Η διαφαινόμενη, μικρή αναβολή εξόδου της χώρας στις αγορές, σε συνδυασμό με το επιφυλακτικό κλίμα που διακατέχει τα περισσότερα από τα διεθνή χρηματιστήρια φαίνεται να συντηρούν τις ελεγχόμενες πιέσεις στο Χ.Α., ενώ με την πάροδο της ώρας κατεβάζει στροφές και η συναλλακτική δραστηριότητα, πιθανότατα γιατί οι εμπλεκόμενοι «κρατάνε δυνάμεις» για το τέλος.
Με τη συμπλήρωση των πρώτων 3,5 ωρών συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί σε ένα εύρος μεταξύ 852,37 (-0,67%) και 856,98 μονάδων (-0,13%), ενώ ο τζίρος φθάνει στα 32 εκατ., από τα οποία τα 3,5 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΦΡΛΚ, ΤΙΤΚ, ΟΤΕ).
Πρόκειται για μία ακόμα συνεδρίαση με αυξημένες ενδείξεις κόπωσης, που έχει αρχίσει να κουράζει όσους επιχειρούν να την παρακολουθήσουν από αρχής μέχρι τέλους και το κυριότερο, συνεχίζεται η συρρίκνωση του αριθμού των θετικών πρωταγωνιστών, από όλο το εύρος των κεφαλαιοποιήσεων, κάτι που μειώνει δραστικά το όποιο ενδιαφέρον.
Εν πάση περιπτώσει και ξεκινώντας από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, συνεχίζεται η απόλυτα διστακτική εικόνα στο τραπεζικό ταμπλό, όπου δεν υφίσταται τίτλος που να διασώζεται με θετικό πρόσημο, έστω και αν οι απώλειες δείχνουν απόλυτα ελεγχόμενες, ενώ τις όποιες προσπάθειες να μην υποχωρήσουν οι βασικοί δείκτες σε χαμηλότερα επίπεδα προσπαθούν να αναλάβουν οι μη τραπεζικές μετοχές του FTSE26.
Από αυτές, τα μεγαλύτερα κέρδη σημειώνουν οι ΟΛΠ (+2,22%) με σχετικά χαμηλές συναλλαγές και Lamda Development (+1,17%), ενώ από τους τίτλους που υποχωρούν σε χαμηλότερα επίπεδα, μόνο οι Σαράντης, Τιτάν και Folli Follie Group σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν τη μία ποσοστιαία μονάδα.
Στα δάχτυλα του ενός χεριού μετρώνται οι τίτλοι από μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση που κατορθώνουν να συνδυάσουν αξιοπρόσεκτα κέρδη με σχετικά «αξιοπρεπείς» συναλλαγές και πιο συγκεκριμένα οι J&P Άβαξ (+6,95%), Ιντρακόμ (+6,24%), ΕΥΑΘ (+1,79%), Ιντρακάτ (+1,28%), ενώ κάτι πάει να γίνει και με την Profile (+0,80%).