Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνηση πάνω από τις 660 στο Χρηματιστήριο

Σε θετικό έδαφος ο Γενικός Δείκτης, ξεπερνώντας την αρχική αδυναμία. Στις τράπεζες επικεντρώνονται οι αγοραστές, άνοδος για ΟΤΕ, Τιτάνα, μετά τα αποτελέσματα. Ξεχωρίζουν ανοδικά Ελλάκτωρ, Πειραιώς. Πιέσεις για ΔΕΗ, Aegean.

Κίνηση πάνω από τις 660 στο Χρηματιστήριο

Με απώλειες έως 0,88% ο DAX, στα ευρωπαϊκά, μικρότερες με ενδιαφέρον ξεκίνημα της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Επιφυλακτικοί traders και επενδυτές στην πλειονότητα των αγορών, στην Ευρώπη.

Με ενθαρρυντικές προϋποθέσεις οι πρώτες κινήσεις από την πλευρά πωλητών-αγοραστών, με τα οικονομικά αποτελέσματα και οι εξελίξεις σε επιμέρους επιχειρηματικά «μέτωπα» να διαμορφώνουν συνθήκες μόχλευσης. Τάση που αποτυπώνεται, από τις πρώτες κιόλας, εντολές στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

Νωρίτερα ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών Viohalco και Cenergy, με την επίσημη όμως ανακοίνωση από τις αρμόδιες αρχές να βγαίνει περίπου μισή ώρα αργότερα. Σε προσωρινή αναστολή και Viohalco και Cenergy, καθώς σύμφωνα με πηγές του εισηγμένου ομίλου επίκειται ενημέρωση του επενδυτικού κοινού για εξελίξεις που αφορούν σε μετοχική αλλαγή όσον αφορά στη θυγατρική του Cenergy. 

Σε αναστολή αλλά αρκετά πιο νωρίς απ' ότι στο Χρηματιστήριο Αθηνών είχε τεθεί η μετοχή της μητρικής στο Euronext στις Βρυξέλλες. 

Να σημειωθεί πως τα τελευταία 24ωρα έντονη ήταν σε χρηματιστηριακά γραφεία η φημολογία πως ο όμιλος είναι πολύ κοντά με γαλλικό κολοσσό του κλάδου για την πώληση (μένει να φανεί εάν αφορά σε πλειοψηφικό ποσοστό ή το σύνολο) της θυγατρικής. Το προηγούμενο διάστημα στη μετοχή της Cenergy είχε τρέξει ισχυρή αντίδραση που έφερε την τιμή στα 1,71 ευρώ. 

Στις 658 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, έχοντας διορθώσει νωρίτερα -στην αρχή- έως τις 653,07, επιβεβαιώνοντας -προσώρας- την ανθεκτικότητα των 650 μονάδων.

Κατ' αρχάς ενθαρρυντική αυτή η ένδειξη, καθώς είχε ως αποτέλεσμα την ενεργοποίηση αγοραστών σε τραπεζικές μετοχές και blue chips.

Το αποτέλεσμα θετικό, καθώς λίγο μετά τις 11:05 ο ΓΔ «γύρισε» ανοδικά, με τον τραπεζικό κλάδο σε θετικό πρόσημο όπως και συγκεκριμένα «βαριά χαρτιά» του δείκτη.

Προς τις 320 μονάδες ο ΔΤΡ, πάνω από τις 1.565 ο FTSE25, με την αξία των συναλλαγών να ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ, στα πρώτα 40' της συνεδρίασης.

Σε ΟΤΕ, Alpha Bank, ETE, Motor Oil, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, TITC, Πειραιώς, Eurobank, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Mytilineos, Coca Cola/HBC ο μεγαλύτερος τζίρος.

Στα 12,43 με αγορές ο ΟΤΕ, στο 1,222 η Εθνική ομοίως, σε αντίθεση με την Αlpha Βank στο 0,563 ευρώ.

Πάνω από τα 10 ευρώ η ΜΟΗ, με σταθερές αγορές από ξένα funds, έως το 1,48 ευρώ η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, απόρροια της διαφαινόμενης συμφωνίας Reggeborgh-διοίκησης για τη σύγκληση έκτακτης γ.σ. και εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί, στα 12,36 ευρώ με αγοραστές και ισχυρή τάση επαναφοράς η ΤΙΤΑΝ -με την αγορά να αποτιμά θετικά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου.

Στα 9,845 η Mytilineos, στα 8,45 ο ΟΠΑΠ, στα 5,55 η ΔΕΗ στις δύο τελευταίες, με υπερίσχυση των πωλητών.

Με αγοραστές σε 44 μετοχές, έναντι 30 με πωλητές.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v