Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε στενό εύρος το Χρηματιστήριο, χαμηλός ο τζίρος

Σε οριακά θετικό έδαφος ο Γενικός Δείκτης με τους επενδυτές να μην παίρνουν ρίσκα. Με ΟΤΕ η προσπάθεια αντίδρασης, ενδιαφέρον για Πειραιώς και Mytilineos, ξεχωρίζουν ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ.

Σε στενό εύρος το Χρηματιστήριο, χαμηλός ο τζίρος

Με την προσοχή στα οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ, τις αγορές πετρελαίου και τις τακτικές των κεντρικών τραπεζιτών οι επενδυτές από την Νέα Υόρκη μέχρι την Φρανκφούρτη και το Λονδίνο φτάνοντας μέχρι το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σε υψηλά 4 μηνών οι τιμές του πετρελαίου μετά τις νέες περικοπές από Ριάντ και Μόσχα, την Πέμπτη στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή σε Πεκίνο και Νέα Υόρκη.

Υποτονικό το κλίμα συνολικά, επιφυλακτικοί οι επενδυτές ειδικά με διακριτή την διάθεση μη διαφοροποίησης τους στο ΧΑ έναντι των διεθνών αγορών.

Στενό εύρος διακύμανσης για τον Γενικό Δείκτη- 1.326,56-1.316,28 μονάδες- ούτε προς τη μία ούτε προς την άλλη κατεύθυνση, με μέτρια ροή εντολών που νωρίτερα έφθανε στα 50 εκατ., αξίας συναλλαγών.

Ενδεικτική του κλίματος η εκτίμηση χρηματιστών πως, εάν η Morgan Stanley δεν δημοσιοποιούσε την ανάλυσή της για Τράπεζα Πειραιώς και Mytilineos η συνεδρίαση δεν θα είχε ούτε αυτό το περιορισμένης έκτασης ενδιαφέρον.

Αυτό γιατί στην Πειραιώς δικαιολογούνται και τοποθετήσεις προεξόφλησης, εν όψει της ανακοίνωσης (10 Αυγούστου) των αποτελεσμάτων της 6μηνιαίας αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στην συμπερίληψη (ή όχι ) της μετοχής στο "καλάθι" του MSCI Greece Standard.

Στη δε μετοχή της Mytilineos οι συνεχείς αναθεωρήσεις τιμών-στόχων όλο και υψηλότερα έχει ανεβάσει περαιτέρω το αγοραστικό ενδιαφέρον, κυρίως από ξένα σπίτια.

Σημαντικές εντολές και σήμερα, μέσω προσυμφωνημένων πράξεων με τις περισσότερες στη μετοχή της Jumbo, σχεδόν 6 εκατ. συνολικά σε αυτά τα υψηλά (κοντά στα ιστορικά) επίπεδα.

Προφανές πως, κυρίως ξένα σπίτια συνεχίζουν να τοποθετούνται σε μετοχές εισηγμένων παρά τις ιστορικά υψηλές αποτιμήσεις, προσβλέποντας σε ακόμη ισχυρότερα οικονομικά αποτελέσματα.

Στα 88,7 δισ. η αποτίμηση συνολικά των εισηγμένων, ως προς σχέση με το ΑΕΠ ο λόγος πολύ χαμηλότερος του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Πειραιώς, Jumbo οι κύριες επιλογές των αγοραστών από χαρτιά του ΔΤΡ και του FTSE25, ενεργή η ανοδική φορά για Εθνική, Eurobank, σημαντικές προσυμφωνημένες πράξεις στη μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, προσπάθεια αντίδρασης για τον τίτλο του ΟΤΕ.

Ικανοποιητικός τζίρος και στη μετοχή της Aegean, στις 7 Σεπτεμβρίου τα οικονομικά αποτελέσματα- με τον διευθύνοντα σύμβουλο Δημήτρη Γερογιάννη να έχει προϊδεάσει για κερδοφόρο 6μηνο- πρώτο για την εισηγμένη, από την εισαγωγή της στο ΧΑ- αυξημένος στον τίτλο της Intracom Holdings και μάλιστα με 7,08% στα 2,27 ευρώ.

Από τις μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο σήμερα η Intracom Holdings "αποτυπώνεται" στην διακύμανση του FTMidCap προς τις 2.190 μονάδες.

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει θετικά η Alumil, με νέα υπεραπόδοση και σήμερα- για πολλοστή συνεδρίαση- με 9,19% στα 4,16 ευρώ.

Ισοπαλία για πωλητές-αγοραστές, με 51/50 νωρίτερα στις 15.15'.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v