Καμία διάθεση διαφοροποίησης δεν δείχνει η εγχώρια Χρηματιστηριακή Αγορά και η γενικότερα αρνητική εικόνα έχει αυξήσει σημαντικότατα το ενδιαφέρον, όσον αφορά του τι πρόκειται να συμβεί κατά την τελευταία ώρα της συνεδρίασης και ίσως και στις τελικές δημοπρασίες.
Είναι περισσότερο από βέβαιο πως αν η τελευταία ώρα συναλλαγών βρει τους βασικούς δείκτες του Χ.Α. κοντά στα χαμηλά ημέρας και χαμηλότερα από τις τελευταίες στηρίξεις ενώ ταυτόχρονα δεν αναλάβουν κάποιες πρωτοβουλίες οι λίγοι αγοραστές, η εικόνα θα επιβαρυνθεί σημαντικότατα από την αύξηση των κινήσεων «stop loss».
Σε αυτές θα προχωρήσουν όσοι εν δυνάμει πωλητές παραμένουν διστακτικοί, περιμένοντας πιθανή αντίδραση της αγοράς, έστω και τεχνικού χαρακτήρα, προκειμένου να ρευστοποιήσουν σε σχετικά καλύτερες τιμές.
Και με την πάροδο της συνεδρίασης, η προσοχή των ενεργών traders παραμένει στραμμένη στον τραπεζικό κλάδο, όπου το σύνολο των συστημικών τραπεζών παραμένει με αρνητικό πρόσημο, ενώ σαφώς πιο ήπια και μικτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η εικόνα στις μη τραπεζικές μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.
Έτσι στο -2,77% του τραπεζικού δείκτη, τα βιομηχανικά blue chips έχουν να αντιπαραθέσουν μοιρασμένη εικόνα, ενώ για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση ο τίτλος της ΕΕΕ (+1,83%) κινείται μόνιμα με θετικό πρόσημο, δίνοντας τις απαραίτητες βοήθειες στους βασικούς δείκτες του Χ.Α.
Το κακό είναι ότι εκτός της ΕΕΕ, μόνο οι Αεροπορία Αιγαίου, Σαράντης και Fourlis σημειώνουν κέρδη μεγαλύτερα της μίας ποσοστιαίας μονάδας, ενώ από την «αδύναμη» πλευρά ξεχωρίζει το -4,44% για τη ΔΕΗ, το -3,16% για την ΕΧΑΕ και το -2,82% για τον ΑΔΜΗΕ.
Με απώλειες μεγαλύτερες του 1% ακολουθούν οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελ. Πετρέλαια και ΟΛΠ.
Η απόλυτη «μιζέρια» από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, όπου μόνο η Space Hellas (+9,47%) επιμένει στον μοναχικό ανοδικό της δρόμο (!)
Σε χαμηλά επίπεδα ο τζίρος, ο οποίος λίγο πριν συμπληρωθούν οι πρώτες τέσσερις ώρες συνεδρίασης πλησιάζει τα 30 εκατ., από τα οποία το 0,9 εκατ. αφορά προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΜΠΕΛΑ, ΟΤΕ).