ΧΑ: Στις 820 μονάδες περιμένει τη Moody's

Η έντονη μεταβλητότητα στις τραπεζικές μετοχές και οι επιλεκτικές κινήσεις χαρακτήρισαν τη συνεδρίαση, εν αναμονή του οίκου αξιολόγησης. Με αξιόλογα κέρδη Alpha και Πειραιώς. Βοήθειες στον Γενικό Δείκτη από ΟΤΕ, Coca Cola. Ξεχώρισε η Lamda.

ΧΑ: Στις 820 μονάδες περιμένει τη Moodys

Παρά το γεγονός ότι ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών ερχόταν από δύο συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις με αθροιστικές απώλειες 5,92% και σήμερα ξεκίνησε την συνεδρίαση με διαθέσεις ανοδικής αντίδρασης, πολύ γρήγορα έδειξε να επικρατεί η νευρικότητα, η οποία έφερε το αυξημένο volatility, με συνεχείς εναλλαγές προσήμων και νέα επιστροφή των αγοραστών μετά το μέσον της συνεδρίασης, για ένα κλάδο που συνεχίζει στην αναζήτηση κατεύθυνσης.

Είναι απόλυτα ενδεικτικό ότι ο Τραπεζικός δείκτης (+1,65%) κινήθηκε μεταξύ 990,59 (-1,63%) και 1030,6 μονάδων (+2,34%), ο τίτλος της Alpha Bank (+3,37%) μεταξύ 2,06 (-0,96%) και 2,16 ευρώ (+3,85%), της Εθνικής (0%) μεταξύ 0,321 (-1,83%) και 0,333 ευρώ (+1,83%), της Eurobank (-0,74%) μεταξύ 0,909 (-3,3%) και 0,954 ευρώ (+1,49%) και της Πειραιώς (+2,86%) μεταξύ 0,206 (-1,9%) και 0,217 ευρώ (+3,33%).

Με δεδομένη την αυξημένη μεταβλητότητα, κάθε κίνηση βραχυπρόθεσμου ορίζοντα μπορεί να θεωρηθεί υψηλής επικινδυνότητας, αλλά για όσους επιμένουν στο Τραπεζικό trading και σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα, Alpha Bank και Εθνική παραμένουν "short", όσο αδυνατούν να δώσουν κλεισίματα υψηλότερα των 2,30 και 0,357 ευρώ, αντίστοιχα και Eurobank και Πειραιώς παραμένουν "long", όσο δίνουν κλεισίματα υψηλότερα των 0,83 και 0,20 ευρώ, αντίστοιχα.

Για την περίπτωση του Τραπεζικού δείκτη, οι 1024 - 1042 μονάδες πρώτη αντίσταση και οι 1100 βασική και απόλυτα αποφασιστική. Κοντινές στηρίξεις οι 994 και 973 μονάδες και κύρια οι 950 μονάδες.

Το διάγραμμα του Τραπεζικού Δείκτη

Από εκεί και πέρα, σε αντίθεση με τις αμέσως προηγούμενες συνεδριάσεις, δεν μπορεί να μην αναφερθεί ότι σήμερα η Αγορά έδωσε μεγαλύτερη "σημασία" στην συνεχιζόμενα επιφυλακτική εικόνα των μετοχών των συστημικών Τραπεζών, ενώ απέδειξε ότι διαθέτει γρήγορα αντανακλαστικά όταν ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε να υποχωρεί χαμηλότερα από την κρίσιμη στήριξη των 813 μονάδων.

Παρά τα θετικά μηνύματα από το roadshow της Ν. Υόρκη, οι εν δυνάμει πωλητές δείχνουν να διατηρούν το Τραπεζικό ταμπλό, σαν πρώτη επιλογή και το θέμα εδώ είναι, πλέον, ποιοι πουλάνε και τι ξέρουν.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εδώ και αρκετές συνεδριάσεις, η Αγορά κινείται σε "κενό" ειδήσεων, ενώ η επόμενη καταλυτική είδηση αναμένεται το βράδυ από την Moody΄ς και την αξιολόγηση της Ελληνικής Οικονομίας.

Και βέβαια, με μία τέτοια εικόνα, τι θα γίνει αν το βράδυ δεν προκύψει κάποιο "δώρο" από την Moody΄s; Αυτό είναι ένα ερώτημα που δεν ήθελαν να απαντήσουν οι περισσότεροι από τους επαγγελματίες του χώρου που κλήθηκαν να κάνουν μία πρώτη πρόβλεψη για τις πρώτες συνεδριάσεις της επόμενης εβδομάδος.

Παρά την αυξημένη νευρικότητα και σήμερα το "δίδυμο" ΑΔΜΗΕ (-1,71%) - ΔΕΗ (0%) έδειξε ότι συνεχίζει να έχει τους "θαυμαστές" του, πράγμα που δεν συνέβαινε όταν η ΔΕΗ διαπραγματευόταν "άσπαστη" (!)

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την ενδοσυνεδριακή εικόνα, όπως χθες έτσι και σήμερα το "κουδούνι" της λήξης βρήκε και τους δύο τίτλους στα χαμηλά ημέρας, ή πολύ κοντά σε αυτά. Ο τίτλος του ΑΔΜΗΕ έφθασε σε ενδοσυνεδριακά κέρδη 3,85% και αυτός της ΔΕΗ σε κέρδη 2,56%.

Για το παραπάνω "ντουέτο", τεχνικές οδηγίες ανέλαβε να δώσει το τμήμα ανάλυσης της Fast Finance ΑΕΠΕΥ. Σύμφωνα με το τμήμα ανάλυσης και ξεκινώντας από το "νεογνό" chart του ΑΔΜΗΕ, "Τα 2,35 ευρώ είναι κύρια στήριξη και τα 2,50 αντίσταση που διάσπαση μπορεί να δώσε συνέχιση. Στο Χρηματιστήριο διαπραγματεύεται το 51% της εταιρείας, μιας και θυμίζουμε ότι κάτοχοι είναι μόνο οι μέτοχοι της ΔΕΗ της προηγούμενης εβδομάδας. Μιλάμε για μία εταιρεία με 170 εκατομμύρια ebitda. Κεφαλαιοποίηση για το 51% στα 550 εκατ. οπότε αναλογικά είναι περίπου στο 1 δισ. Οι Κινέζοι αγόρασαν το 24% στα 320 εκατ. Όσο η ΔΕΗ δεν παθαίνει τίποτα, ο ΑΔΜΗΕ είναι 'διαμάντι', χωρίς ιδιαίτερα ρίσκα με μία πολύ καλή απόδοση κάθε χρόνο. Η ΔΕΗ από την άλλη έχασε ένα πολύ καλό asset της, παρόλα αυτά πήρε την ρευστότητα που ήθελε μιας και ουσιαστικά πήρε 320 εκατ. από τους Κινέζους και 330 εκατ. από το Ελληνικό Δημόσιο. Η ΔΕΗ με τον ΑΔΜΗΕ, πλέον, δεν έχουν καμία σχέση σαν εταιρείες, μιας και η δεύτερη έχει μία σταθερή απόδοση κάθε έτος, ενώ η ΔΕΗ αρχίζει να αποτιμάται διαφορετικά. ΑΔΜΗΕ για συντηρητικούς επενδυτές λοιπόν, ΔΕΗ για πιο επιθετικούς".

Ξεκινώντας από τις λίγες ειδήσεις που ακολούθησαν το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης, αυξημένη συμμετοχή Ξένων Θεσμικών Επενδυτών, εμφάνιση νέων funds που βολιδοσκόπησαν αλλά και εξέφρασαν ενδιαφέρον για την εγχώρια Αγορά, μεγάλη προσέλευση σε όλα τα fora και τις ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο τετραήμερο σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη, είναι τα κύρια μηνύματα της αποφώνησης του 6ου Greek Investment Roadshow.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρ. Κίτσιου, "απαντήσεις σε σειρά ζητημάτων, που αναδεικνύονται σε κρίσιμους γρίφους, εν όψει του 2018, ζητούν οι επενδυτές από τις διοικήσεις των Τραπεζών, καθώς, σταδιακά, το ενδιαφέρον τους μετατοπίζεται από τις πολιτικές και μακροοικονομικές εξελίξεις στα θεμελιώδη στοιχεία".

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. και στο μη Τραπεζικό ταμπλό του FTSE26, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι την "παράσταση έκλεψε", λόγω ημερήσιων κερδών και όχι μόνο ο τίτλος της Lamda Development (+5,64%), που ολοκλήρωσε την συνεδρίαση μία ανάσα από τα υψηλά ημέρας και σε υψηλά 39 μηνών (βλ. διάγραμμα). Αν η μετοχή πετύχει κλεισίματα υψηλότερα των 6,34 ευρώ, θα μιλάμε για άλλα τεχνικά δεδομένα.

Σε υψηλά 39 μηνών η Lamda Development

Ο ΟΤΕ (+1,03%) με νέο κοντινό στόχο τα 10,95 ευρώ και κύριο τα 11,50 ευρώ. Κοντινή στήριξη στα 10,62 και κύρια στα 10,30 ευρώ. Ημερήσιο "stop" στα 10,75 ευρώ.

Μετά από διόρθωση μίας ημέρας, επέστρεψαν οι αγοραστές στον ΟΛΠ (+2,52%), ο οποίος έχει, τεχνικά, ζητούμενο, το κλείσιμο υψηλότερα της ζώνης 15,30 - 15,60 ευρώ.

Μεταφερόμενοι στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, με "ανοιχτές" εντολές αγορών το σημερινό +9,72% για την Επίλεκτος, δεν δείχνει ενδείξεις κόπωσης η Έλαστρον (+0,80%), επέστρεψαν οι αγοραστές στην "ροκ" Attica Bank (+8,26%), ενώ πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε η Autohellas (+3,26%), που έκλεισε σε νέα ιστορικά υψηλά (!)

H Autohellas από την αρχή του έτους

Ακούμπησαν τα 22 ευρώ ο ΟΛΘ (+0,87%) και τα 10 ευρώ η Quest (+0,40%). Στην περίπτωση της τελευταίας, η κατοχύρωση των 10 ευρώ, τεχνικά, βάζει σαν επόμενο στόχο τα 11,30 ευρώ. Κοντινή στήριξη τα 9,60 ευρώ, που όσο συντηρείται σε κλείσιμο, έχει επιθετική τάση.

Τεχνικά και όσον αφορά τους βασικούς δείκτες του Χ.Α. θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι η σημερινή συνεδρίαση μπέρδεψε αρκετά τους αναλυτές, καθώς ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (+0,71%) πέτυχε να επιστρέψει σε κλείσιμο υψηλότερα των 2163 μονάδων, με την επόμενη και κύρια αντίσταση τις 2171 μονάδες, Σημαντική η στήριξη στις 2129 μονάδες που είναι και το "intraday stop" στο "long".

Από εκεί και πέρα, η σημερινή συνεδρίαση ήταν η τελευταία, της προτελευταίας εβδομάδας του μήνα και του χρηματιστηριακού εξαμήνου.

Η εβδομάδα που ολοκληρώθηκε αποδείχθηκε η δεύτερη συνεχόμενη ανοδική για τον Γενικό Δείκτη, με εβδομαδιαία κέρδη 1,79%. Στο ίδιο διάστημα ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών κατέγραψε απώλειες 4%.
Από την αρχή του χρόνου ο Γενικός Δείκτης σημειώνει κέρδη 27,48% και ο Τραπεζικός δείκτης κέρδη 22,16%.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν την σημερινή συνεδρίαση οι μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού, με τα μεγαλύτερα κέρδη για τον δείκτη Kospi (+0,35%) και τις μεγαλύτερες απώλειες για τον Hang Seng (-0,79%).

Αρνητικά πρόσημα στην Ευρώπη, ενώ με μικρά κέρδη κινούνται οι δείκτες στην Wall Street, κατά τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης.

Ξεκινώντας από την Ασία, η προσοχή των επενδυτών επικεντρώνεται στην Κίνα μετά από δημοσιεύματα που θέλουν την Τραπεζική Αρχή της Χώρας να έχει δώσει εντολή στις Τράπεζες να ελέγξουν τα δάνεια Κινεζικών κολοσσών που συμμετείχαν σε μεγάλες συγχωνεύσεις και εξαγορές πέρυσι.

Ερχόμενοι στην Ευρώπη, με επιβράδυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας τελείωσε το δεύτερο τρίμηνο στην Ευρωζώνη, λόγω της απρόσμενης επιβράδυνσης του ρυθμού επέκτασης των δραστηριοτήτων των Επιχειρήσεων του τομέα των Υπηρεσιών. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του IHS Markit, ο Σύνθετος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) μειώθηκε τον Ιούνιο στις 55,7 μονάδες από 56,8 μονάδες τον Απρίλιο και τον Μάιο, χαμηλότερα της πρόβλεψης των αναλυτών για διαμόρφωση του δείκτη στις 56,6 μονάδες.

Ο PMI μεταποίησης αυξήθηκε στο 57,3 τον Ιούνιο από 57 τον Μάιο, όμως ο δείκτης PMI υπηρεσιών έκανε «βουτιά» στο 54,7 από 56,3 τον προηγούμενο μήνα.

"Μία μεγάλη παράταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα είναι δύσκολη, καθώς τα Γερμανικά Κρατικά ομόλογα που είναι διαθέσιμα για αγορά από την ΕΚΤ θα εξαντληθούν το αργότερο στα μέσα του επόμενου έτους. Το θέμα αυτό, θα είναι το βασικό που θα εξετασθεί, όταν οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ αποφασίσουν για το αν θα παρατείνουν τις αγορές ομολόγων. Μία σημαντική παράταση του προγράμματος θα απαιτούσε τον επανασχεδιασμό του, ένα επίμαχο ζήτημα, καθώς τόσο η ανάπτυξη όσο και ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης κινούνται σταδιακά στη σωστή κατεύθυνση, Το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ, ύψους 2,3 τρισ. ευρώ, ισχύει έως το τέλος του έτους, αλλά ακόμη και αν οι αξιωματούχοι της αποφασίσουν το φθινόπωρο την κατάργησή του, αυτό θα συνεχισθεί για ένα σημαντικό διάστημα του 2018, καθώς η κατάργηση θα γίνει σταδιακά (tapering). Το πρόβλημα είναι ότι με βάση τους κανόνες του προγράμματος, που επέβαλε η ίδια η ΕΚΤ, η Κεντρική Τράπεζα μπορεί να αγοράσει μόνο έως το ένα τρίτο του χρέους κάθε Χώρας και δεδομένου του σχετικά χαμηλού επιπέδου του Γερμανικού χρέους, είναι ζήτημα μηνών να φθάσει το όριο αυτό" ανέφεραν τρεις πηγές στο Reuters.

Μεταφερόμενοι στις ΗΠΑ, οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών αυξήθηκαν το Μάιο, ενώ η πτώση του Απριλίου δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο είχε μετρηθεί αρχικά.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εμπορίου, οι πωλήσεις νεόδμητων σημείωσαν άνοδο 2,9% τον προηγούμενο μήνα, σε σχέση με τον Απρίλιο, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 610.000. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν άνοδο των πωλήσεων κατά 5,9% στις 597.000.
Την ίδια στιγμή οι πωλήσεις του Απριλίου αναθεωρήθηκαν στις 593.000 από 569.000.

"Οι Παγκόσμιες Χρηματοοικονομικές Αγορές είναι ασυνήθιστα ήρεμες για μια παρατεταμένη περίοδο και οι επενδυτές θα έπρεπε να προετοιμάζονται για αναταράξεις", προειδοποιεί η JP Morgan Chase.

"Oι μετοχές πραγματοποιούν ράλι εδώ και χρόνια, στέλνοντας τους δείκτες μεταβλητότητας κοντά σε ιστορικά χαμηλά. Αν και η μεταβλητότητα δεν θα έπρεπε να είναι υψηλά, είναι ξεκάθαρο για εμάς πως το σημερινό μακροοικονομικό περιβάλλον δεν συνάδει με ιστορικά χαμηλά επίπεδα μεταβλητότητας. Οι αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed και η σταδιακή σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την ΕΚΤ και την Τράπεζα της Ιαπωνίας θα αρχίσουν να αφαιρούν ορισμένους από τους κύριους παράγοντες στήριξης των υψηλών αποτιμήσεων. Μεσοπρόθεσμα, αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε αναταραχή στις Αγορές και αύξηση της μεταβλητότητας" αναφέρει ο Οίκος.

Επιστροφή στο ΧΑ

Επιστρέφοντας στα εγχώριου ενδιαφέροντος, στα 82,5 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε περίπου 12 φορές τα EBITDA της χρήσης 2016, αποτίμησε το 100% της Mermeren η Παυλίδης Μάρμαρα, χωρίς προς το παρόν να έχει διευκρινισθεί αν υποχρεούται να προχωρήσει σε δημόσια προσφορά για την απόκτηση των μετοχών που αντικρίζουν τα πιστοποιητικά μέσω των οποίων διαπραγματεύεται στο Χ.Α. Με ανακοίνωση της Mermeren, κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, διευκρινίστηκε ότι η Παυλίδης Μάρμαρα συμφώνησε να αγοράσει το 88,4% του μετοχικού κεφαλαίου της Mermeren έναντι καθαρού τιμήματος 73 εκατ. ευρώ.

H S&P αναβάθμισε την αξιολόγηση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της ΔEH σε "CCC" από "CCC-", ενώ έβγαλε την εταιρεία από την κατηγορία της επιτήρησης. Το outlook είναι αρνητικό.

Την ίδια στιγμή, η S&P αναβάθμισε και την αξιολόγηση του μη εξασφαλισμένου χρέους της ΔEH σε "CCC" από "CCC-".

Επιστρέφοντας στο Χ.Α., αξίζει υπενθύμισης ότι από σήμερα, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 8/786/08.06.2017 απόφαση του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και κατόπιν έγκρισης του αιτήματος της εταιρείας "HOME HOLDINGS Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ" για την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς των μετοχών της Ιονικής Ξενοδοχειακής, έπαυσε η διαπραγμάτευση των μετοχών της τελευταίας εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Επίσης από σήμερα, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 7/786/08.06.2017 απόφαση του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και κατόπιν έγκρισης του αιτήματος της εταιρείας "ΑΝΤΙΟΧΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ" για την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς των μετοχών της εταιρείας F.H.L. Κυριακίδης, έπαυσε η διαπραγμάτευση των μετοχών της τελευταίας εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με διαθέσεις ανοδικής αντίδρασης φθάνοντας μέχρι τις παρυφές των 818 μονάδων, για να ακολουθήσει περίπου κάθετη υποχώρηση μέχρι τις 809,13 μονάδες (-0,70%). Η ανασύνταξη των αγοραστών είχε σαν αποτέλεσμα την επιστροφή του Δείκτη μόνιμα σε θετικό πρόσημο από τις 12.29 και μετά και την αναρρίχηση μέχρι τις 822,52 μονάδες. Στις 17.00 βρέθηκε στις 819,35 (+0,56%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 820,52 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 0,70%.

Ο τζίρος έφθασε στα 87,4 εκατ., από τα οποία τα 4,9 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΦΡΛΚ, ΑΛΦΑ, ΜΟΗ, ΟΤΕ, ΦΦΓΚΡΠ). Το 33,5% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών σε Alpha Bank και ΟΤΕ.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν ήλθαν σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο οι Αεροπορία Αιγαίου, Ελλάκτωρ, ΟΛΠ και Fourlis. Αντίθετα, δεν "πρασίνισαν" καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης οι Μέτκα και Motor Oil.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο χαμηλό ημέρας έκλεισαν οι ΑΔΜΗΕ, Ελλάκτωρ και ΟΠΑΠ και στο υψηλό ημέρας οι Αεροπορία Αιγαίου, ΕΕΕ, Ελ. Πετρέλαια και ΟΛΠ.

Καλύτερη της ενδοσυνεδριακής η τελική εικόνα με 65 ανοδικές μετοχές, έναντι 46 πτωτικών, ενώ 11 τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με κέρδη μεγαλύτερα του 10%.

Σταθερή η πρώτη τετράδα στις κεφαλαιοποιήσεις του X.A.: ΕΕΕ (10,076 δισ., όταν το σύνολο των κεφαλαιοποιήσεων των τεσσάρων συστημικών Τραπεζών φθάνει στα 10,234 δισ.), ΟΤΕ (5,293 δισ.), Alpha Bank (3,318 δισ.) και ΟΠΑΠ (3,126 δισ. ευρώ).

----ΧΠΑ

Συνεδρίαση αξιοπρόσεκτης μεταβλητότητας που ολοκληρώθηκε με θετικό πρόσημο και στην Αγορά Παραγώγων.

Το volatility αύξησε τις συναλλαγές στα συμβόλαια του δείκτη, ενώ μείωση παρουσίασε ο όγκος στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (72.437 συμβόλαια).

Στα 5.341 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 5.206 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Ιούλιος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 2.136, 1.541 για τον Ιούλιο, 594 για τον Αύγουστο και 1 για τον Σεπτέμβριο - τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα 2.151) κινήθηκε μεταξύ 2.130 και 2.164,5 μονάδων και διατήρησε την υποτίμηση στο 0,65%, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.

Ελάχιστος ο αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων (30.000 Eurobank), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (8.688), Πειραιώς (29.279), Εθνική (19.398), MIG (2.656), Alpha Bank (7.459), ΟΤΕ (1.135), Μυτιληναίο (321), Viohalco (596), Ελ. Πετρέλαια (787), Ελλάκτωρα (128), Cenergy (486), ΕΧΑΕ (340), Intralot (234), Motor Oil (386), ΕΥΔΑΠ (117), ΟΠΑΠ (241).

Οι περισσότερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Σεπτέμβριος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: MIG 81.354, Eurobank 36.854, Εθνική 132.292, Alpha Bank 30.932 και Πειραιώς 220.028.

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Πειραιώς 10.415.654 τεμ., (από 10.415.654 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Alpha Bank 11.954.591 τεμ. (11.773.591), Εθνική 23.061.707 τεμ. (23.061.707) και Eurobank 8.886.046 τεμ. (8.886.046).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v