένουν μαύρα με τάσεις περαιτέρω επιδείνωσης.

Κατά 2,4 δισ. ευρώ χαμηλότερα απ’ ό,τι προέβλεπε αρχικά η Κυβέρνηση, διαμορφώνεται- σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις- το ΑΕΠ της χώρας το 2010. Η συρρίκνωση της Ελληνικής οικονομίας κατά 4,5% στο σύνολο του 2010, μετά την κάθετη πτώση κατά 6,6% του ΑΕΠ το δ΄ τρίμηνο πέρυσι, διαμορφώνει το ΑΕΠ στα 229,395 δισ. ευρώ από 231,888 δισ. που ήταν η πρόβλεψη της Κυβέρνησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 4,8% σε ετήσια βάση και κατά 1,2% σε τριμηνιαία βάση το δ' τρίμηνο.

Όμως και από το μέτωπο των ομολόγων τα νέα δεν φαίνεται να διασκεδάζουν τις ανησυχίες.
Έτσι και ενώ το Ελληνικό Δημόσιο άντλησε ποσό 390 εκατ. ευρώ, από τη δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων και τo επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 3,85%, έναντι επιτοκίου 4,10% σε αντίστοιχη παλαιότερη έκδοση, από την άλλη τα spreads συνέχισαν την ανοδικής τους πορεία με αποτέλεσμα στο Ελληνικό 10ετές να βρεθούν και υψηλότερα των 850 μονάδων βάσης.

Ασφαλώς και το -2,34% του Τραπεζικού δείκτη δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολιών για τον αρνητικό πρωταγωνιστή ημέρας, ενώ οι συνεχιζόμενες εκτιμήσεις για τον κλάδο δείχνουν τουλάχιστον “γκρίζες”.

Είναι νωρίς για να υιοθετήσουμε θετική σύσταση (“bullish”) για τις Ελληνικές Τράπεζες, αναφέρει η Credit Suisse, τονίζοντας ότι παραμένει ουδέτερη ("neutral") για τον κλάδο. Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, κίνδυνοι όπως ένα υψηλότερο "κούρεμα" στα ομόλογα από αυτό που ήδη έχει προεξοφληθεί ή μια ισχυρότερη του αναμενομένου ύφεση της Ελληνικής οικονομίας, παραμένουν σε ισχύ. Για το 2011 η Credit Suisse προβλέπει ότι η πιστωτική επέκταση θα κινηθεί κοντά στο μηδέν, ενώ οι καταθέσεις θα υποχωρήσουν κατά 6%.

Σε συνεχή εγρήγορση καλεί τους Τραπεζίτες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιώργος Προβόπουλος, ο οποίος διαπιστώνει ότι οι προκλήσεις θα συνεχίσουν να υφίστανται και τους επόμενους μήνες, εξέλιξη που απαιτεί αναδιάταξη του κλάδου, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την έκρηξη (σημαντική επιδείνωση, όπως τη χαρακτηρίζει) των επισφαλειών, τάση που αναμένεται να χαρακτηρίζει το Ελληνικό Τραπεζικό σύστημα και την τρέχουσα οικονομική χρήση.

Και όλα αυτά όταν οι γνωρίζοντες καλύτερα τα δρώμενα στον εγχώριο Τραπεζικό κλάδο, επισημαίνουν ότι οι εγχώριες Τράπεζες είναι μπροστά σε σημαντικές εξελίξεις που φέρνει το νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο και το οποίο υπαγορεύει τη μείωση του μισθολογικού κόστους, την πώληση παγίων και την συρρίκνωση στοιχείων του ενεργητικού, προκειμένου οι εγχώριες Τράπεζες να προετοιμαστούν για την σταδιακή απόσυρση των μέτρων διευκόλυνσης ρευστότητας των Πιστωτικών Ιδρυμάτων της Ευρωζώνης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Απόλυτα επιφυλακτική η εικόνα στα μεγάλα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια (ανησυχίες και για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιρλανδία), ενώ σε αρνητικό έδαφος ξεκίνησε η συνεδρίαση στην Wall Street.

Ασφαλώς είδηση της ημέρας, αν και αναμενόμενη, η ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία το Deutsche Boerse AG και το NYSE Euronext επιβεβαίωσαν επισήμως το σχέδιο συγχώνευσής τους, αφού έλαβαν τις εγκρίσεις των διοικητικών συμβουλίων τους. Η ένωση των δύο χρηματιστηριακών παρόχων θα δημιουργήσει έναν διακρατικό κολοσσό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών.

Από εκεί και πέρα, χαμηλότερα των προσδοκιών ήταν τα στοιχεία που ανακοίνωσαν Γαλλία και Γερμανία για τον ρυθμό ανάπτυξης τέταρτου τριμήνου 2010.

Συγκεκριμένα, η Γερμανία ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο ρυθμό ανάπτυξης στο 0,4% έναντι προβλέψεων για ανάπτυξη κατά 0,5%. Επισημαίνεται ότι η επιβράδυνση είναι σημαντική καθώς το προηγούμενο τρίμηνο, η γερμανική οικονομία είχε αναπτυχθεί κατά 0,7%.

Η Γαλλία αντιστοίχως ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο ρυθμό ανάπτυξης στο 0,3%, στο ήμισυ των προβλέψεων δηλαδή και στο ίδιο επίπεδο με τον ρυθμό ανάπτυξης που είχε καταγραφεί το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο.

Αντίθετα η Γερμανική επιχειρηματική εμπιστοσύνη ενισχύθηκε τον Φεβρουάριο για τέταρτο συνεχή μήνα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ινστιτούτου ZEW, ο δείκτης οικονομικού κλίματος ενισχύθηκε στο 15,7 τον Φεβρουάριο από 15,4 τον προηγούμενο μήνα. Επισημαίνεται ωστόσο, ότι οι αναλυτές προέβλεπαν ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση στο 20, σύμφωνα τουλάχιστον με την μέση εκτίμηση 38 αναλυτών που μετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg.

Υποδεέστερα των εκτιμήσεων ήταν τα στοιχεία για τον ρυθμό ανάπτυξης της Ευρωζώνης το τέταρτο τρίμηνο του 2010. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Eurostat, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αυξήθηκε σε τριμηνιαία βάση κατά 0,3%, έναντι εκτιμήσεων για ρυθμό ανάπτυξης 0,4%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters. Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 2% το τέταρτο τρίμηνο του 2010, από 1,9% το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Οι αναλυτές, ωστόσο, προέβλεπαν άνοδο σε ποσοστό 2,1% σε ετήσια βάση.

Μικτά και τα μηνύματα από την “βιομηχανία των δεικτών” στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.
Ο δείκτης μεταποίησης Empire βελτιώθηκε τον Φεβρουάριο περισσότερο απ’ όσο αναμενόταν. Ο δείκτης που καταγράφει τα επίπεδα δραστηριότητας μεταποίησης στην καίρια περιφέρεια της Νέας Υόρκης αυξήθηκε στο 15,4. Οι αναλυτές περίμεναν ότι ο δείκτης θα κλείσει στο 15. Τον Ιανουάριο, είχε διαμορφωθεί στο 11,92.

Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν τον Ιανουάριο επί έβδομο συνεχόμενο μήνα στην Αμερικανική Αγορά. Οι πωλήσεις του κλάδου λιανεμπορίου αυξήθηκαν 0,3%. Οι αναλυτές περίμεναν ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν 0,6%, έναντι αύξησης 0,5% τον Δεκέμβριο.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. και στην σημερινή συνεδρίαση, αξίζει να αναφερθεί ότι ο σημερινός τζίρος ήταν σχετικά χαμηλός, αλλά υψηλότερος της χθεσινής ανοδικής συνεδρίασης και αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί σαν θετικό μήνυμα, συνεχίζεται η σταδιακή μείωση των ημερήσιων πρωταγωνιστών, κάτι που έδωσε πολύ καθαρή επικράτηση στους τίτλους με αρνητικό πρόσημο, ενώ εκτός 20αρη προσπάθησαν και διακρίθηκαν οι Crown Hellas Can (μετά την νέα βελτιωμένη δημόσια πρόταση), Forthnet, S&B (η Alpha Finance προβλέπει κέρδη ρεκόρ για το 2011), ΟΛΘ (αποδεικνύεται “παντός καιρού”), Μοτοδυναμική (μετά την συμφωνία με την Porsche), Τεχν. Ολυμπιακή, ΕΥΑΘ κ.λ.π.

Όσον αφορά την βραχυπρόθεσμη τεχνική εικόνα της Αγοράς, οι αμέσως επόμενες συνεδριάσεις θα κληθούν να δείξουν αν η αδυναμία για κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα είναι απλά μία διόρθωση στην ανοδική αντίδραση που προηγήθηκε, ή η Αγορά θα διολισθήσει και χαμηλότερα επανατεστάροντας πρόσφατα χαμηλά.

Από το ταμπλό του 20αρη μόνο ο τίτλος της Jumbo (+1,86%) έκλεισε με θετικό πρόσημο.
Αντίθετα οι μεγαλύτερες απώλειες για την Coca-Cola
(-4%), ενώ ακολούθησαν με απώλειες μεγαλύτερες του 3% οι Κύπρου, Ταχ. Ταμιευτήριο, Motor Oil, MIG και του 2% οι Αγροτική, Εθνική, Eurobank, MPB. Μικρότερες απώλειες για τις υπόλοιπες μετοχές του FTSE.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε ανοδικά και σχετικά γρήγορα “είδε” το υψηλό ημέρας των 1652,96 μονάδων (10.42), όμως μετά τις 11.48 κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, υποχώρησε μέχρι τις 1613,12 μονάδες (16.55) και έκλεισε τελικά στις 1620,59 μονάδες με απώλειες 1,35%, ενώ ο τζίρος με σχετική ενίσχυση ξεπέρασε τα 101 εκατ. από τα οποία τα 5,7 αφορούσαν “πακέτα”.

Σαφώς χειρότερη η τελική εικόνα με 68 ανοδικές μετοχές έναντι 107 πτωτικών και 30 τίτλοι έκλεισαν με απώλειες από 4 έως 12,5%.

Τι βλέπουν για τη συνέχεια οι αναλυτές

Δυσκολεύει η πρόβλεψη για την βραχυπρόθεσμη πορεία της Αγοράς, αν και η τρέχουσα ειδησεογραφία μειώνει σημαντικά τις προσδοκίες της επενδυτικής κοινότητας, τονίζει ο Βασίλης Σωτηρόπουλος.

Τρεις φορές τις τελευταίες ημέρες ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών προσπάθησε να διασπάσει την αντίσταση των 1.700 μονάδων χωρίς αποτέλεσμα. Οι πωλητές ενεργοποιήθηκαν έντονα την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου και άρχισε η προσωρινή διόρθωση μετά τη συνεχή άνοδο που κατεγράφη τις τελευταίες 30 ημέρες και οδήγησε τον Γ.Δ. 26% υψηλότερα από το χαμηλό της 11ης Ιανουαρίου.

Η αδυναμία διάσπασης της αντίστασης των 1.700 μονάδων κατά πάσα πιθανότητα θα ταλαιπωρήσει την Αγορά που θα αναζητήσει νέους καταλύτες για να μπορέσει να προχωρήσει προς την επόμενη σημαντική αντίσταση των 1800 μονάδων, που ήταν το υψηλό του Αυγούστου του 2010. Η κατακόρυφη άνοδος δεν μας έχει δώσει σαφές σημείο στήριξης.

Ένα νέο θεωρητικό σημείο στήριξης, στο οποίο μπορεί να σταματήσει η διόρθωση είναι οι 1570 μονάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα ο όγκος συναλλαγών (σε τεμάχια) ανέβηκε σημαντικά και κατά συνέπεια αύξησε και τον Κινητό Μέσο Όρο ων 30 ημερών στα 25 εκατ. τεμάχια, ενώ και σε επίπεδο τζίρου η Αγορά κινήθηκε πάνω από τον Μέσο όρο των 30 τελευταίων ημερών.

Το θέμα της τροποποίησης του κανονισμού του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της Ευρωζώνης (EFSF) παραμένει στο προσκήνιο και θα αποτελεί τον απρόβλεπτο παράγοντα για τους επόμενους δύο μήνες. Η πρόταση της Γερμανίας και της Γαλλίας να προηγηθεί το “Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας” έδωσε νέα τροπή στην υπόθεση, αφού περιπλέκει τα πράγματα.

Τα δημοσιεύματα επιμένουν ότι οι τελικές αποφάσεις πιθανόν να ξεκαθαρίσουν στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. στις 25 Μαρτίου. Με δεδομένο ότι αυτά τα δημοσιεύματα είναι πολλά, συνεχή και αντιφατικά θεωρείται δύσκολο να ξεκαθαριστεί από τώρα η τελική εικόνα και η επίδραση που θα έχει στην Ελληνική Αγορά.

Στο μεταξύ με ενδιαφέρον αναμένεται και η εξέλιξη της “κόντρας” ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τα στελέχη της τρόικας, που ανέβηκε στα ύψη την περασμένη Παρασκευή με αφορμή τις δηλώσεις των τροϊκανών για τις αποκρατικοποιήσεις και την πώληση Δημόσιας περιουσίας και αναμένεται να επηρεάσει το γενικότερο κλίμα κι επομένως την Αγορά, όπως άλλωστε και τα αποτελέσματα των Ελληνικών Επιχειρήσεων για τη χρήση του 2010, καθώς άρχισε η περίοδος δημοσιεύσεων των ισολογισμών.

Οι ξένες Αγορές παραμένουν σταθερά σε ανοδική πορεία, διατηρώντας τα υψηλά των 30 τελευταίων μηνών. Μετά την δημοσιοποίηση των εταιρικών αποτελεσμάτων και τις προβλέψεις των διευθυντών των Επιχειρηματικών ομίλων των ΗΠΑ που είναι για το 2011 θετικές, βασικός ανησυχητικός παράγων των εξελίξεων παραμένουν οι εξελίξεις στην Αίγυπτο.

Η Αγορά ομολόγων κινείται σταθεροποιητικά, καθώς οι πτωτικές τάσεις των τελευταίων εβδομάδων έχουν ανεβάσει τις αποδόσεις σε δελεαστικά επίπεδα για τους επενδυτές. Η νέα άνοδος του πληθωρισμού της Ευρωζώνης που ξεπέρασε το επιθυμητό για την ΕΚΤ όριο του 2% και διαμορφώθηκε τον Ιανουάριο στο 2,4%, κυρίως λόγω της ανόδου των τιμών των καυσίμων και των τροφίμων λόγω Αιγύπτου και καιρικών συνθηκών, αλλά και οι ανοδικές πληθωριστικές πιέσεις στις Χώρες BRIC (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα) που έχουν ως αποτέλεσμα την άνοδο των επιτοκίων και τον περιορισμό της ρευστότητας αποτελούν απειλή για τη διατήρηση του ρυθμού της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. και στην τεχνική του εικόνα, σύμφωνα με την άποψη του υπεύθυνου του τμήματος ανάλυσης της Guardian Trust, σαν επικρατέστερο σενάριο δείχνει αυτό της πλάγιας κίνησης με “νότιες” διαθέσεις και αρκετά θα κριθούν στις 1610 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη και στις 750 μονάδες για τον FTSE.

Καθοδική διάσπαση των 1610 μονάδων θα οδηγήσει τον Γενικό Δείκτη προς τον απλό ΚΜΟ των 200 ημερών (1547 μονάδες) και τον απλό ΚΜΟ των 30 ημερών (1543 μονάδες), ενώ καθοδική διάσπαση των 750 μονάδων θα οδηγήσει τον 20αρη προς τον απλό ΚΜΟ των 200 ημερών (742 μονάδες) και τον απλό ΚΜΟ των 30 ημερών (721 μονάδες). Αξίζει να αναφερθεί ότι ο 20αρης έχει υποαποδώσει λόγω σχετικής υστέρησης του Τραπεζικού κλάδου.

Η συρρίκνωση των συναλλακτικών όγκων αντανακλά το κλίμα επιφυλακτικότητας που επικρατεί στην εγχώρια Αγορά, επισημαίνει ο Μάνος Χατζηδάκης, που τονίζει ότι τα περιθώρια της επιθυμητής διόρθωσης στενεύουν καθώς ο Δείκτης έκλεισε οριακά υψηλότερα από τον εκθετικό των 200 ημερών (1615 μονάδες), ενώ ενδοσυνεδριακά βρέθηκε και ελαφρώς χαμηλότερα.

Η Αγορά ωστόσο φαίνεται να γίνεται πιο επιλεκτική κατανέμοντας πιο δίκαιες αποδόσεις σε τίτλους που πληρούν προϋποθέσεις προσέλκυσης νέων εισροών λόγω θεμελιωδών στοιχείων ή άμεσων προοπτικών λόγω αποκρατικοποιήσεων.

Αντίθετα ο υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ συνιστά μείωση θέσεων σε επιμέρους τίτλους που έχουν υπεραποδώσει κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Δανεισμός Τίτλων- Short Selling

Συνεδρίαση που ξεκίνησε με διακυμάνσεις και εξελίχθηκε σε καθαρά πτωτική, ενώ αξιοπρόσεκτη αύξηση παρουσίασαν και οι συναλλαγές.

Τα Σ.Μ.Ε. του 20αρη με σαφώς χειρότερη συμπεριφορά από τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, αύξησαν τις υποτιμήσεις στο 1,10%

Λίγες αγορές, στην αρχή της συνεδρίασης, από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 10485, τιμή εκκαθάρισης 747,09) κινήθηκαν μεταξύ 740 και 773,5 μονάδων.

Μικρός ο δανεισμός τίτλων (83100 ΕΧΑΕ, 5000 ΟΠΑΠ, 20000 Coca-Cola, 14000 MPB), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (4699), Alpha Bank (1386), Πειραιώς (4112), Eurobank (631), ΟΤΕ (1211), MIG (2384), Κύπρου (321), Ταχ. Ταμιευτήριο (1003), ΔΕΗ (381), Μυτιληναίος (459), MPB (3052), Intralot (122), Ελ. Πετρέλαια (136), ΕΧΑΕ (190), Αγροτική (159), Ελλάκτωρ (178), Motor Oil (167).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 15/2 οι κυριότερες “ανοιχτές” πωλήσεις σημειώθηκαν σε: Alpha Bank (496683 τεμ.), Eurobank (401483 τεμ.), Πειραιώς (132976 τεμ.), MPB (870799 τεμ.), Εθνική (233908 τεμ.), ΟΠΑΠ (42319 τεμ.).

Αντίθετα το σημαντικότερο κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων σε: Alpha Bank (170649 τεμ.), Εθνική (33000 τεμ.).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (19700299 τεμ.), Eurobank (14214212 τεμ.), Εθνική (8296824 τεμ.), Πειραιώς (23330462 τεμ.), MPB (16840254 τεμ.), Κύπρου (5506008 τεμ.).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v