ΧΑ: Επιλεκτικές τοποθετήσεις σε όλο το εύρος του ταμπλό

Τράπεζες αλλά κυρίως blue chips κίνησαν ελαφρά υψηλότερα τον Γενικό Δείκτη με τις συναλλαγές αυξημένες. ΑΔΜΗΕ, Πειραιώς, Ελλάκτωρ, και ΟΛΠ οι μετοχές με τα υψηλότερα κέρδη. Νέα άνοδο για Lamda Development.

ΧΑ: Επιλεκτικές τοποθετήσεις σε όλο το εύρος του ταμπλό

Συνεδρίαση – ανοδική αντίδραση, μάλλον τεχνικού χαρακτήρα και σχετικά χαμηλού κόστους, η πρώτη μετά τις αργίες των Θεοφανείων, με τους αγοραστές να ενθαρρύνονται από τα θετικά πρόσημα των Ευρωπαϊκών Αγορών, έστω και αν οι τελευταίες υποχώρησαν αισθητά από τα αρχικά υψηλά, μετά το αρνητικό ξεκίνημα της Wall Street.

Στα χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης, που ξεκίνησε με ήπιες απώλειες, αλλά γρήγορα οι αγοραστές γύρισαν τους βασικούς δείκτες σε θετικό πρόσημο, η συνεχιζόμενη επιφυλακτική εικόνα στο Τραπεζικό ταμπλώ, η σχετική υποχώρηση των δεικτών από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά και το απόλυτα επιλεκτικό ενδιαφέρον για μη Τραπεζικά blue chips, αλλά και για αρκετούς τίτλους μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης.

Σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις Αναλυτών και παρά την σημερινή αντίδραση, “η Εγχώρια Αγορά θα συνεχίσει να λαμβάνει τάση από τα Διεθνή Χρηματιστήρια, οι γεωπολιτικές ανησυχίες θα αυξήσουν την μεταβλητότητα, ενώ όλα δείχνουν ότι θα αργήσουν οι ‘βοήθειες’ από τις Δεικτοβαρείς Τραπεζικές μετοχές”.

Εκτός από τα θετικά πρόσημα των κύριων Ευρωπαϊκών Αγορών, αξίζει υποσημείωσης και η νεότερη αποκλιμάκωση των αποδόσεων στην Αγορά ομολόγων (στο 1,394% η απόδοση του Ελληνικού 10ετους).

Ξεκινώντας από το Βαρύδεικτο Τραπεζικό ταμπλώ και σήμερα οι μετοχές των τεσσάρων συστημικών Τραπεζών άλλαξαν και τα δύο πρόσημα, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης.

Η ίδια συμπεριφορά και από τον κλαδικό δείκτη των Τραπεζών, που κινήθηκε μεταξύ 861,47 (-0,68%) και 877,52 μονάδων (+1,17%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 868,94 (+0,18%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 868,41 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 0,12%.

Όσο ο εν λόγω δείκτης συνεχίζει να δίνει κλεισίματα χαμηλότερα των 889 μονάδων (ημερήσιο “stop short”), τα ηνία της απόλυτα βραχυπρόθεσμης τάσης παραμένουν στους “sellers”.

Μένοντας στον κλάδο και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αν. Παπαϊωάννου, “στην τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών και μικρών επιχειρηματικών δανείων ύψους 6 δισ. ευρώ, που φέρουν εγγυήσεις Ακίνητα αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες του ‘Euro2day.gr’, να προχωρήσει η Εθνική Τράπεζα εντός του 2020, εκκινώντας τη διαδικασία αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πώλησης του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής. Πηγές με γνώση της στρατηγικής αναφέρουν ότι με την κίνηση αυτή η Εθνική Τράπεζα θα καταφέρει να μηδενίσει στον ισολογισμό της τα μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια, κάτι που θα επιτευχθεί υπό την προϋπόθεση ότι τα ρυθμισμένα θα παραμείνουν σε τροχιά εξυπηρέτησης και δεν θα υποτροπιάσουν στην πορεία”.

Ερχόμενοι στον μη Τραπεζικό FTSE25, που συνεχίζει να έχει ικανοποιητικότερη εικόνα από το Τραπεζικό ταμπλώ, με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση μόνο οι Ελ. Πετρέλαια (-1,61%), ΓΕΚΤΕΡΝΑ (-0,13%), ΔΕΗ (-0,37%), ΕΥΔΑΠ (-0,80%), Motor Oil (-0,96%) και Jumbo (-1,45%).

Από εκεί και πέρα, αξίζει υπενθύμισης ότι από σήμερα οι μετοχές των Ελ. Πετρελαίων (-1,61%) ήταν διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το προμέρισμα χρήσης 2019, €0,25 ανά μετοχή, από το οποίο θα παρακρατηθεί ο αναλογούν φόρος, βάσει της κείμενης νομοθεσίας (καθαρό ποσό: €0,2375 ανά μετοχή).

Τουλάχιστον αξιοσημείωτα τα σημερινά κέρδη για τον τίτλο του ΑΔΜΗΕ (+5,04%), με τις πληροφορίες από χρηματιστηριακά γραφεία να αναφέρονται σε τοποθετήσεις Θεσμικών χαρτοφυλακίων, που εκτιμούν ότι ο τίτλος έχει υποαποδώσει σε σχέση με την μετοχή της ΔΕΗ. Το σημερινό κλείσιμο γύρισε τον τίτλο σε ημερήσιο “long” με “stop” τα 2,32 ευρώ. Η επόμενη αντίσταση στα 2,75 ευρώ.

Η μετοχική πορεία του τελευταίου χρόνου, καθώς συμπληρώθηκαν 12 μήνες με κλεισίματα χαμηλότερα από το ψυχολογικό και τεχνικό όριο των 20,00 ευρώ, δείχνει ότι η μετοχή της TITC (+1,04%) απευθύνεται μόνο σε υπομονετικούς επενδυτές.

Ο τίτλος για να αλλάξει επίπεδο, πρέπει να υπερκεράσει την ζώνη 20,00 – 20,50, δημιουργώντας προϋποθέσεις για κίνησης προς τα 22,00 ευρώ. Στα 18,30 ευρώ το ημερήσιο “stop long”, με πρώτες στηρίξεις στα 18,85 και 18,44 ευρώ.

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, επιμένουν πλαγιοκαθοδικά οι Λύκος (-0,34%), Σπύρου (-1,90%) και Revoil (-2,81%), έχει πωλητή ο Κέκροπας (-2,95%), ενώ πωλητής εμφανίστηκε και στην Space (-1,80%) που ανέβασε αισθητά συναλλαγές.

Το τελευταίο αρνητικό κλείσιμο στις 12/12 για την Προοδευτική (0%), ατελείωτος ο πωλητής στην Frigoglass (0%), κάτι κινήθηκε στην Forthnet (+1,96%), επιμένει πλαγιοανοδικά ο Άβακας (+0,89%), ενώ επιστροφή αγοραστών σημειώθηκε σε MIG (+4,85%), Attica Group (+3,47%), Q&R (+3,52%), Αλουμύλ (+12,20%), Ιντερτέκ (+3,65%), Τεχν. Ολυμπιακή (+2,15%) και Ιατρικό (+1,85%).

Ακόμα ψηλότερα η Mediterra (+12,85%), όμως η κεφαλαιοποίηση πλησίασε τα 15 εκατ., ενώ στα υψηλά ημέρας σημειώθηκαν αξιοπρόσεκτες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, ενώ σε υψηλά 113 μηνών κινείται ο τίτλος της Medicon (+11,11%), όμως η επιβίβαση, θεωρούμενων, “διορατικών” χαρτοφυλακίων, απαιτεί αυξημένη προσοχή για την μετοχή (!)

Χωρίς ουσιαστικές αλλαγές τα τεχνικά δεδομένα των βασικών δεικτών.

Για τον Γενικό Δείκτη η πρώτη αντίσταση στις 938 μονάδες και το ημερήσιο “stop long” στις 861 και για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης το ημερήσιο “stop long” στις 2231 μονάδες και η επόμενη αντίσταση στις 2333 μονάδες.

Τι λένε οι Αναλυτές

“Αναμενόμενη αντίδραση, καθώς η ψυχολογία στο εξωτερικό βελτιώνεται, αλλά οι γεωπολιτικές ανησυχίες κάνουν το περιβάλλον εύθραυστο και ευμετάβλητο”, επισημαίνει η Beta Sec.

“H αφορμή για διόρθωση ήρθε από το εξωτερικό, σε μία Αγορά που έχει ακόμα επιθετική τάση και δεν προβληματίζεται κατ’ ελάχιστο όσο κλείνει πάνω από το 910 μονάδες”, αναφέρει ο Ηλίας Ζαχαράκης.

Η απόφαση του Τραμπ να βομβαρδίσει το Αεροδρόμιο της Βαγδάτης, έδωσε διόρθωση στις Αγορές και άνοδο σε Πετρέλαιο και Χρυσό.

Στο άμεσο μέλλον θα δούμε σημαντικές αλλαγές στις σταθμίσεις των μετοχών, με την βαρύτητα να διαχέεται στο σύνολο του Χ.Α.

Η Αγορά στο ξεκίνημα του χρόνου, δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις Εταιρείες εκείνες που θα ωφεληθούν από την ανάπτυξη, με τις Κατασκευές και την Βιομηχανία να φαίνεται ότι έχουν το πάνω χέρι.

Η ΔΕΗ συνεχίζει να έχει πολύ καλή εικόνα, έχοντας “φόρα” και από την προηγούμενη χρονιά, ενώ τις τελευταίες συνεδριάσεις βλέπουμε μία σταδιακή διάχυση του ενδιαφέροντος στην μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση, με τον FTSEM να δίνει ημερήσιο αγοραστικό σήμα, μετά από πολλούς μήνες.

Η Αγορά μέχρι στιγμής δεν κάνει υπερβολές, κάτι που είναι καλό σημάδι για την συνέχεια.

“Είναι δεδομένο ότι τα γεωπολιτικά φοβίζουν, παρόλα αυτά, καλώς, ή κακώς, πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτά” σημειώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

“Η υπογραφή του Αγωγού ‘East Med’ με την παρουσία του Ισραηλινού Πρωθυπουργού και του Κύπριου Προέδρου που έγινε την περασμένη Παρασκευή, ήταν ιδιαίτερης σημασίας τόσο για την Ελληνική Οικονομία, όσο και τη γεωπολιτική ισορροπία της Περιοχής”, σύμφωνα με την άποψη του Δημήτρη Τζάνα.

Το σύνολο των Αναλυτών συνομολογεί στην εκτίμηση για τις πολλαπλές ευεργετικές συνέπειες που θα υπάρξουν, αποτελώντας επομένως τον ένα από τους δύο βασικούς καταλύτες στην προσπάθεια για επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης, με τον άλλο να αποτελεί η έναρξη εργασιών στο Ελληνικό. Ευλόγως, η πρώτη συνεδρίαση της χρονιάς ήταν γιορτινή για το Χ.Α. με το ΓΔ να αναρριχάται ψηλότερα.

Όμως, το απρόβλεπτο καραδοκούσε στις Αγορές, καθώς λίγες ώρες αργότερα η επίθεση των ΗΠΑ στη Βαγδάτη οδηγούσε στην εξόντωση Ιρανού Στρατηγού. Ένας “μαύρος κύκνος” που προκάλεσε άμεσα αρνητικές παρενέργειες στις Αγορές του Πλανήτη, με τη γεωπολιτική αστάθεια στη Μ. Ανατολή να αυξάνεται, καθώς όλες οι Πλευρές απειλούν με συνέχιση των αντιποίνων.

Την ίδια ώρα, η Τουρκική επιθετικότητα στην Α. Μεσόγειο κλιμακώνεται, με το σκηνικό στη Λιβύη να είναι πιθανό να μοιάζει σύντομα με εκείνο της Συρίας, αν κλιμακωθεί η ένταση που αναπόφευκτα θα φέρει συγκρούσεις.

Με τον Έλληνα Πρωθυπουργό να προσβλέπει σε μια δραστική παρέμβαση των ΗΠΑ στην Περιοχή, στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Trump. Εξέλιξη ωστόσο που δύσκολα μπορεί να συμβεί, λαμβάνοντας υπόψη το “ειδικό βάρος” της Τουρκίας, τα ειδικά δεδομένα της σχέσης Ερντογάν – Trump, αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Αμερικανού Προέδρου.

Από την άλλη πλευρά, ο Αμερικανός Πρόεδρος αναγγέλλει ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπογράψει εμπορική συμφωνία με την Κίνα, το περιεχόμενο της οποίας θα κριθεί από τις Αγορές, σε σχέση με τη βούληση των δύο Πλευρών να δρομολογήσουν διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεων τους.

Ουσιαστικά δηλαδή, η Επενδυτική Κοινότητα θα κληθεί να αξιολογήσει αν η παγκοσμιοποίηση θα συνεχίσει να είναι σε διαδικασία ανάσχεσης, απειλώντας με επιβράδυνση την Παγκόσμια Οικονομία, ή η συνεννόηση των δύο Πλευρών θα αναστείλει τα απαισιόδοξα σενάρια για την παγκόσμια ανάπτυξη και επομένως για τα μεγέθη των Διεθνών Εταιρειών.

Με τα δεδομένα αυτά, την αυξημένη δηλαδή γεωπολιτική αστάθεια σε Μ. Ανατολή και Α. Μεσόγειο, το συναλλακτικά “ετερόφωτο” Ελληνικό Χρηματιστήριο συνδέεται ακόμη περισσότερο με την πορεία των Διεθνών Αγορών.

Είτε γιατί η επίδραση των εγχώριων καταλυτών μετατίθεται χρονικά, είτε γιατί η ψήφος εμπιστοσύνης των διεθνών κεφαλαίων δεν αναμένεται να εκδηλωθεί, με ιδιαίτερη συναλλακτική ένταση στο εγγύς μέλλον.

Με τη στάση αναμονής να αποτελεί την πιθανότερη απέναντι στην Ελληνική Αγορά, που έχει τις προϋποθέσεις να διαφοροποιηθεί από τις άλλες Αγορές για μια ακόμη χρονιά, στο βαθμό που συνεχιστεί η μεταρρυθμιστική προσπάθεια, με αιχμή τις ενέργειες εκείνες που θα κάνουν πιο φιλικό το περιβάλλον σε επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

“Ο ΓΔ παραμένει επί του παρόντος πάνω από τις 900 μονάδες, επίπεδο που συνιστά ισχυρό όριο στήριξης, με τις ημερήσιες συναλλαγές, ωστόσο, να είναι χαμηλές και όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για τη βραχυχρόνια πορεία του”, εκτιμά ο διευθυντής επενδύσεων της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Με θετικά πρόσημα, ολοκλήρωσαν τη σημερινή συνεδρίαση οι μεγάλες Ασιατικές Αγορές.

Μικρά κέρδη και υποχώρηση από τα υψηλά ημέρας στην Ευρώπη, με ήπιες απώλειες ξεκίνησαν την συνεδρίαση οι δείκτες στην Wall Street.

Ελεγχόμενες απώλειες για Πετρέλαιο και Ευρώ.

Μικρά κέρδη για Χρυσό και Ασήμι, προς τα $7800 κινείται το Bitcoin.

Επιταχύνθηκε ο πληθωρισμός στις 19 Χώρες τουΕευρώ τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας. Οι τιμές καταναλωτή στην Ευρωζώνη κινήθηκαν ανοδικά κατά 1,3% τον Δεκέμβριο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Σε μηνιαία βάση ήταν 0,3% υψηλότερες.

Η ετήσια μέτρηση ήταν σε ευθυγράμμιση με τις εκτιμήσεις Αναλυτών, που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters.

Ανέκαμψαν και οι λιανικές πωλήσεις, καθώς ήταν πιο δυνατές τον Νοέμβριο. Μετά από δύο μηνιαίες απώλειες, ενισχύθηκαν 1% μηνιαίως και 2,2% ετησίως. Οι Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters προέβλεπαν μόλις 0,6% μηνιαία άνοδο και 1,3% ετήσια.

“Η πυρηνική συμφωνία του Ιράν με τις Παγκόσμιες Δυνάμεις δεν έχει καταρρεύσει, παρά την απόφαση της Τεχεράνης να αποδεσμευθεί από τους περιορισμούς που θέτει η συνθήκη για το πυρηνικό του πρόγραμμα, σε ό,τι αφορά τον εμπλουτισμό Ουρανίου”, δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αρακτσί, σύμφωνα με το Κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

“Οι Επενδυτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, σε ότι αφορά την εκτίμηση ότι η καλή πορεία της Οικονομίας θα οδηγήσει σε επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου” προειδοποιούν Αναλυτές της Morgan Stanley.

Τo εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ υποχώρησε τον Νοέμβριο. Tο Υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι το εμπορικό έλλειμμα διολίσθησε 8,2%, στα $43,1 δισ. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2016. Σύμφωνα με το Reuters, το εμπορικό έλλειμμα οδεύει στην πρώτη ετήσια πτώση από το 2013.

εργοστασιακές παραγγελίες στις ΗΠΑ κατέγραψαν απώλειες 0,7% τον Νοέμβριο, καταγράφοντας την τρίτη μηνιαία πτώση τους τέσσερις τελευταίους μήνες. Οι Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Marketwatch, προέβλεπαν υποχώρηση των παραγγελιών κατά 0,8%.

Εν τω μεταξύ, οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών Αγαθών υποχώρησαν κατά 2,1%.

Επιστροφή στο ΧΑ

Επιστρέφοντας στο Χ.Α., ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ 916,04 (-0,44%) και 927,21 μονάδων (+0,77%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 924,54 (+0,48%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 924,69 μονάδες με ημερήσια κέρδη 0,50%.

Ο τζίρος, ο υψηλότερος των τελευταίων έξι συνεδριάσεων, στα 63,5 εκατ., από τα οποία τα 8,5 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΕΥΡΩΒ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΜΠΕΛΑ), ενώ ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΛΑΜΔΑ απασχόλησαν το 37% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν ήλθαν σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο οι ΕΕΕ, ΕΛΛΛΑΚΤΩΡ, ΟΛΠ, ΣΑΡ, ΦΡΛΚ, ενώ δεν “πρασίνισαν” καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης οι ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ και ΜΟΗ.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο υψηλό ημέρας έκλεισαν TITC και Πειραιώς και στο χαμηλό οι Eurobank, Jumbo και Σαράντης.

Σχετικά ικανοποιητική η τελική εικόνα με 68 ανοδικές μετοχές, έναντι 46 πτωτικών, ενώ 16 τίτλοι ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές με κέρδη μεγαλύτερα του 3%.

---ΧΠΑ

Επιστροφή αγοραστών σημειώθηκε και στην Αγορά Παραγώγων, όμως ο όγκος συναλλαγών μειώθηκε τόσο στο συμβόλαιο του δείκτη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (13.830 συμβόλαια).

Στα 10.560 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 10.690 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Ιανουάριος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 641, 430 για τον Ιανουάριο και 211 για τον Φεβρουάριο, τιμή κλεισίματος για τον πρώτο μήνα 2.312,5) κινήθηκε μεταξύ 2.295 και 2.324,5 μονάδων.

Δεν υπήρξε αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων, ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (1.382), Alpha Bank (1.196), Πειραιώς (1.149), ΔΕΗ (1.146), Ελλάκτωρα (1.724), Μυτιληναίο (293), Lamda Development (543), MIG (2.919), ΑΔΜΗΕ (488), ΓΕΚ (450), Εθνική (1.098), Τρ. Αττικής (364), ΟΠΑΠ (358), Cenergy (129), Intralot (122), Τέρνα Ενεργειακή (141).

Οι μεγαλύτερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Μάρτιος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: Eurobank 47.079, Alpha Bank 41.314, MIG 68.881, Εθνική 39.262, ΔΕΗ 12.258, Ελλάκτωρα 23.544, Μυτιληναίο 12.558, Πειραιώς 30.435.

Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:

             Position Holder                          Name of Issuer                 NSP             Date

Lansdowne Partners (UK) LLP

PIRAEUS BANK S.A.

2,83%

2019-07-30

Lansdowne Partners (UK) LLP

EUROBANK ERGASIAS S.A.

1,02%

2019-07-30

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

PUBLIC POWER CORPORATION SA

 

1,61%

 

2019-08-05

 

 

 

 

 

Oasis Investments II Master Fund LTD

 

FOLLI FOLLIE S.A.

 

0,55%

 

2019-10-15

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

ALPHA BANK S.A

1,10%

2019-11-29

Oceanwood Capital Management LTD

EUROBANK ERGASIAS S.A.

0,75%

2019-09-24

Oceanwood Capital Management LTD

NATIONAL BANK OF GREECE SA

1,61%

2019-11-05

Marshall Wace LLP

NATIONAL BANK OF GREECE SA

0,56%

2019-12-20

Blackrock Investment Management UK Limited

ALPHA BANK SA

1,01%

2019-08-29

NSP: Net Short Position

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ, δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 43.416.468 τεμ., (από 43.466.468 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Πειραιώς 23.131.578 τεμ. (23.141.779), ΔΕΗ 6.100.333 τεμ. (6.498.139), Eurobank 58.194.345 τεμ. (57.194.345), ΟΠΑΠ 1.357.606 τεμ. (1.357.606), Εθνική 20.795.701 (20.795.701) MIG 1.659.474 (1.659.474) Folli Follie Group 1.120.847 τεμ. (1.120.847).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v