Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά το Χρηματιστήριο, παίρνουν κέρδη στις τράπεζες

Μικρή άνοδος για τον Γενικό Δείκτη, με την Εθνική να πιέζεται σε χαμηλότερα επίπεδα. Ανοδος για ElvalHalcor, Ελλάκτωρ, αγοραστές και σε Intralot, Optima. Η προσοχή και στο συνέδριο της M. Stanley.

Σταθεροποιητικά το Χρηματιστήριο, παίρνουν κέρδη στις τράπεζες

Σε διόρθωση μετά την άνοδο στα υψηλά 3 μηνών στα ευρωπαϊκά, με μικρό πλεονέκτημα οι αγοραστές στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Οριακά χαμηλότερα τα futures του S&P500 στη Νέα Υόρκη, από τις 16.038 (0,02%) ο DAX στη Φρανκφούρτη και από τις 1.260 μονάδες οι πρώτες εντολές των επενδυτών στην Αθήνα.

Ικανοποιητική ροή εντολών, μικτές τάσεις από την προσυνεδρίαση και κινήσεις πωλητών-αγοραστών από την αρχή κιόλας, με εμφανή την τάση σταθεροποίησης, με σημείο αναφοράς την ευρύτερη περιοχή των 1.250 μονάδων.

Σε Εθνική, Alpha Bank, Πειραιώς, Mytilineos, ΟΠΑΠ οι πρώτες 5 επιλογές, με ΔΕΗ, Intralot, Optima Bank, ΟΠΑΠ και ΑΔΜΗΕ να συμπληρώνουν τη 10άδα. Σύνθεση ενδιαφέρουσα καθώς συμπεριλαμβάνονται 3 μετοχές εκτός δείκτη, ένδειξη της διαφοροποιούμενης τάσης από την πλευρά μερίδας επενδυτών.

Σύμφωνα με χρηματιστές, αυτή η τάση θα είναι κυρίαρχη σήμερα-αύριο, καθώς θα διαμορφώνεται ανάλογα και με την παρουσίαση των εισηγμένων σε διαχειριστές ξένων επενδυτικών χαρτοφυλακίων.

Κατ' αρχάς ρευστοποιήσεις στον τίτλο της Εθνικής -από τα 6,17 στα 6,10 ευρώ-, με συγκριτικά ενισχυμένο τζίρο και ενεργοποίηση αγοραστών από τα 6,10 ευρώ. Μετοχή με τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα και πλεονέκτημα των πωλητών.

Σε αντίθεση, σε Alpha Bank, Πειραιώς παρουσία έχουν κυρίως οι αγοραστές, στα 1,539 και 3,152 ευρώ αντίστοιχα, με αποτέλεσμα ο κλαδικός δείκτης να διαμορφώνεται στην περιοχή των 1.066-1.055, με στήριξη στις 1.050 και αντίσταση στις 1.070 μονάδες, σε ημερήσια διακύμανση. Το πιθανότερο σήμερα και αύριο βλέπουμε. Το «παράθυρο ευκαιρίας» ελέω Εθνικής αξιοποιεί η διοίκηση της Πειραιώς που βγαίνει στις αγορές με έκδοση ομολόγου (senior) για 500 εκατ., σε συνέχεια ανάλογης άντλησης από τη Eurobank.

Στα 24,42 η μετοχή της Jumbo, σε προσπάθεια αντίδρασης μετά την αποκοπή προσωρινού μερίσματος (1,47/μτχ.) στις 23 Νοεμβρίου.

Αγορές σε Mytilineos -στα 36,36,72 ευρώ-, με την Edison να έχει θέσει τον πήχη στα 45 ευρώ. Από τις διαχρονικές αξίες της επιχειρηματικής/επενδυτικής κοινότητας -σχετική η ανάρτησή μας σήμερα στον Εκηβόλο-, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη συνέχεια.

Με αυξημένες συναλλαγές από την πλευρά των αγοραστών στη μετοχή της Intralot -με εντολές πάνω από το όριο του ενός (1) ευρώ.

Ανοδος έως 3,56% νωρίτερα και επιστροφή σε τιμές Μαϊου 2018 για τον τίτλο, με τον ΧΑΜαιλέοντα να δίνει το δικό του δήγμα γραφής.

Στα 7,53 ευρώ η μετοχή της Optima Bank, σε ακόμη μία συνεδρίαση με βιαστικούς αγοραστές. Στο 4,73% η εβδομαδιαία μεταβολή για τη μετοχή της μη συστημικής τράπεζας.

Εως τα 2,185 ευρώ οι εντολές από αγοραστές στη μετοχή του ΑΔΜΗΕ -με συνολικά 4,88% σε διάστημα εβδομάδας- και διακριτή μεταφορά κεφαλαίων από τη ΔΕΗ και το ευρύτερα ενεργειακό μπλοκ.

Ενέργεια μετά τις τράπεζες, ο κλάδος με τις περισσότερες Β2Β συναντήσεις στο Λονδίνο, στα 10,47 ευρώ ο τίτλος της ΔΕΗ

Στις 49/36 η σχέση μετοχών με θετικό/αρνητικό πρόσημο.

ElvalHalcor (1,884), Δομική Κρήτης (3,48), Ευρωσύμβουλοι (1,13), Intracom Holdings (2,78), ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ/Exalco (2,60) με τη μεγαλύτερη άνοδο.

Στα 10 εκατ. η αξία συναλλαγών, με τα 4,9 εκατ. σε μετοχές με άνοδο.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v