Με τη μετοχή της Folli Follie σε δεύτερο limit down, στα 7,52 ευρώ, ξεκίνησε η συνεδρίαση. Εύλογο το «μούδιασμα» σε χρηματιστηριακά και όχι μόνο γραφεία, καθώς η πίεση που ασκείται στη μετοχή είναι ασφυκτική -τουλάχιστον στα πρώτα κρίσιμα 10' της συνεδρίασης-, δημιουργώντας ένα κλίμα επιφυλακτικότητας, δίνοντας παράλληλα έδαφος για την κυκλοφορία ακόμη και των πιο απίθανων σεναρίων.
Στο μείον 29,99% στα 7,52 ευρώ, με συναλλαγές 275.156 τεμαχίων (όγκος 2,6 εκατ. ευρώ) και στο βάθος της αγοράς άλλες 640.356 προς πώληση επίσης στο χαμηλότατο σημείο. Με αυτά τα δεδομένα, η αποτίμηση της εισηγμένης περιορίζεται στα 503,45 εκατ. ευρώ, «μετρώντας» σωρευτικά εξαΰλωση χρηματιστηριακής αξίας της τάξεως των περίπου 600 εκατ. ευρώ.
Λίγο μετά τις 11:00 ωστόσο, η μετοχή ξεκόλλησε από το limit down, με τις συναλλαγές να φτάνουν τα 8 εκατ. ευρώ και τον τίτλο να κινείται στα 7,79 ευρώ.
Σημειωτέον πως στις 12 Σεπτεμβρίου 2017 η μετοχή της FF Group ήταν στα 21,60 ευρώ, με κεφαλαιοποίηση πάνω από 1,7 δισ. ευρώ.
Με αυτό το ξεκίνημα ήρθε πολύ εύκολα η πίεση και σε άλλες μετοχές «αδύναμες» όπως της ΔΕΗ, ενώ ακολούθησαν πολύ γρήγορα και οι τραπεζικές. Γνωστό εδώ και καιρό πως το fund Lansdowne έλαβε θέσεις short στη μετοχή, τις οποίες ενίσχυε όλη την προηγούμενη εβδομάδα.
Συνέπεια αυτών των «επιθέσεων» η διόρθωση του ΓΔ προς τις 810 μονάδες, με απώλειες που γρήγορα διευρύνθηκαν έως 1,63%, του FTSE με απώλειες 1,51% και του ΔΤΡ επίσης με απώλειες 1,40%.
Η ουσία είναι πως η «υπόθεση Folli Follie» παρασύρει χαμηλότερα συνολικότερα τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση καθώς δίνει πρόσφορο έδαφος στους short παίκτες να «χτυπήσουν» σε όποια... ευάλωτη μετοχή μπορούν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες για κάποιους επενδυτές χτύπησαν «margin calls».