Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χωνεύει και μετρά τα επόμενα βήματα το Χρηματιστήριο

Επιστροφή στην πεπατημένη των επιλεκτικών κινήσεων. Πλεονεκτούν μετοχές του FTSE25 αλλά και ορισμένα mid caps. Πού καταγράφεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Χωνεύει και μετρά τα επόμενα βήματα το Χρηματιστήριο

Από λίγο υψηλότερα επίπεδα τιμών περιμένουν οι επενδυτές στα ευρωπαϊκά τις ανακοινώσεις Πάουελ.
Οριακά «πράσινα» τα futures στην προθεσμιακή αγορά της Νέας Υόρκης, στις 16.267 (0,23%) ο DAX, στις 7.605 (0,15%) ο FTSE100 και στο Χρηματιστήριο Αθηνών από τις 1.269,10 μία-δύο μονάδες υψηλότερα και πέριξ της ευρύτερης περιοχής ο Γενικός Δείκτης.

Ικανοποιητική η ροή εντολών, από την αρχή της συνεδρίασης με προσεκτικούς πωλητές-αγοραστές, αμφότεροι εναρμονισμένοι με την τεχνικότητα της τάσης, πρακτικά με τη συσσώρευση-αναδιάταξη δυνάμεων κοντά στα υψηλά 9ετίας.

Με μικρό ανοδικό χάσμα το άνοιγμα, συνέχιση σε θετικό έδαφος, με τις 1.265 μονάδες «πλάτη» για τον ΓΔ, αντίστοιχα τις 3.080 για τον FTSE25 και τις 1.020 για τον ΔΤΡ. Ουσιαστικά χωρίς κάποια θεαματική διαφοροποίηση από τη λογική των προηγούμενων 3-4 συνεδριάσεων, σε διακριτή διαδικασία «χωνέματος» τιμών και χρηματιστηριακών αξιών.

Επιστροφή στην πεπατημένη των επιλεκτικών κινήσεων, τακτική που από νωρίς φάνηκε με τις περιπτώσεις των Jumbo, AEGEAN, Cenergy Holdings, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, δηλαδή της «δεύτερης ταχύτητας» μετοχών του δείκτη, ενόσω συνεχίζεται η αναδιάταξη θέσεων σε τραπεζικά χαρτιά και large caps της «πρώτης ταχύτητας».

Σε Πειραιώς, ΕΧΑΕ που κάνει την έκπληξη στα πρώτα 40' της συνεδρίασης, AEGEAN, Jumbo, Mytilineos και μετά σε Alpha Bank, OTE, ΟΠΑΠ και Lamda Development, Eθνική, Intracom, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ, Viohalco, οι επιλογές των επενδυτών.

Πλεονεκτούν μεν οι μετοχές του FTSE25, πλην όμως διεκδικούν μία θέση στο προσκήνιο και χαρτιά των λ.χ. ΕΧΑΕ, ΑΔΜΗΕ, Intracom και άλλων από τη «μεσαία τάξη» της χρηματιστηριακής κοινότητας. Εδώ και μέρες το Εuro2day έχει αναδείξει αυτή την τάση στροφής μέρους των επενδυτών (κυρίως εγχώριων) προς συγκεκριμένες-επιλεγμένες περιπτώσεις mid caps. Συμπληρώνοντας πως σήμερα η κινητικότητα είναι μεγαλύτερη μία μέρα μετά την ημερίδα της ΕΧΑΕ στη Γενεύη.

Σε νέα ιστορικά υψηλά -των 10,44 ευρώ- η AEGEAN, όλο και πιο κοντά στον στόχο του ενός δισ. η αποτίμηση της εισηγμένης.

Μετά τα μεγάλα πακέτα -στη χθεσινή συνεδρίαση- η επάνοδος των αγοραστών στην Jumbo, με στόχο την καταγραφή νέων ιστορικών υψηλών, πάνω από τα 24,70 ευρώ.

Σε ανάλογη τροχιά η Cenergy Holdings, με αγορές έως τα 6,10 ευρώ και αποτίμηση προς το 1,2 δισ. για τη συμμετοχών.

Ακόμη μία συνεδρίαση με αγορές από «ισχυρά χέρια« στον τίτλο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, στοχεύοντας την υπέρβαση των 2,50 ευρώ.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (14,12), ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (20,28), ElvalHalcor (1,996), ΟΠΑΠ (16,50), ΟΤΕ που «ξαναπατά» τα 15 ευρώ, από τις μετοχές του δείκτη με αγοραστές και long τάση.

ΕΧΑΕ, Intracom, Entersoft, ΑΔΜΗΕ, Τεχνική Ολυμπιακή, Fourlis, Premia, Alumil, Ideal από τα mid caps με καλή εμπορευσιμότητα και αγορές. Από τις 65 μετοχές με θετικό πρόσημο, στις 11:25, έναντι 24 με αρνητικό.

Στα 9,9 εκατ. η αξία συναλλαγών, με 10 εκατ. την πρώτη ώρα, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα μεγαλύτερη σε καθαρούς όρους/χωρίς πακέτα. Ενδεικτικό πως είχε πραγματοποιηθεί μόλις ένα και αυτό για 22.170 τμχ. της Πειραιώς.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v