Βαρίδι η τεχνολογία για τη Wall Street, σε χαμηλό 2ετίας οι αγορές στην Ασία και στην Ευρώπη ζητούμενη είναι η διαχείριση της τελευταίας ενέργειας της Μόσχας.
Στη Νέα Υόρκη, στοιχεία για πληθωρισμό, οικονομικά αποτελέσματα τρίτου 3μήνου και επιτοκιακά θα κρίνουν τη στάση των επενδυτών, με τον Jamie Dimon να προειδοποιεί (CNBC) για τον κίνδυνο ενός δεύτερου ισχυρού διορθωτικού κύματος.
Χαρακτηριστική η εκτίμηση του επικεφαλής της JPMC για ένα δεύτερο μείον 20% (του S&P500), πολύ πιο επώδυνο από το πρώτο.
Στην Ασία, σε Σαγκάη και άλλα περιφερειακά χρηματιστήρια της Κίνας ο κίνδυνος «στεγαστικής φούσκας» συνδυαστικά με τις απώλειες 8,6 δισ. για τις κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας μετά το μπλοκ των ΗΠΑ αλλά και τις προειδοποιήσεις ΔΝΤ, Παγκόσμιας Τράπεζας για ύφεση και ανησυχίες για την Κίνα συνθέτουν το απόλυτα short σκηνικό.
Και στην Ευρώπη, όλο και δραματικότερη η κατάσταση. Ατέρμονες συνεδριάσεις επί συνεδριάσεων για το ενεργειακό και 7 μήνες μετά στις Βρυξέλλες έχουν... πετύχει να σβήνουν τα φώτα στα δημόσια κτήρια και να αδυνατούν να εξεύρουν κοινή λύση, έστω στη συνέχιση της θερινής ώρας (από 31 Οκτωβρίου και μετά).
Σε αυτή τη συγκυρία, το Βερολίνο «θάβει» τις πληροφορίες (;) του Bloomberg για θετική στάση του Ολαφ Σολτς σε κάποιας μορφής ενιαία χρηματοδοτική στήριξη (ανάλογη του NGEu, όπου επίσης η Γερμανία κωλυσιέργησε μέχρι το... και ένα).
Από τις 12.273 μονάδες ο DAX, από τις 6.959 ο FTSE100 -με την αγορά αγγλικών ομολόγων σταθερά υπό ασφυκτική πίεση- και από τις 814,61 μονάδες ο ΓΔ. Με την Coca Cola HBC να κάνει τη διαφορά στο πρόσημο, ακριβώς με το κλείσιμο της συνεδρίασης.
Από τις 536,37 μονάδες ο ΔΤΡ, με απώλειες 0,62% χθες Δευτέρα, καθώς η υπεραπόδοση της προηγούμενης εβδομάδας έδωσε τη δυνατότητα μερικής κατοχύρωσης θέσεων (εβδομαδιαίων).
Μεγαλύτερες απώλειες για τη μετοχή της Εθνικής (με -2,29% στα 3,20 ευρώ), που είχε την υψηλότερη απόδοση την προηγούμενη εβδομάδα. Στο συν Eurobank (0,8874), Πειραιώς (1,08).
Από τις 1.960,74 μονάδες ο FTSE25, με οδηγό την Coca Cola HBC (με 2,33% στα 22 ευρώ) και τους ΟΤΕ (15,13), Mytilineos (14,70), Motor Oil (16,69), TITAN (11,04), ΕΛΠΕ (6,53) κ.α. να συμβάλλουν στην προσπάθεια των αγοραστών.
Τεχνικά η τάση (εβδομαδιαία) δεν έχει αλλάξει, με στηρίξεις στις 810-807 μονάδες, αντίσταση προς τις 825 μονάδες και συνέχιση της τακτικής «πουλώντας σε ανοδικές διορθώσεις», σε μία αγορά που είναι σε πτωτικό κανάλι εδώ και μήνες.
Με διαφοροποιό χαρακτηριστικό αυτό της -συγκριτικά πάντα- καλύτερης εικόνας (για το 2022) έναντι της Νέας Υόρκης, της Φρανκφούρτης.