Έκοψαν ταχύτητα οι πρωινοί αγοραστές, κατέβασαν στροφές οι συναλλαγές και σταδιακά ο Γενικός Δείκτης έχασε τα αρχικά κέρδη που τον είχαν φέρει μέχρι τις 859 μονάδες (+0,64%) και αναλώνεται σε περιστροφή πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος, εναλλάσσοντας πρόσημα.
Αν δεν ήταν «επί θύραις» τόσες ειδήσεις (ΕΚΤ - ομιλία Ντράγκι, έκθεση ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος, αξιολόγηση ελληνικής οικονομίας από S&P), όποιος παρακολουθούσε τη σημερινή συνεδρίαση, πολύ εύκολα θα έβγαζε το συμπέρασμα ότι πρόκειται για μία αγορά που μπορεί εύκολα να διακρατεί τα πρόσφατα κεκτημένα, αλλά δεν περιμένει κάτι το εντυπωσιακά καλύτερο, σε κοντινό ορίζοντα.
Κατ' αρχάς λείπουν οι θετικές πρωτοβουλίες από το συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ όλο και συρρικνώνεται ο αριθμός των θετικών πρωταγωνιστών από μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση.
Είναι απόλυτα ενδεικτικό ότι από το σύνολο των τίτλων του 26άρη, μόνο οι Πειραιώς (+1,43%, αλλά με πτωτικές τάσεις) και Viohalco (+2,46%) προσπαθούν για κάτι καλύτερο, ενώ με απλά θετικό πρόσημο ακολουθούν οι ΕΕΕ (+0,79%), Ελ. Πετρέλαια (+0,19%) και Jumbo (+0,20%).
Αντίθετα, με αυξανόμενη τάση οι τίτλοι που υποχωρούν περισσότερο από μία ποσοστιαία μονάδα και πιο συγκεκριμένα οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος, Τιτάν, Fourlis και Folli Follie Group.
Με τα παραπάνω δεδομένα, μπορεί το αρχικά ζητούμενο να ήταν το κλείσιμο υψηλότερα των 860 μονάδων, όμως στη συνέχεια φαίνεται να γίνεται προτεραιότητα η μη υποχώρηση του Γενικού Δείκτη χαμηλότερα των 850 μονάδων (σε κλείσιμο), αν και όλες οι τελευταίες συνεδριάσεις μάς έχουν δείξει ότι τα πάντα θα κριθούν κατά την τελευταία ώρα.
Η συμπλήρωση των πρώτων 3,5 ωρών συνεδρίασης βρίσκει τον τζίρο στα 31,9 εκατ., από τα οποία τα 6,7 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΠΑΠ, ΜΠΕΛΑ), ενώ από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις και πλην των «στοιχημάτων» που αναλαμβάνονται στη Χαλκόρ (+9,14%), σχετική κινητικότητα σημειώνεται σε Ιντρακόμ (+4,41%), Ιασώ (+4,35%), ΕΚΤΕΡ (+3,14%), Centric (+2,38%), Profile (+1,72%) και Πλ. Θράκης (+1,82%).