Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Γέρνει» επικίνδυνα το Χρηματιστήριο

«Σφυροκόπημα» για δεύτερη μέρα σε τράπεζες και blue chips, με την απώλεια κρίσιμων στηρίξεων να δίνει πόντους στους short για τη συνέχεια. Μόνιμα στο «πράσινο» η Coca Cola. Βουτιά άνω του 5% για ΔΕΗ και Πειραιώς.

«Γέρνει» επικίνδυνα το Χρηματιστήριο

Η απουσία των ελάχιστων αγοραστών που θα "αφυπνίζονταν" κατά την τελευταία ώρα της συνεδρίασης επιδιώκοντας αντίδραση έστω και τεχνικού χαρακτήρα και το κλείσιμο των βασικών δεικτών κοντά στα χαμηλά ημέρας και χαμηλότερα από αποφασιστικές στηρίξεις, αυξάνει τις ανησυχίες και δίνει πόντους σε όσους υποστηρίζουν ότι η απόλυτα βραχυπρόθεσμη τάση έχει γυρίσει σε πτωτική, με ταυτόχρονη αύξηση της επιφυλακτικότητας στο μεγαλύτερο κομμάτι του ταμπλό.

Και όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση ο τίτλος της ΕΕΕ (+1,59%) κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, προσπαθώντας να δώσει τις όποιες βοήθειες στους βασικούς δείκτες του Χ.Α.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την τελευταία κατάσταση του Χ.Α. (26/7), ο τίτλος της ΕΕΕ έχει την δεύτερη μεγαλύτερη συμμετοχή στον Γενικό Δείκτη με ποσοστό 9%, μετά την Alpha Bank (9,67%), ενώ παραμένει τεχνικά ζητούμενο το κλείσιμο υψηλότερα των 27,49 ευρώ.

Το επικείμενο reverse split της Πειραιώς, αλλά και οι φήμες για πιθανές κεφαλαιακές ανάγκες των συστημικών Τραπεζών που δείχνουν να επιστρέφουν δριμύτερες, έχουν δώσει τον πρώτο λόγο στους πωλητές, που συνεχίζουν να "πυροβολούν", αδιακρίτως, το Τραπεζικό ταμπλό, στο οποίο μία προσπάθεια θετικής αυτονόμησης επιχείρησε η Τρ. Αττικής ο τίτλος της οποίας αναρριχήθηκε μέχρι τα 0,11 ευρώ (+3,77%) για να ολοκληρώσει την συνεδρίαση στα 0,107 ευρώ, με ημερήσια κέρδη 0,94%.

Πριν μεταφερθούμε από το Τραπεζικό ταμπλό, αξίζει αναφοράς ότι ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών (-3,97%) έχασε όχι μόνο την στήριξη των 1072 μονάδων, αλλά και το αμέσως επόμενο "φρούριο" στις 1051 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 200 ημερών), κλείνοντας στο χαμηλό ημέρας και αν δεν υπάρξει άμεση αντίδραση, η επόμενη στήριξη διαφαίνεται στις 990 μονάδες (!)

To ημερήσιο διάγραμμα του Τραπεζικού Δείκτη

Σύμφωνα με παλαιό παράγοντα της Αγοράς, "οι επενδυτές δεν πρέπει να λησμονούν, ότι δείκτες και επιμέρους μετοχές έχουν δώσει μεγάλες αποδόσεις το τελευταίο διάστημα. Άρα το να διατηρούν αυξημένα αντανακλαστικά και ρευστότητα (ανάλογα με το επενδυτικό τους προφίλ), ώστε να εκμεταλλευτούν μια πιθανή διόρθωση είναι επιθυμητό, επιλέγοντας εξωστρεφείς εταιρείες με καλά θεμελιώδη μεγέθη και αναπτυξιακές προοπτικές".

Από την άλλη και εκτός των εταιρικών αποτελεσμάτων εξαμήνου τα οποία άρχισαν να ανακοινώνονται, αλλά θα ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο, η Χρηματιστηριακή Αγορά, χωρίς αμφιβολία, έχει εισέλθει σε "κενό" ειδήσεων, με ελάχιστες από αυτές να είναι προγραμματισμένες.

Η μία αφορά την αποκρατικοποίηση του 66% του Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου και με νέα παράταση μέχρι τις 7 Αυγούστου 2017, ενώ η επόμενη σημαντική, προγραμματισμένη, είδηση θα έλθει 18 Αυγούστου 2017: Έκθεση αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Ελλάδος από την Fitch.

Τώρα η Αγορά αναζητά νέους καταλύτες για τη συνέχεια, με τους αναλυτές να είναι θετικοί για τη μακροπρόθεσμη πορεία του Χ.Α., αλλά να έχουν επιφυλάξεις για τη βραχυπρόθεσμη λόγω διαφαινόμενης απουσίας σημαντικών ειδήσεων.

Εν τω μεταξύ, το γεγονός ότι διασπώνται καθοδικά και με χαρακτηριστική ευκολία οι στηρίξεις, η μία μετά την άλλη, αυξάνει τον κίνδυνο ενός γενικότερου κύματος πωλήσεων, αν ενεργοποιηθεί μεγαλύτερος αριθμός από κινήσεις "stop loss".

Μάλιστα δεν ήταν λίγοι αυτοί που περίμεναν μία "πρόγευση" ακόμα και σήμερα, όταν θα γινόταν συνειδητό ότι ο Γενικός Δείκτης θα χάσει το τελευταίο "προπύργιο" των 830 μονάδων, το οποίο διέσωσε χθες μέσω των τελικών δημοπρασιών, όμως μόνο ένα "μικρό δείγμα" έδωσαν οι τελικές δημοπρασίες.

Απόλυτα διιστάμενες δείχνουν οι εκτιμήσεις παραγόντων της Αγοράς με τους συγκρατημένα αισιόδοξους να υποστηρίζουν ότι η εικόνα των τελευταίων ημερών "είναι μια εποχική και παροδική κατοχύρωση κερδών" και με τους περισσότερο απαισιόδοξους να επισημαίνουν ότι δεν είναι απίθανη η υποχώρηση του Γενικού Δείκτη προς τις 810 - 800 μονάδες (800,76 το ανοδικό "gap" από τις 15/6), όπου, εκεί, η Αγορά θα "ξαναμετρήσει τις δυνάμεις της".

Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με τους ίδιους "ο σχηματισμός λύθηκε και πλέον κυνηγάμε νέα χαμηλότερα επίπεδα στήριξης".

Μεταφερόμενοι στις ελάχιστες ειδήσεις που ακολούθησαν το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης, "την αύξηση των καταθέσεων από Νοικοκυριά και Επιχειρήσεις κατά 1 δισ. ευρώ τον Ιούνιο καταγράφει η Τράπεζα της Ελλάδος. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι καταθέσεις Εταιρειών και Ιδιωτών αυξήθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, στα 120,42 δισ. ευρώ στα τέλη Ιουνίου από 119,42 δισ. ευρώ στα τέλη Μαΐου.

Από την άλλη και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρ. Κίτσιου, "περίπου 7 δισ. ευρώ, με τα σημερινά δεδομένα, ενδέχεται να κοστίσει στις Τράπεζες η χρονοβόρος δικαστική διαδικασία για τη ρευστοποίηση εξασφαλίσεων δανείων, που έχουν ήδη καταγγελθεί, με αποτέλεσμα η επίσπευση του χρόνου εκδίκασης να καθίσταται προτεραιότητα για το επόμενο κύμα μεταρρυθμίσεων. Σύμφωνα με ανάλυση, που περιλαμβάνει η επισκόπηση του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος, αν οι Τράπεζες χρειαστούν, κατά μέσο όρο, πέντε χρόνια (αποτελεί, σύμφωνα με την ανάλυση, ρεαλιστική παραδοχή, με τα υφιστάμενα δεδομένα) για να ρευστοποιήσουν το σύνολο των εξασφαλίσεων, που έχουν λάβει για καταγγελμένα δάνεια, θα γράψουν ζημιά της τάξης των 13 δισ. ευρώ. Αντίθετα, αν ο μέσος χρόνος ρευστοποίησης μειωθεί στα δύο έτη, η ζημιά υπολογίζεται ότι θα μειωθεί στα 6 δισ. ευρώ".

Μεταφερόμενοι στον μη Τραπεζικό 26αρη, αξίζει να αναφερθεί ότι εκτός της ΕΕΕ, ο μοναδικός τίτλος της υψηλής κεφαλαιοποίησης που κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο ήταν αυτός του Σαράντη (+1,13%) και λόγω των ικανοποιητικών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε η εταιρεία. Σε περίπτωση που ο τίτλος πετύχει κλεισίματα υψηλότερα των 12,90 ευρώ, ανοίγει τον δρόμο για νέα υψηλά πολυετίας.

Δεν είναι λίγες οι πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις για την ΕΧΑΕ (-2,98%), ο τίτλος της οποίας αν χάσει την ζώνη στήριξης 5,40 - 5,30, δεν αποκλείεται να κινηθεί προς τα 4,90 ευρώ.

"Τραγική φιγούρα" η ΔΕΗ (-5,38% και κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας) που συμπλήρωσε τέσσερις πτωτικές και μία αμετάβλητη συνεδρίαση στις τελευταίες πέντε. Αν οι "sellers" παραβιάσουν καθοδικά τα 2,10 ευρώ, η επόμενη στήριξη εντοπίζεται στα 1,90 ευρώ.

Όλο και χειρότερη η εικόνα για μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, όπου η Space (+8,88%) συμπλήρωσε και 5η συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, μάλλον τελείωσε η βραχύβια "κούρσα" για την Αιολική (-1,8%), ενώ όποτε "θυμούνται" ενεργοποιούνται οι αγοραστές στην Ίντεργουντ (+9,37%).

Η απώλεια των 830 μονάδων, αλλάζει τα τεχνικά δεδομένα επί τα χείρω, για τον Γενικό Δείκτη με τις επόμενες στηρίξεις να εντοπίζονται στις 814 (εκθετικός ΚΜΟ 200 εβδομάδων) και 800 μονάδες (gap). Σχετική καλυτέρευση της εικόνας, μόνο με επιστροφή και κλεισίματα υψηλότερα των 850 μονάδων, με ενδιάμεση αντίσταση στις 838 μονάδες.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (-1,27%) έχασε την πρώτη στήριξη των 2178 μονάδων (απλός ΚΜΟ 30 ημερών) και την αμέσως επόμενη στις 2148 μονάδες, ελπίζοντας να "φρενάρει" στις 2122 μονάδες. Το 2190 είναι, πλέον η σημαντική μας αντίσταση, με κοντινή το 2172.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

"Πτωτικά κινείται το Ελληνικό Χρηματιστήριο για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, μετά τις πέντε συνεχόμενες ανοδικές" αναφέρει ο Βαγγέλης Σιούτης.

Μετά από τις 27/3 που ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα πάνω από τον απλό ΚΜΟ 30 ημερών, χθες ήταν η πρώτη συνεδρίαση που είχαμε κλείσιμο κάτω από τον ΚΜΟ, ενώ και σε εβδομαδιαίο διάγραμμα ο απλός ΚΜΟ 200 εβδομάδων στις 832 μονάδες διασπάστηκε καθοδικά.

Ο εκθετικός ΚΜΟ 200 εβδομάδων στις 814 μονάδες είναι η επόμενη στήριξη ενώ το ανοδικό gap στις 800,76 μονάδες είναι το τελευταίο επίπεδο στήριξης που η διόρθωση μπορεί να φτάσει, χωρίς να αλλάζει την μεσοπρόθεσμη εικόνα της Αγοράς που παραμένει ανοδική.

Να θυμίσουμε επίσης ότι ο Γενικός Δείκτης προέρχεται από πέντε συνεχόμενους ανοδικούς μήνες και το κλείσιμο της Δευτέρας τελευταίας συνεδρίασης του μήνα θα κρίνει το πρόσημο του μήνα ( κλείσιμο 30/6 823,74 ).

Η Χρηματιστηριακή Αγορά με την κίνηση ως τις 860 μονάδες το προηγούμενο διάστημα δείχνει να προεξόφλησε την επιστροφή στις Αγορές, μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Το μέγεθος της έκδοσης, το επιτόκιο, η συμμετοχή των Ξένων επενδυτών δεν είχαν κάποια θετική έκπληξη που θα μπορούσε να δώσει νέα ώθηση στην Αγορά.

Επιπλέον η μη συμμετοχή σημαντικού ποσοστού Ξένων επενδυτών στην ανταλλαγή ομολόγων προβλημάτισε.

Η έκδοση αυτή ήταν ένα πρώτο βήμα για την επανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών, αλλά τώρα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στις Μεταρρυθμίσεις, στην πρόοδο των Ιδιωτικοποιήσεων, στην εκτέλεση του προϋπολογισμού και στον στόχο για την ανάπτυξη.

Η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, χωρίς καθυστερήσεις, είναι το επόμενο μεγάλο "στοίχημα" για την Αγορά και έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για την επόμενη και πιο σημαντική έκδοση ομολόγου και τον νέο ανοδικό κύκλο στο Χρηματιστήριο.

Πρωταγωνίστριες στην πτώση που ξεκίνησε από χθες οι μετοχές των Τραπεζών. Με μεγάλη ευκολία διέσπασαν τις στηρίξεις στις 1100 και 1070 μονάδες ενώ και ο εκθετικός ΚΜΟ 200 ημερών στις 1050 μονάδες δείχνει να αποτελεί παρελθόν. Επόμενη στήριξη οι 1000 μονάδες.

Το reverse split της ΠΕΙΡ καθώς και ο έλεγχος των δανειακών χαρτοφυλακίων από ΕΚΤ και SSM που έχει ξεκινήσει, άνοιξε ξανά την συζήτηση για τα κεφαλαιακά αποθέματα των Τραπεζών μετά και την έκθεση του ΔΝΤ.

Η κινητικότητα στο υπόλοιπο ταμπλώ έχει περιοριστεί στις τελευταίες συνεδριάσεις, ενώ και οι τζίροι αρχίζουν να μειώνονται χαρακτηριστικό και της περιόδου.

Επόμενη σημαντική ημερομηνία η 18/8 όπου έχουμε την αξιολόγηση από τον Οίκο Fitch, ενώ ενδιάμεσα θα μας απασχολήσουν οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων Α’ εξαμήνου των εισηγμένων (31/7 ΕΧΑΕ και ΟΛΘ, 3/8 ΟΤΕ, 9/8 ΜΥΤΙΛ) .

"Οι Διεθνείς Αγορές συνεχίζουν στα υψηλά τους, ιδίως στις ΗΠΑ, με νέα ιστορικά υψηλά ενώ συνεχίζονται και οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων (27/7 Amazon, 28/7 Exxon Mobil, 1/8 Apple)" επισημαίνει ο υπεύθυνος συναλλαγών της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Μετά τα μηνύματα της Fed (η Κεντρική Τράπεζα κράτησε αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο, στο 1% με 1,25%, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των επενδυτών. Στην ανακοίνωση της Fed, μεταξύ άλλων, σημειώνεται πως η διαδικασία συρρίκνωσης του ισολογισμού θα ξεκινήσει σχετικά σύντομα) και τα χθεσινοβραδινά ρεκόρ στο NYSE, από απόλυτη επικράτηση των αγοραστών χαρακτηρίστηκε η σημερινή συνεδρίαση για τις μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού, με τα μεγαλύτερα κέρδη για τον Hang Seng (+0,71%).

Αρνητικά πρόσημα και προβληματισμός για την άνοδο του Ευρώ στην Ευρώπη, ενώ προς νέα ρεκόρ δείχνουν να βαδίζουν οι δείκτες στην Wall Street.

Ξεκινώντας από Ανατολάς, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις του για τον ρυθμό ανάπτυξης της Κινεζικής Οικονομίας στο 6,7% για το 2017 και στο 6,4% για το 2018, από 6,6% και 6,2%, αντίστοιχα, που προέβλεπε τον Απρίλιο.

Οι μεγαλύτερες Βιομηχανίες στην Κίνα, παρουσίασαν ετήσια αύξηση κερδών κατά 22% το πρώτο εξάμηνο του 2017, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Ωστόσο, το επίπεδο αυτό των κερδών είναι μειωμένο από την αύξηση 22,7% που είχαν καταγράψει τα κέρδη των ίδιων εταιρειών, την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2017, έναντι αύξησης 8,5% το 2016, σύμφωνα με ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας στην Κίνα. Για τον μήνα Ιούνιο, τα κέρδη στις μεγαλύτερες Κινεζικές Βιομηχανίες, κατέγραψαν ετήσια αύξηση19,1%, έναντι 16,7% τον Μάιο.

Μεταφερόμενοι στις ΗΠΑ, την μεγαλύτερη αύξηση των τριών τελευταίων, σχεδόν, ετών κατέγραψαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Ιούνιο. Αυξήθηκαν 6,5% σε σχέση με το περασμένο τρίμηνο, σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορίου. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση 3,8%.

Οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκαν κατά 10.000 στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 244.000 για την εβδομάδα έως τις 22 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Υπουργείο Εργασίας. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal τοποθετούσαν τις αιτήσεις στις 240.000.

Επιστροφή στο ΧΑ

Στα 5,9 ευρώ, από 4,7 πριν αυξάνει την τιμή - στόχο για τη μετοχή της ΕΧΑΕ η Euroxx σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί τη σύσταση "equalweight". Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου της εισηγμένης η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη θα αυξηθούν 6% και θα ανέλθουν στα 1,4 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 7,6 εκατ. σημειώνοντας άνοδο 5%.

Επιστρέφοντας στα της σημερινής συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε διστακτικά για να ακολουθήσει ανοδική αντίδραση μέχρι τις 833,99 μονάδες (+0,46%), όμως μετά τις 11.42 κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο. Στις 17.00 βρέθηκε στο, μέχρι εκείνη την ώρα, χαμηλότερο σημείο των 819,04 μονάδων (-1,35%), μέσω των δημοπρασιών υποχώρησε στις 818,5 (-1,41%) και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 819,04 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 1,35%.

Ο τζίρος, ο χαμηλότερος των τελευταίων 5 συνεδριάσεων περιορίστηκε στα 57,4 εκατ., από τα οποία τα 1,9 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΤΕ, ΜΠΕΛΑ, ΕΤΕ, ΟΠΑΠ), ενώ Εθνική, Πειραιώς και Alpha Bank απασχόλησαν το 46% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκαν ΕΕΕ και Σαράντης, Δεν ήλθαν σε επαφή με το "πράσινο" οι ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡ, ΑΔΜΗΕ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ).

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο υψηλό ημέρας έκλεισε η Grivalia και στο χαμηλό ημέρας οι Alpha Bank, Jumbo, Πειραιώς, Αεροπορία Αιγαίου, ΔΕΗ, Μυτιληναίος και ΟΤΕ.

Κακή η τελική εικόνα με 45 ανοδικές μετοχές, έναντι 73 πτωτικών, ενώ 8 τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με απώλειες μεγαλύτερες του 10%.

---ΧΠΑ

Νέα συνεδρίαση ισχυρής υποχώρησης και στην Αγορά Παραγώγων, με τις συναλλαγές να παρουσιάζουν αισθητή μείωση για το συμβόλαιο του δείκτη, ενώ αυξήθηκαν έτι περισσότερο στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (99.982 συμβόλαια).

Στα 6.747 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 7.384 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Αύγουστος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 2.233, 2.053 για τον Αύγουστο και 180 για τον Σεπτέμβριο - τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα 2.139,25) κινήθηκε μεταξύ 2.133 και 2.171 μονάδων και έκλεισε με premium 0,25%, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.

Ελάχιστος ο αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων (24.200 Ελλάκτωρ, 23.000 ΟΤΕ), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (11.218), Πειραιώς (29.413), Εθνική (44.216), MIG (4.702), Alpha Bank (6.221), ΟΤΕ (736), Ελλάκτωρα (157), Μυτιληναίο (373), ΑΔΜΗΕ (302), ΔΕΗ (499), Viohalco (219), ΕΧΑΕ (308), Intralot (272), Ελ. Πετρέλαια (223), ΟΠΑΠ (264), Cenergy (127), Lamda Development (148), ΕΥΔΑΠ (139).

Οι περισσότερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Σεπτέμβριος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: MIG 107.488, Eurobank 37.320, Εθνική 106.909, Alpha Bank 43.786 και Πειραιώς 126.510.

Ας σημειωθούν τα 100 δικαιώματα αγοράς για την ΔΕΗ, λήξεως Σεπτεμβρίου, με τιμή εξάσκησης τα 2,40 ευρώ.

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Πειραιώς 26.019.267 τεμ., (από 26.019.267 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Alpha Bank 12.920.992 τεμ. (13.920.992), Εθνική 18.057.212 τεμ. (18.057.212) και Eurobank 8.772.508 τεμ. (8.797.508).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v