Χρηματιστήριο: Με τράπεζες στις παρυφές των 1.450 μονάδων

Συνεχίζει ανοδικά ο Γενικός Δείκτης, με οδηγό τον τραπεζικό κλάδο. Σε ανοδικό κανάλι παραμένει η Εθνική, κίνηση χαμηλότερα για Κύπρου. Κατεβάζουν ταχύτητες οι συναλλαγές.

Χρηματιστήριο: Με τράπεζες στις παρυφές των 1.450 μονάδων

Ανοδικά συνεχίζουν τα ευρωπαϊκά, προς τις 1.450 μονάδες στο ΧΑ. Σε συνέχεια της αποτίμησης της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, της μείωσης των επιτοκίων και σε αναμονή της ανακοίνωσης δεικτών/στοιχείων για την οικονομία των ΗΠΑ, οι επενδυτές έχουν το περιθώριο να ενισχύσουν έτι περεταίρω τις θέσεις τους.

Κατά 0,80% ενισχύονται οι ευρωπαϊκές αγορές, στο 0,54% η άνοδος για τον ΓΔ, «βλέποντας» την περιοχή/όριο των 1.450 μονάδων. Μετριότερη από ό,τι χθες η ροή εντολών, μεικτές τάσεις από πωλητές-αγοραστές, καθώς ορισμένοι, κυρίως βραχυπρόθεσμοι, έχουν τη δυνατότητα μερικής κατοχύρωσης θέσεων.

Όπως σημειώναμε και στο προσυνεδριακό σχόλιο, το «γρήγορο χρήμα» είχε διακριτή παρουσία και ενεργό συμμετοχή στη χθεσινή συνεδρίαση. Κυρίως λόγω της εισαγωγής της τράπεζας Κύπρου και της σχετικής διαδικασίας για το placement του 10%+2% της Εθνικής. Από νωρίς ο Χρήστος Κίτσιος μάς έχει δώσει όλο το ρεπορτάζ.

Στα επιμέρους, η μετοχή της Εθνικής στα €7,61 με αυξημένες μεν συναλλαγές μεσοσταθμικά με τον μηνιαίο τζίρο, αλλά λιγότερες από ό,τι χθες. Στα 4,95 ευρώ η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου.

Στις 1.260,88 μονάδες (0,9%) ο ΔΤΡ. Παράλληλα με τις τραπεζικές, συντηρείται μέρος του ενδιαφέροντος για τα blue chips.

Στα €35,38 η μετοχή της METLEN, στα €15,61 η μετοχή του ΟΤΕ, στα €19,56 της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στα €15,99 η μετοχή του ΟΠΑΠ και στα € 12,11 της ΔEΗ.

Στις 3.524 μονάδες (0,4%) ο FTSE 25, με καθαρά βραχυπρόθεσμη long τάση.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v