Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Προβάδισμα αγοραστών με μικρό τζίρο

Πιο ευχερής η προσπάθεια των long να απομακρυνθούν από τις 1.080 μονάδες, καθώς οι ευρωαγορές κινούνται στο πράσινο, αναμένοντας Fed-EKT. Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν.

Χρηματιστήριο: Προβάδισμα αγοραστών με μικρό τζίρο

Προβάδισμα αγοραστών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προσβλέποντας σε Fed και μετρώντας τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών.

Με τα futures του S&P500 από 0,40% υψηλότερα στις 4.145 μονάδες, ο DAX αντιδρά στις 15.802 (0,47%), ο FTSE 100 στις 7.815 (0,58%), καθιστώντας πιο ευχερή την προσπάθεια των long στο Χρηματιστήριο Αθηνών να απομακρυνθούν από τις 1.080 μονάδες.

Με ροή εντολών στη μετοχή της Coca Cola HBC, από την προσυνεδρίαση κιόλας, με αφορμή το ανοδικό «άνοιγμα» της Coca Cola Hellenic στο Λονδίνο (FTSE100), λειτουργώντας αντισταθμιστικά από την πρώτη πράξη που πέρασε στο σύστημα. 

Σημαντική αύξηση εσόδων για τον Ομιλο στο πρώτο 3μηνο, από τα 27,86 το «άνοιγμα» με κίνηση έως τα 27,98 ευρώ -νέο υψηλό 16 μηνών-, προσφέροντας στήριξη στον FTSE25. Με αυξημένες -για τα δεδομένα του ΧΑ- συναλλαγές στη μετοχή της εισηγμένης των 10,4 δισ. ευρώ, οι αγοραστές αποκτούν πλεονέκτημα και σε άλλα χαρτιά του δείκτη, που για διάφορους λόγους είναι στο επίκεντρο της επικαιρότητας.

Με περιορισμένες συναλλαγές -χαμηλός τζίρος στο ημίωρο, σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση-, ενισχύοντας την εκτίμηση παραγόντων της αγοράς πως οι ξένοι στην πλειονότητά τους επιλέγουν την αναμονή-αποχή αντί για ενεργό συμμετοχή, με τη χώρα/αγορά στην τελική ευθεία προς την «πρώτη κάλπη» της 21ης Μαΐου.

Σε Πειραιώς, Mytilineos, Alpha Bank, Εθνική, Cenergy Holdings η πρώτη 5άδα επιλογών -αν και με υποτονικό το ενδιαφέρον-, με Coca Cola HBC, ΟΠΑΠ, Eurobank, Motor Oil, ΔΕΗ να συμπληρώνουν τη 10άδα.

Με πωλήσεις σε τρία από τα 10 χαρτιά: Mytilineos, ΟΠΑΠ, Cenergy Holdings μένει να φανεί εάν, με γνώμονα και την ανακοίνωση μεγεθών 3μήνου, διαμορφώνονται χαμηλότερα σημεία (επαν)εισόδου. Ενδεικτική η περίπτωση της ΑΧΙΑ, ανεβάζοντας στα 34,9 ευρώ την τιμή-στόχο για τη Mytilineos, αιτιολογώντας την (κυρίως) με σημαντική αύξηση της αποτίμησης της M Renewables.

Ανεβάζει τον πήχη για τις τραπεζικές η Eurobank Equities, σε αναμονή των μεγεθών Πειραιώς και Alpha Βank οι επενδυτές.

Με προβάδισμα οι αγοραστές, στα πρώτα 40' της συνεδρίασης, τάση που αποτυπώνεται στη σχέση των 44 μετοχών με άνοδο έναντι 31 με πτώση.

Στα 3,95 εκατ. η αξία συναλλαγών, ενδεικτική του μέτριου επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v