Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικές πιέσεις στο Χρηματιστήριο

Διευρύνονται οι απώλειες για τον ΓΔ, που υποχωρεί κάτω από τις 820 μονάδες. Στις τραπεζικές μετοχές επικεντρώνονται οι πωλητές, μεγαλύτερες πιέσεις για Πειραιώς, Eurobank. Με απώλειες τα περισσότερα blue chips, ανεβαίνει η Coca Cola.

Τραπεζικές πιέσεις στο Χρηματιστήριο

Σταθεροποιητικές τάσεις στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το ΧΑ να ισορροπεί αρχικά στα επίπεδα πέριξ των 835 μονάδων και σταδιακά μετά τις 11:15 να διορθώνει, απόρροια πωλήσεων/απωλειών στον τραπεζικό κλάδο (σ.σ. λόγω τεχνικού προβλήματος η δεξιά στήλη στην πρώτη σελίδα του Euro2day.gr δεν ενημερώνεται. Οι αναγνώστες μπορούν να παρακολουθήσουν την πορεία εδώ)

Με ικανοποιητικές συναλλαγές, ανάλογο τζίρο, το ξεκίνημα της συνεδρίασης από λίγο χαμηλότερα επίπεδα και σταδιακή εξισορρόπηση στη συνέχεια, με τους traders να δείχνουν τη διάθεσή τους να ελέγξουν και σήμερα την κατάσταση.

Λίγο χαμηλότερα ο τραπεζικός κλάδος, λίγο υψηλότερα το μη τραπεζικό μέρος του δείκτη, καθώς στον μεν κλάδο-κλειδί καταγράφονται περιορισμένης έκτασης ρευστοποιήσεις, στα δε blue chips ξεχωρίζει η προσπάθεια αντιστάθμισης μέσω της «βαριάς» Coca Cola.

Στην περιοχή των 785-790 μονάδων ο Δείκτης Τραπεζών, με το 60% της αξίας συναλλαγών να πραγματοποιείται στις μετοχές των 4 συστημικών ομίλων, στις 2.135 μονάδες ο FTSE25 με συγκριτικά ικανοποιητικό τζίρο σε τίτλους των ΟΤΕ, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Motor Oil, Attica Bank, Coca Cola, MIG, Cenergy κ.α.

Με μικρό καθοδικό χάσμα το ξεκίνημα, με διολίσθηση προς τις 833,79 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη και ισχνή ανάκαμψη προς τις 837,15 μονάδες, πρακτικά διακύμανση σε στενό εύρος που παραπέμπει σε διάθεση των βραχυπρόθεσμων να σταθεροποιήσουν την αγορά γύρω από αυτά τα επίπεδα, δηλαδή τα τελευταία «τοπικά υψηλά». Στο προσυνεδριακό σχόλιό μας αναφέραμε ως πιο ενδεδειγμένη τακτική, σε αυτή τη φάση της αγοράς, μια συνδυαστική κίνηση stock picking και μερικής κατοχύρωσης διψήφιων βραχυπρόθεσμων υπεραξιών. Ενα... πέρασμα από το... ταμείο, συμπληρώναμε πως ενδείκνυται μετά από μία ισχυρή ανοδική αντίδραση. Στο 5,32% η εβδομαδιαία απόδοση για τον ΓΔ και στο 10,26% για τον ΔΤΡ.

Στον τραπεζικό κλάδο, περιορισμένης έκτασης πωλήσεις και στις 4 μετοχές, με εντατικοποίησή τους μετά τις 11:15, με συνέπεια τη διεύρυνση της διόρθωσης χαμηλότερα, με μεγαλύτερη πίεση στον κλάδο-κλειδί.
Στο 1,70 ευρώ η Alpha Bank, στα 2,356 η Εθνική, στο 0,826 η Eurobank και στα 2,93 η Πειραιώς.

Στα blue chips, η Coca Cola με αντίδραση 1,74% στα 32,20 ευρώ, αντισταθμίζοντας εν μέρει τις πιέσεις που δέχεται ο τραπεζικός κλάδος.

Επιβάρυνση της τάσης, με συνέπεια να... κοκκινίζει η πλειονότητα των μετοχών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με τους αγοραστές να υπερισχύουν σε Cenergy, Viohalco και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Στις 32/41 η σχέση ανοδικών/πτωτικών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v