Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Μικρή άνοδος με... Αυγουστιάτικο τζίρο

Ανοδος... χαμηλών τόνων για τον Γενικό Δείκτη με βασικό πυλώνα την Coca Cola. Μεικτά πρόσημα για τις τραπεζικές μετοχές, ξεχωρίζουν ανοδικά Σαράντης και Motor Oil.

Χρηματιστήριο: Μικρή άνοδος με... Αυγουστιάτικο τζίρο

Σε ανοδικό ρυθμό τα ευρωπαϊκά, συντηρείται η άνοδος χαμηλών τόνων στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Οι διορθωτικές κινήσεις της Ρώμης προκειμένου να καθησυχαστούν οι αγορές αλλάζει το κλίμα στο Μιλάνο και δίνει ώθηση στους επενδυτές σε Φρανκφούρτη, Παρίσι.

Ανακάμπτουν οι μετοχές των ιταλικών τραπεζών, μετά την αναδίπλωση της κυβέρνησης Μελόνι διευκρινίζοντας πως, ο έκτακτος φόρος δεν θα υπερβεί το 0,1% των συνολικών περιουσιακών στοιχείων κάθε τράπεζας. Νωρίτερα ο ΜΙΒ είχε αντιδράσει έως 1,85% στις 28.458 μονάδες, συμβάλλοντας στην επαναφορά αγοραστών στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Πέραν της Ρώμης οι επενδυτές έχουν την προσοχή τους και προς την Νέα Υόρκη-σε αναμονή, αύριο, των στοιχείων για τον δείκτη τιμών καταναλωτή- σε μία συγκυρία που μέλη του δ.σ της Fed αφήνουν ανοιχτό μικρό ενδεχόμενο για νέα αύξηση των επιτοκίων, στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου. Μικρό μεν το ενδεχόμενο, ανοιχτό δε, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει και για την ΕΚΤ που συνεδριάζει μία εβδομάδα μετά την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από την DBRS και μία μέρα πριν τη Moody's.

Στα υπόψη αυτά, σε ορίζοντα 4-6 εβδομάδων, συνεκτιμώντας ως πιθανότερο το ενδεχόμενο ελεγχόμενης διολίσθησης/συσσώρευσης στο ΧΑ, κατ' αρχήν μέχρι τη μεθεπόμενη Παρασκευή.

Στα 30 εκατ. ευρώ η αξία συναλλαγών νωρίτερα ( * ) ενδεικτική του μειούμενου επενδυτικού ενδιαφέροντος, της παρουσίας των επενδυτών καθώς λείπουν οι σημαντικές ειδήσεις/εξελίξεις στα κύρια "μέτωπα".

Στις 1.317 (0,49%) ο Γενικός Δείκτης, στις 3.188 (0,51%) ο FTSE25, στις 1.085 (0,99%) ο Δείκτης Τραπεζών και με οριακά θετικό πρόσημο ο FTMidCap στις 2.162 μονάδες.

Χωρίς ουσιαστική διαφοροποίηση πωλητές-αγοραστές, όπως και τις προηγούμενες 2 συνεδριάσεις με ενδεικτικό το ότι στις 14.50' για μόλις 9 μετοχές ο τζίρος είχε υπερβεί το 1 εκατ. ευρώ.

Κλασικός Αυγουστιάτικος τζίρος, σε μία κυρίως διαδικαστικού χαρακτήρα ημέρα.

Σε Πειραιώς (3,494), Jumbo (26,48), Alpha Bank (1,572) με άξιον αναφοράς πως ούτε στην Πειραιώς- μία μέρα πριν τις ανακοινώσεις της MSCI ούτε στην Αlpha Bank-ημέρα ανακοίνωσης ενός καλού 6μηνου υπερισχύουν οι πωλητές. Ενδειξη πως, το αμέσως επόμενο διάστημα δύσκολα θα μπορούσε να επιχειρηθεί υπέρβαση των 1.100 μονάδων.

Στα 14,21 η μετοχή του ΟΤΕ με πτωτικό διάγραμμα, στα 2,436 του ΑΔΜΗΕ και τάση ισχυρότερη της ΔΕΗ στα 10,33 ευρώ, για ακόμη μία συνεδρίαση.

Με 1,52% στα 26,75 ευρώ ο τίτλος της Coca Cola HBC είναι ο κύριος πυλώνας της σημερινής αντίδρασης. Θεαματικά μεγέθη στο 6μηνο, αγορές στο Λονδίνο μικρή "ουρά" και στο ΧΑ.

Στα 36,54 με 0,72% η μετοχή της Mytilineos, καθώς η αγορά "τιμολογεί" θετικά την εξαγορά της Volterra.

Με 1,72% στα 22,80 η μετοχή της Motor Oil φθάνει τα 2,534 δισ. σε αποτίμηση μόλις 2 εκατ. λιγότερα της Helleniq Energy.

Sarantis η μόνη από τις 25 μετοχές του δείκτη, με σημαντική άνοδο- στα 8,33 με 5,67%- ενώ από τα mid caps ξεχωρίζουν ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ/Exalco, ΓΕΒΚΑ, ΕΧΑΕ.

( * ) στις 15.00' με 3,8 εκατ. μέσω προσυμφωνημένων εντολών.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v