Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόβουν ταχύτητα οι αγοραστές στο Χρηματιστήριο

Ο τραπεζικός κλάδος ηγείται της προσπάθειας της αγοράς να συνεχίσει την ανοδική κίνηση, βοηθούμενη και από το κλίμα στις διεθνείς αγορές. Κέρδη και για τη μετοχή της Coca Cola, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων.

Κόβουν ταχύτητα οι αγοραστές στο Χρηματιστήριο

Σε ρυθμό... εμβολίου και τα ευρωπαϊκά, διερευνητικές εντολές πάνω από τις 660 μονάδες στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Οι προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί από τη Δευτέρα διεθνώς συντηρούνται στις αγορές, με traders και επενδυτές να ανιχνεύουν τις περιοχές νέων υψηλών, την ώρα που στη Νέα Υόρκη τα futures του S&P500 παραπέμπουν σε «άνοιγμα» από 0,72% υψηλότερα, από τις 3.565 μονάδες.

Στο «αφυπνισμένο» χρηματιστήριό μας, ικανοποιητικά έχει ξεκινήσει και η σημερινή συνεδρίαση. Σε ηπιότερους τόνους συναλλακτικά, αλλά σταδιακά υψηλότερα, με τον Γενικό Δείκτη να έχει περάσει άνετα στη ζώνη που ορίζεται από τις 660 και εξελίσσεται προς τις παρυφές των 690 μονάδων. Περιοχή όπου πωλητές και αγοραστές θα χρειαστούν λίγες συνεδριάσεις, προκειμένου να φανεί ποια από τις δύο πλευρές θα υπερισχύσει.

Από την τεχνική πλευρά, η εν λόγω περιοχή θεωρείται από τους αναλυτές ως (εν δυνάμει) αλλαγή τάσης, για την επιβεβαίωση της οποίας θα απαιτηθούν συναλλαγές αξίας μεγαλύτερης των 50-60 εκατ. Προκειμένου να ενισχυθεί η τάση ενεργοποίησης νέων παικτών, επενδυτών.

Στις 661,57 (1,54%) ο Γενικός Δείκτης, στις 1.560 (0,65%) ο FTSE25, στις 314 (3,28%) ο Δείκτης Τραπεζών και στις 946 (0,34%) ο FTMidCap.

Τραπεζικές, MSCI, οικονομικά αποτελέσματα στο επίκεντρο. Η αναβάθμιση από τον οίκο Moody's της προοπτικής των «καλυμμένων ομολογιών» Εθνικής και Eurobank αποτιμάται θετικά στην αγορά, καθώς θεωρείται και ως πρόκριμα για ανάλογες αναλύσεις που θα ακολουθήσουν. Αλλωστε το τελευταίο διάστημα, ένα σημαντικό μέρος του ενδιαφέροντος, της ρευστότητας, έχει μεταφερθεί, εκ νέου, προς τις μετοχές του κλάδου. Τάση που αποτυπώνεται και συναλλακτικά, με τις Alpha Bank και Εθνική στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Αμφότερες με αγοραστές, στα 0,558 και 1,203 ευρώ.

Στην πρώτη θέση ο ΟΤΕ, με λίγες πωλήσεις στα 12,75 ευρώ, σε αναμονή για τα αποτελέσματα τριμήνου.
Στα 24,18 με 2% η μετοχή της Coca Cola, με την εισηγμένη να ενισχύεται λόγω των ικανοποιητικών μεγεθών που ανακοίνωσε, νωρίτερα, για το τρίτο τρίμηνο. Ανοδικά και η μετοχή της CCH στο Λονδίνο.

Με αγοραστές και στη Motor Oil, στα 9,40 ευρώ, με την πλειονότητα των funds να έχει προεξοφλήσει/αποτυπώσει την ανακοίνωση της Morgan Stanley, αναδιατάσσοντας τις θέσεις τους στη διάρκεια της διόρθωσης της μετοχής.

Συνέχεια στην επαναφορά της AEGEAN, με νέους αγοραστές, υψηλότερα προς τα 4,02 ευρώ, ενώ από τον όμιλο Viohalco η μετοχή της ElvalHalcor καταγράφει την ισχυρότερη άνοδο. Στο 1,658 ευρώ, με 3,63%, στο 1,796 με 0,65% η Cenergy.

Στις 53/17 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με την αξία συναλλαγών στα 12,5 εκατ. με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v