Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προάσπιση στηρίξεων στο Χρηματιστήριο, πιέσεις για τράπεζες

Πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος κινείται ο Γενικός Δείκτης, με απώλειες για τραπεζικές μετοχές και ΔΕΗ και το βλέμμα στις πρώτες στηρίξεις. Ανοδική κίνηση για Elvalhalcor, Mytilineos.

Προάσπιση στηρίξεων στο Χρηματιστήριο, πιέσεις για τράπεζες

Με απώλειες στα ευρωπαϊκά, με τους επενδυτές σε αναμονή στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Εως 0,52% νωρίτερα η διόρθωση για τον DAX ενόσω παραμένει στο "κόκκινο" η προθεσμιακή αγορά της Wall Street.

Με εντολές από την πλευρά των πωλητών η αρχή στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετρημένες μεν στοχευμένες λίγο χαμηλότερα δε, με συνέπεια την διαμόρφωση προϋποθέσεων επιβεβαίωσης (ή όχι) βραχυπρόθεσμων στηρίξεων.

Με απώλειες 0,32% για τον Γενικό Δείκτη στις 1.316 μονάδες, με παράλληλη ήπια διολίσθηση τραπεζικών και blue chips.

Περίπου στον ρυθμό των ευρωπαϊκών ενεργούν οι επενδυτές στην Αθήνα, συγχρονιζόμενοι με την τάση από την στιγμή που δεν συνέτρεχαν ουσιαστικοί λόγοι για "κόντρα" κίνηση.

Σήμα για τα όρια αντίδρασης των αγοραστών δόθηκαν από εχθές, όταν το αρχικό ανοδικό ακολούθησαν ρευστοποιήσεις (μετά τις 11.00'). Η απουσία λόγων για άνοδο, διαφοροποίηση από τα ευρωπαϊκά λογικό είναι να στρέφει τους επενδυτές στην προάσπιση στηρίξεων (προς ώρας εβδομαδιαίων) με διακριτή τη μερική μείωση θέσεων σε μετοχές του δείκτη.

Πρακτικά, από την εικόνα του πρώτου ημιώρου δεν διαφαίνεται να υπάρχει σημαντική πωλητική διάθεση, μετρημένες οι εντολές σε τίτλους "ειδικού βάρους" με τον FTSE25 στις 3.183 (-0,32%), τον Δείκτη Τραπεζών στις 1.084 (0,76%) και τον FTMidCap 0,55% χαμηλότερα στις 2.176 μονάδες.

Ευρύτερη η τάση μερικής κατοχύρωσης υπεραξιών, από τη μεγάλη κατηγορία μέχρι επιλεγμένα χαρτιά της μεσαίας, απ' όπου όμως και οι περισσότερες περιπτώσεις μετοχών με υπεραπόδοση.

Πειραιώς, Εθνική και Alpha Bank στις πρώτες 3 θέσεις της σχετικής κατάταξης, με υπερίσχυση των πωλητών και στις 3 και μικρότερες απώλειες για την Εθνική.

Πολύ υψηλά, από νωρίς, η μετοχή της Intracom Holdings με αγορές έως τα 2,312 (1,32%) όπως και της Aegean σε συνέχεια της χθεσινής ανόδου, νωρίτερα με εντολές έως τα 13,26 (1,22%), της Jumbo στα 26,44 (0,32%) ενώ στη μετοχή του ΟΤΕ πωλητές-αγοραστές μοιράζονται πέριξ των 14,25 ευρώ.

Στα αξιοσημείωτα αυτού του διαστήματος οι περισσότερες συναλλαγές στη μετοχή του ΑΔΜΗΕ έναντι της ΔΕΗ.

Revoil, Medicon, Ευρωσύμβουλοι, Centric, Ideal Holdings ενδεικτικά από τις 37 μετοχές με θετικό πρόσημο έναντι 35 με αρνητικό.

Στα 4 εκατ. η αξία συναλλαγών (στις 11.05') χωρίς προσυμφωνημένες εντολές.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v