Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεδρίαση αναδιάταξης δυνάμεων στο Χρηματιστήριο

Ανοδικά ο Γενικός Δείκτης καθώς διατηρούν το πλεονέκτημα οι αγοραστές, με το βλέμμα και στα αποτελέσματα εννεαμήνου. Ξεχωρίζουν ΑΔΜΗΕ, ΕlvalHalcor, τζίρος στην Intralot.

Συνεδρίαση αναδιάταξης δυνάμεων στο Χρηματιστήριο

Επιφυλακτικοί οι επενδυτές στα ευρωπαϊκά, με θετικό πρόσημο οι πρώτες εντολές στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η προσοχή σε οικονομικούς δείκτες και εταιρικά αποτελέσματα, με τον DAX οριακά χαμηλότερα στις 15.896 (-0,15%), τον FTSE100 στις 7.474 (-0,39%), συμβαδίζοντας με την τάση στην προθεσμιακή αγορά στη Wall Street.

Οριακό το discount για τα futures του S&P500, μήνυμα για τις κινήσεις -κατ' αρχάς- των traders στις διεθνείς αγορές, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής, ενισχύοντας το ενδεχόμενο βραχυπρόθεσμης μερικής κατοχύρωσης αποδόσεων.

Από τις 1.252,66 μονάδες για τον ΓΔ, οι πρώτες εντολές στο σύστημα με προσεκτικούς τους πωλητές-αγοραστές, σε μία λίγο ως πολύ αναμενόμενη εκκίνηση της συνεδρίασης.

Σαφώς βραδύτερος ο ρυθμός εντολών σε τραπεζικά και blue chips, μικτές τάσεις για τις μετοχές του δείκτη και με τις τραπεζικές σταθερά στο monitoring των επενδυτών.

Από νωρίς η ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων 3μήνου (Πλαστικά Θράκης, Premia, Trade Estates), εκ προοιμίου γνωστό ότι θα αποτελούσε κρησάρα και κριτήριο επιλογής για την κοινότητα.

Σε Εθνική, Mytilineos, Πειραιώς οι περισσότερες εντολές, αρχικά πωλήσεις, στη συνέχεια αγορές, με αποτέλεσμα η διακύμανση για τον ΔΤΡ σε εύρος 10 μονάδων (1.057-1.067) και τον FTSE25 σε εύρος 15 μονάδων (3.051-3.066).

Τεχνικά, αν και πολύ νωρίς ακόμη, η τάση παραπέμπει περισσότερο σε συνεδρίαση αναδιάταξης δυνάμεων, εξισορρόπησης, παρά σε διαμόρφωση προς τη μία ή την άλλη πλευρά.

Στα 5,2 εκατ. η αξία συναλλαγών στις 10:50, στα 6,1 εκατ. με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, με μικτές τάσεις για τα χαρτιά του δείκτη και πλεονέκτημα των αγοραστών στο ευρύτερο μέρος της αγοράς.

Περιορισμένης έκτασης ρευστοποιήσεις σε Alpha Bank (1,504), Eurobank (1,6665), ΟΠΑΠ (14,73), ΔΕΗ (10,26), αλλά όχι σε ποσοστό μεγαλύτερο της ποσοστιαίας μονάδας.

Περισσότερες οι συναλλαγές σε μετοχές με θετικό πρόσημο (3,8 εκατ.) έναντι μετοχών με αρνητικό (1,3 εκατ.), προβάδισμα μεν αγοραστών αλλά δίχως να διαφαίνεται σπουδή τους για άμεση επαναφορά προς τις 1.280-1.290 (τοπικό υψηλό Παρασκευής).

Στα 2,10 (2,77%) η μετοχή του ΑΔΜΗΕ -ενδιαφέρον παρασκήνιο για τον EuroAsia, στον ΧΑΜαιλέοντα-, με άνοδο 5% σε διάστημα εβδομάδας, ένδειξη πως μεγέθη και επιχειρηματικές διεργασίες αποτελούν κριτήριο επιλεξιμότητας.

Αυξημένες συναλλαγές στη μετοχή της Intralot, με απορρόφηση αρχικά της όποιας προσφοράς από το 0,91 και αγορές στη συνέχεια έως το 0,936 ευρώ. Την Παρασκευή η ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων 3μήνου.

Συνεχίζεται η αντίδραση για τον τίτλο της ElvalHalcor, μετά το θεαματικό 7,31% της Παρασκευής, σήμερα με 2,91% στο 1,842 ευρώ.

Στις 61/22 η σχέση μετοχών με θετικό/αρνητικό πρόσημο.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v