Χρηματιστήριο: Διευρυμένες απώλειες με τραπεζικά βαρίδια

Πωλητές και στα τέσσερα χαρτιά του τραπεζικού κλάδου με τον μεγαλύτερο τζίρο και ευρύτερη υποχώρηση σε σχέση με τα blue chips. Στο επίκεντρο των πιέσεων η μετοχή της Intracom.

Χρηματιστήριο: Διευρυμένες απώλειες με τραπεζικά βαρίδια

Mε ήπιες απώλειες στα ευρωπαϊκά, διευρύνονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Στις 18.596 (-0,57%) ο DAX στη Φρανκφούρτη, στις 1.455 (-1,02%) ο Γενικός Δείκτης στο ΧΑ, με τον τραπεζικό κλάδο υπό εντονότερη πίεση, με συνέπεια η διόρθωση να ξεφεύγει από τα όρια της τεχνικά επιτρεπόμενης μέτρησης.

Στο αμέσως προηγούμενο σχόλιο αναφερόμασταν στην πιθανότητα δοκιμασίας -και πάλι- της στήριξης των 1.460 μονάδων, με την απώλεια της συγκεκριμένης περιοχής να ενεργοποιεί -σχεδόν- αντανακλαστικά επιπλέον πωλήσεις και σε blue chips.

Στο μείον 2,05% η διόρθωση για τον ΔΤΡ στις 1.279 μονάδες, διευρυμένη short τάση πλέον σε εβδομαδιαίο, με πωλητή διαχειριστή ξένου fund σύμφωνα με πληροφορίες χρηματιστών.

Πωλητές και στα 4 χαρτιά του τραπεζικού κλάδου, με τον μεγαλύτερο τζίρο και ευρύτερες απώλειες σε σχέση με τα blue chips.

Στα 8,24 (-1,79%) η μετοχή της Εθνικής, στο 1,636 (-2,62%) της Alpha Bank, στα 3,672 (-2,06%) της Πειραιώς και στα 2,059 (-1,95%) της Eurobank.

Σε ανεκτά επίπεδα η διόρθωση για τον τραπεζικό κλάδο έως τις 11:15 αλλά με αλλαγή τάσης στα επόμενα 15' που ακολούθησαν -σχεδόν κάθετη η κλίση για τον ΔΤΡ-, ενισχύοντας την εκτίμηση χρηματιστών για ξένο πωλητή.

Ωστόσο, το γεγονός της συνεδρίασης είναι η εξέλιξη με επίκεντρο την Intracom Holdinds. Ενόψει γενικής συνέλευσης και επικείμενων ανακοινώσεων από την πλευρά της διοίκησης για απόκτηση ασφαλιστικής εταιρείας, η προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης για τη μετοχή.

Με την ανακοίνωση της επιχειρηματικής κίνησης -εξαγορά της «Ευρώπη Ασφαλιστική»- η επαναδιαπραγμάτευση, με τις εντολές στο εύρος των 3,52-3,85, με την αρχική διόρθωση έως 8,25% (με 845 μετοχές) να εξισορροπείται σταδιακά μετά από στοχευμένες αγορές.

Με συναλλαγές... μηνός (121 χιλ. στις 12:08) ο τίτλος της ΚΛΜ και άνοδο 3,98% στο 1,70 ευρώ.
Στα 25 εκατ. η αξία συναλλαγών, σε αυτό το διάστημα.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v