Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται η συσσώρευση στο Χρηματιστήριο

Διευρύνονται οι απώλειες για τον ΓΔ που υποχωρεί κάτω από τις 1.310 μονάδες με μέτρια ροή εντολών. Μερική κατοχύρωση κερδών στις τράπεζες, επιλεκτικές τοποθετήσεις σε mid και small caps.

Συνεχίζεται η συσσώρευση στο Χρηματιστήριο

Σε αναμονή των ανακοινώσεων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και μετά την αναδίπλωση της Ιταλίδας πρωθυπουργού οι αγοραστές έχουν ξεκινήσει με μικρό πλεονέκτημα.

Κατά 0,6% τα κέρδη για τον DAX, στο 0,70%για τον CAC-40 και οριακές απώλειες για τον FTSE-100.

Υποτονικό το κλίμα στην αρχή της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις εντολές να περιορίζονται στα συνήθη στενά εύρη διακύμανσης με διακριτή την απουσία πειστικής τάσης είτε προς τη μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση. Οι 1.315 μονάδες σημείο αναφοράς και σήμερα- για τέταρτη σερί συνεδρίαση- με τους πωλητές-αγοραστές να αναλώνονται κυρίως σε επί μέρους κινήσεις.

Μερίδα αναλυτών κάνει λόγο για την συνήθη...Αυγουστιάτικη επενδυτική ραστώνη αλλά με εμφανείς ενδείξεις για συσσώρευση μάλλον προς ανοδική διαφυγή, εάν και εφ' όσον βοηθήσει το κλίμα στις διεθνείς αγοράς, με οδηγό την Νέα Υόρκη. Δεδομένης της σημαντικής διόρθωσης στην Wall Street τις μόλις λίγες συνεδριάσεις του μηνός η εικόνα όπως διαμορφώνεται στο ΧΑ είναι-μέχρι τώρα- συγκριτικά καλύτερη.

Μερική κατοχύρωση θέσεων κυρίως στον τραπεζικό κλάδο, σε συνέχεια πωλήσεων από ξένους που ενεργοποιήθηκαν από τα μέσα Ιουλίου, επιλεκτικές τοποθετήσεις σε συγκεκριμένα χαρτιά του δείκτη.

Στις 3.182 (-0,02%) ο FTSE25, στις 1.078 (-0,31%) ο Δείκτης Τραπεζών και στις 2.173 (0,43% ) ο FTMidCap, με τη μεσαία κεφαλαιοποίηση να διαφοροποιείται και σήμερα.

Μέτρια ροή εντολών- περίπου στον χθεσινό ρυθμό- μάλλον για αξία συναλλαγών στα 60 με 65 εκατ. -όπως Τετάρτη-Τρίτη- και σήμερα, με ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Πειραιώς, Mytilineos, Alpha Bank στην πρώτη 5άδα.

Μικτές τάσεις, χωρίς η διακύμανση να ξεπερνά το όριο της μίας ποσοστιαίας μονάδας θυμίζοντας πως στην χθεσινή συνεδρίαση για τίτλους όπως των Sarantis, Motor Oil, Helleniq Energy κ.α. είχε διαμορφωθεί από 1% έως και 5%. Απόρροια απουσίας ουσιαστικού αγοραστικού είτε πωλητικού ενδιαφέροντος, καθώς όπως ειπώθηκε αγοραστές-πωλητές δεν διατίθενται να υπερβούν συγκεκριμένα (άνω-κάτω όρια/αντιστάσεις-στηρίξεις).

Στα 15,710 ευρώ η μετοχή του ΟΠΑΠ, στα 14,210 του ΟΤΕ, στα 36,74 της Mytilineos, στα 1,559 της Alpha Bank και στα 14,22 ευρώ του ΟΤΕ. Σε καμμία από αυτές οι επενδυτές δεν βγαίνουν έξω από τα όρια, όπως συμβαίνει και για τους τίτλους των Eurobank, Motor Oil, Helleniq Energy, Jumbo, Aegean.

Μικροδιαφοροποιήσεις ανάλογα με το ποσοστό μεταβολής, για παράδειγμα το 0,75% της Motor Oil έναντι του 0,25% της Helleniq Energy ξανά φέρνει μπροστά την πρώτη, στην σχετική κατάταξη αποτιμήσεων.

Πετρόπουλος, ΚΡΙ-ΚΡΙ, Ικτίνος από τα mid caps με συγκριτικά ικανοποιητική συναλλακτική δραστηριότητα (στην 15άδα της κατάταξης)

Στις 33 οι μετοχές με θετικό πρόσημο έναντι 21 με αρνητικό, Ιλυδα, Lavipharm, Entersoft, EXAE, Πετρόπουλος κ.α από την πρώτη κατηγορία.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v