Και η τρίτη συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας, ακολούθησε την "πεπατημένη" των αμέσως προηγούμενων συνεδριάσεων, με τους λίγους ενεργούς παίκτες στο Χ.Α. να "φροντίζουν" να μην απειληθεί η πρώτη στήριξη των 660 μονάδων, για τον Γενικό Δείκτη και να διατηρούν την πλάγια κίνηση συσσώρευσης, περιμένοντας ουσιαστικότερες εξελίξεις από το μέτωπο της αξιολόγησης, έστω και αν το όλο εγχείρημα ήταν και σήμερα ιδιαίτερα χαμηλού κόστους.
Η θετική έκπληξη ήλθε από τον Τραπεζικό κλάδο, καθώς μετά την διπλή "μπαλταδιά" από Standard and Poor΄s και Bank of America - Merrill Lynch (αναλυτική αναφορά στην συνέχεια στου σχολίου), οι περισσότεροι από τους αναλυτές περίμεναν κίνηση σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα, όμως, όπως φάνηκε, δεν υπολόγιζαν τις αποφασιστικές βοήθειες από τις τελικές δημοπρασίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τραπεζικός δείκτης ερχόταν από "καρέ" πτωτικών συνεδριάσεων, με αθροιστικές απώλειες 4,23% και κατά την χθεσινή συνεδρίαση οι Εθνική, Πειραιώς και Eurobank ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση στο χαμηλό ημέρας και η Alpha Bank πολύ κοντά σε αυτό (σήμερα Εθνική και Πειραιώς έκλεισαν στο υψηλό ημέρας), όμως και πάλι, άλλες εποχές οι εκθέσεις των δύο Ξένων Οίκων θα έφερναν "ουρά" πωλήσεων, κάτι που δεν παρατηρήθηκε σήμερα, ακόμα και στα ενδοσυνεδριακά χαμηλά, όπου ο Τραπεζικός δείκτης (+2,03%) βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι τις 733,11 μονάδες (-0,51%), η μετοχή της Alpha Bank (+1,20%) μέχρι τα 1,66 ευρώ (-0,6%), της Εθνικής (+4,18%) μέχρι τα 0,235 ευρώ (-1,67%), της Eurobank (+0,71%) μέχρι τα 0,556 ευρώ (-0,71%) και της Πειραιώς (+2,44%) μέχρι τα 0,163 ευρώ (-0,61%).
To ημερήσιο διάγραμμα του Τραπεζικού Δείκτη
Για όσους επιμένουν να ασχολούνται με την τεχνική εικόνα του κλαδικού δείκτη των Τραπεζών, ίσως αξίζει υπενθύμισης ότι παραμένουν τα "gap" στις 683,36 - 687,88 μονάδες, στις 767,9 - 769,02 μονάδες και στις 724,35 - 726,48 μονάδες.
Στα χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης, η ενίσχυση του τζίρου (ο υψηλότερος των τελευταίων τριών συνεδριάσεων) και η απόλυτα επιφυλακτική εικόνα στον μη Τραπεζικό 25αρη, όπου από τους τίτλους που διασώθηκαν με θετικό πρόσημο, ελάχιστοι με κέρδη μεγαλύτερα της μίας ποσοστιαίας μονάδας και πιο συγκεκριμένα οι Σαράντης (+1,24%), ΔΕΗ (+1,02%) και Τιτάνας (+2,07%), οι δύο τελευταίοι στο υψηλό ημέρας με την "ευγενική χορηγία" των τελικών δημοπρασιών.
Σε αντίθεση με την εγχώρια Χρηματιστηριακή Αγορά που συνέχισε να επιδεικνύει τις "αμυντικές της ικανότητες", σαφώς πιο ανήσυχη για τις εξελίξεις έδειξε η Αγορά ομολόγων, με αποτέλεσμα την σχετική αύξηση των αποδόσεων για τους Ελληνικούς Κρατικούς τίτλους, η οποία έγινε πιο "ευδιάκριτη" στις μακρινές λήξεις (η απόδοση του 10ετους επέστρεψε υψηλότερα του 7%, μετά από αρκετές συνεδριάσεις).
"Η Αγορά συνεχίσει την συσσώρευση περιμένοντας ένα θετικό σήμα από το μέτωπο της αξιολόγησης ως πάτημα για υψηλότερα επίπεδα. Αν και διαφαίνεται βούληση της Ελληνικής Κυβέρνησης να καταλήξει με την διαπραγμάτευση, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι αυτή θα συνεχίσει και μετά το τέλος Μαΐου. Σε αυτό το χρονικό διάστημα ενδεχομένως να πραγματοποιηθούν διακυμάνσεις εντός του εύρους των 695 - 630 μονάδων, φυσικά εν μέσω ευνοϊκού διεθνούς κλίματος" επισημαίνει το τμήμα ανάλυσης της Merit Sec.
"Το βασανιστικό επιτόπιο τροχάδην γύρω από το 666 δύσκολα θα αλλάξει. Σε κάθε περίπτωση η αυξημένη αγωνία όλων των Πλευρών για την έκβαση του Ελληνικού προβλήματος είναι εμφανής στις δηλώσεις τους, ενώ οι επικείμενες συνομιλίες Γιούνκερ με Λαγκάρντ και Μέρκελ επιβεβαιώνουν τη βούληση όλων να συμβάλουν ώστε να υπάρξει συμφωνία Ελλάδος - Δανειστών. Η κατεύθυνση προς την οποία θα λυθεί ο πολυήμερος σχηματισμός του Γενικού Δείκτη, εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τα αποτελέσματα του Eurogroup της 7ης Απριλίου. Αν επιτευχθεί τεχνική συμφωνία θα λυθεί ανοδικά προς τις 730 μονάδες. Στην αντίθετη περίπτωση, αν υπάρξει εμπλοκή, αναμένουμε να κινηθεί πτωτικά προς τις 650 - 640 μονάδες. Όπως και να έχει οι μακροπρόθεσμες προοπτικές του Δείκτη, παραμένουν αναλλοίωτες και είναι ανοδικές. Διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας για τις βραχυπρόθεσμες, καθώς σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, οι πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας στο Eurogroup της Παρασκευής είναι ελάχιστες" σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του τμήματος ανάλυσης της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.
Ξεκινώντας από την ειδησεογραφία και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αγγελικής Παπαμιλτιάδου, "σε βαρύ κλίμα ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης, σύμφωνα με υψηλά ιστάμενο Αξιωματούχο με γνώση των εξελίξεων. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη πηγή, το ΔΝΤ παρουσιάζεται αμετακίνητο και αμετάπειστο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές δυσκολίες για θετική κατάληξη τις επόμενες ώρες.
"Υπήρξε σύγκλιση σε βασικά θέματα στις συζητήσεις που έγιναν χθες στις Βρυξέλλες", υποστήριξε η εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Αν. Μπράιτχαρτ.
"Ένα σενάριο συμβιβασμού στις διαφορές που χωρίζουν Ελλάδα και Δανειστές έχει πέσει στο τραπέζι", σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg. Με βάση αυτό, εξετάζεται να γίνουν οι περικοπές συντάξεων ύψους 1% του ΑΕΠ το 2019 και αυτές που αφορούν στο αφορολόγητο όριο (επίσης 1% του ΑΕΠ) να μεταφερθούν για το 2020.
Σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις εγχώριων αναλυτών, όσο παραμένει χαμηλή η ορατότητα από το μέτωπο της αξιολόγησης οι ημερήσιες κινήσεις του Δείκτη θα έχουν σαν μόνο "καύσιμο" τις διαρροές, όμως πολύ δύσκολα θα μπορούσε να σημειωθεί κίνηση υψηλότερα των 670 - 675 μονάδων.
Σύμφωνα με τους ίδιους, "η δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού πως αν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι το Πάσχα θα συγκαλέσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, ίσως και να φανερώνει τις αποστάσεις που χωρίζουν Ελληνική Κυβέρνηση και Δανειστές. Η αξιολόγηση ακόμη δεν έχει κλείσει και οι ενεργοί παίκτες στο Χ.Α., ή έχουν αναπτύξει 'αντισώματα' σε κάθε αρνητική είδηση - εξέλιξη, ή έχουν πειστεί ότι η συμφωνία θα κλείσει, έστω και στο 'και πέντε" και κινούνται ανάλογα στο χρηματιστηριακό ταμπλώ".
Και η σημερινή συνεδρίαση, δεν πρόσθεσε νέα τεχνικά δεδομένα, όσον αφορά τους βασικούς δείκτες του Χ.Α.
Στην περίπτωση του Γενικού Δείκτη και σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα, "position long" με "stop" τις 661 μονάδες. Οι πρώτες αντιστάσεις στις 670 - 675 και 686 μονάδες και οι πρώτες στηρίξεις στις 661 - 660, 657 και 653 μονάδες.
"Position long" με "stop" τις 1772 μονάδες για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (+0,65%) και με αμέσως επόμενη στήριξη στις 1758 μονάδες.
Μεταφερόμενοι στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, ενδιαφέρον παρουσιάζει η κίνηση στην Μύλοι Λούλη (-1,91%), αν ισχύουν οι φήμες για σταδιακή μείωση θέσεων από Ξένο fund που εκμεταλλεύθηκε την ανοδική κίνηση που προηγήθηκε, ενώ οι αγοραστές ανέβηκαν υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 9,00 ευρώ στην Quest Holdings (+1,22%), με τον τον τίτλο να κλείνει σε υψηλά 10ετιας (!).
Ανοδική αντίδραση από την ΑΝΕΚ (+17,86%), ανεβαίνει το "bid" των αγοραστών στον Νάκα (+1,59%), όμως σε αυτές τις τιμές δεν εμφανίζεται προσφορά, επαναπροσεγγίζει τα υψηλά τρέχοντος έτους η Τεχν. Ολυμπιακή (+3,32%), ενώ τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε η AS Company (3,45%), παρά τις σημαντικές αυξομειώσεις στον όγκο συναλλαγών.
Ντουμπλάρισαν οι ανοδικές συνεδριάσεις για τα Πλ. Θράκης (+3,02%), παρά το γεγονός ότι η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν θα διανείμει μέρισμα για την χρήση 2016, με τον τίτλο να διεκδικεί υψηλά 16 ετών (υψηλότερο, προσαρμοσμένο, κλείσιμο στα 2,7941 ευρώ, 28/8/2001).
Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς
"Στάση αναμονής για το Ελληνικό Χρηματιστήριο, που, κοντά στα υψηλά ενάμιση σχεδόν έτους, φαίνεται να έχει προεξοφλήσει το αισιόδοξο σενάριο, ή τουλάχιστον να μη φοβάται ότι τα πράγματα θα επιδεινωθούν, επί της ουσίας, περαιτέρω" επισημαίνει ο Πέτρος Στεριώτης.
Άλλωστε, οι εμπλεκόμενοι με την πολύπαθη Ελληνική Αγορά, έχουν βιώσει τόσα αρνητικά την τελευταία οκταετία και οι κεφαλαιοποιήσεις έχουν υποχωρήσει σε τέτοια επίπεδα, που θα λέγαμε ότι τίποτα σχεδόν δε μπορεί να τους εντυπωσιάσει πια (!)
Ο τζίρος απουσιάζει, κάτι που δείχνει ότι δεν υπάρχει αληθινό ενδιαφέρον για "νέα στοιχήματα" στην παρούσα φάση. "Δίκοπο μαχαίρι" η ρηχότητα του Χ.Α., που δε χρειάζεται πολύ "φρέσκο χρήμα", προκειμένου είτε να διασπάσει τα τρέχοντα υψηλά, είτε να εκκινήσει πτωτικά απογοητεύοντας εκ νέου.
Ανάλογα και με τις εξελίξεις της εβδομάδας, οι επενδυτές χρειάζεται σε κάθε περίπτωση να παραμείνουν προσεκτικοί και ψύχραιμοι. Η Αγορά θα μπορούσε στο θετικό, για την πορεία της αξιολόγησης σενάριο, να επιβεβαιώσει το χρηματιστηριακό ρητό "Αγόρασε στη φήμη, Πούλα στην είδηση", ενώ παράταση της αναμονής και της αναβλητικότητας στη λήψη και προώθηση πολιτικών αποφάσεων, θα συντηρήσει την επενδυτική εσωστρέφεια.
Σε επίπεδο οικονομικών στοιχείων, η φθίνουσα πορεία της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, το "βαλτωμένο" Λιανικό Εμπόριο και η υποχώρηση του ΑΕΠ έχουν τη δική τους σημασία. Στον αντίποδα, η σταδιακή υποχώρηση του δείκτη ανεργίας από δυσθεώρητα ύψη, η ανοδική προσπάθεια του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης και η βιομηχανική παραγωγή συνθέτουν μία ελαφρώς πιο αισιόδοξη εικόνα για την εγχώρια Οικονομία.
Για τον Γενικό Δείκτη, υψηλότερα από τις 670 μονάδες, αντίσταση υπάρχει στις 700 μονάδες, ενώ εβδομαδιαίο στήριγμα εντοπίζουμε στις 630.
"Αναφορικά με την απόδοση του Ελληνικού δεκαετούς ομολόγου, υποχώρησή της κάτω από τα επίπεδα μεταξύ 6,70% και 7% θα είναι ιδιαίτερα θετική και ενώ σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να μην υπάρξει υπέρβαση του 7,50%" τονίζει ο αναλυτής της Nuntius Sec.
Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις
Με μόνη "κόκκινη παραφωνία" τον δείκτη Kospi (-0,01%), ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση για τις μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού, με τα μεγαλύτερα κέρδη για τον Shanghai Composite (+1,48%).
Παραμένουν μικτά τα πρόσημα στην Ευρώπη, ενώ με ανοδικές διαθέσεις ξεκίνησε η συνεδρίαση στην Wall Street.
Μικρά κέρδη για το Πετρέλαιο, υποχωρούν χαμηλότερα Χρυσός και Ευρώ.
Ξεκινώντας από την Ευρώπη, το καλύτερο τρίμηνο των τελευταίων έξι ετών σημείωσαν οι Επιχειρήσεις της Ευρωζώνης στην αρχή του 2017. Σύμφωνα με την IHS Markit, τα στοιχεία παραπέμπουν σε οικονομική ανάπτυξη 0,6% το α’ τρίμηνο, έναντι του 0,5% που προέβλεπαν αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Ο τελικός σύνθετος PMI της Ευρωζώνης διαμορφώθηκε στις 56,4 μονάδες τον Μάρτιο, σύμφωνα με την IHS Markit, κοντά σε υψηλό εξαετίας, έναντι του 56,7 που ήταν η αρχική εκτίμηση, και από 56 τον Φεβρουάριο. Ο τελικός PMI Υπηρεσιών διαμορφώθηκε στο 56 από 56,5 που ήταν η αρχική εκτίμηση και 55,5 τον Φεβρουάριο.
Ο Βρετανικός τομέας Υπηρεσιών αναπτύχθηκε γρηγορότερα από το αναμενόμενο το Μάρτιο. Ο βασικός δείκτης δραστηριότητας κινήθηκε ανοδικά σε 55 από 53,3 το Φεβρουάριο. Η μέτρηση ήταν πολύ υψηλότερα της πρόβλεψης των οικονομολόγων για 53,4.
Μεταφερόμενοι στις ΗΠΑ, οι εταιρείες συνέχισαν να προσθέτουν εργαζομένους στο μισθολόγιο τους με σταθερό ρυθμό το Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου "ADP". Ο Ιδιωτικός τομέας δημιούργησε 263.000 θέσεις εργασίας το Μάρτιο. Η μέτρηση του Φεβρουάριο αναθεωρήθηκε στις 245.000. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα δημιουργηθούν 185.000 θέσεις εργασίας.
Ο τομέας των Υπηρεσιών αναπτύχθηκε στις ΗΠΑ το Μάρτιο με μικρότερο ρυθμό σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία της Markit. Συγκεκριμένα, ο δείκτης Υπηρεσιών ISM της Markit υποχώρησε στις 55,2 μονάδες, από 57,6 το Φεβρουάριο.
Επιστροφή στο ΧΑ
Το ποσό του 1,138 δισ. ευρώ άντλησε το Ελληνικό Δημόσιο από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας. Το επιτόκιο παρέμεινε αμετάβλητο στο 2,97%
Την καλύτερη επίδοση για τον Μάρτιο, από το 2001 έως σήμερα, κατέγραψαν τα στοιχεία της "ΕΡΓΑΝΗ", καθώς το ισοζύγιο προσλήψεων - αποχωρήσεων ήταν θετικό κατά 38.517 θέσεις εργασίας. Παράλληλα, καταγράφεται αύξηση του ποσοστού των προσλήψεων με πλήρη απασχόληση (από 45,84% τον Μάρτιο του 2016, σε 49,14% τον Μάρτιο του 2017) και ταυτόχρονη μείωση του ποσοστού των προσλήψεων με μερική, ή εκ περιτροπής απασχόληση (από 54,16% τον Μάρτιο του 2016, σε 50,86% τον Μάρτιο του 2017).
Ψηλά στην κατάταξη της κατηγορίας ρίσκου ("group 10") διατηρεί τις Ελληνικές Τράπεζες η S&P Global Ratings. Ο Διεθνής Οίκος τοποθετεί στην ίδια κλίμακα με την Ελλάδα την Αίγυπτο, τη Λευκορωσία και την Ουκρανία. Ένα επίπεδο υψηλότερα ("group 9") βαθμολογεί τις Τράπεζες από Κύπρο, Λίβανο και Αργεντινή.
Σημαντικές μειώσεις στις τιμές - στόχους για τις Ελληνικές Τράπεζες, έφερε ανάλυση της Bank of America, η οποία εκδόθηκε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 2016. Πιο συγκεκριμένα, η BofA ML δίνει σύσταση "neutral" και μειώνει την τιμή - στόχο για τη μετοχή της Alpha Bank στα 1,93 ευρώ. Για την Τρ. Πειραιώς, ο Οίκος δίνει σύσταση "underperform" και μειώνει την τιμή - στόχο στα 0,18 ευρώ, για την Εθνική δίνει σύσταση "neutral" και τιμή - στόχο στα 0,26 ευρώ και για την μετοχή της Eurobank η τιμή - στόχος στα 0,60 ευρώ με σύσταση "underperform", αφήνοντας μικρά, έως ελάχιστα περιθώρια ανόδου, από τις τρέχουσες χρηματιστηριακές τιμές.
Νέα τιμή - στόχο για τη μετοχή της Jumbo στα 17 από 14,99 ευρώ δίνει η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος σε έκθεσή της, στην οποία αναβαθμίζει και τη σύσταση σε "accumulate" από "neutral". Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι η αύξηση στον στόχο αντανακλά την ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεων για τα EBITDA, μετά και την ισχυρή αύξηση εσόδων που εμφάνισε η εταιρία, αλλά και τα ανθεκτικότερα περιθώρια έναντι των προβλέψεων. Επισημαίνει ότι η μετοχή διαπραγματεύεται σε ελκυστικά επίπεδα τιμών και αποτελεί μια ισχυρή επενδυτική επιλογή.
Επιστρέφοντας στα της σημερινής συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ 663,6 (-0,43%) και 668,37 μονάδων (+0,29%), στις 17.00 βρέθηκε στις 667,35 (+0,14%), μέσω των τελικών δημοπρασιών "είδε" νεότερα υψηλά στις 670,01 μονάδες (+0,54%) και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 669,97 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 0,53%.
Ο τζίρος αναρριχήθηκε στα 42,7 εκατ., από τα οποία τα 2,3 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΜΟΗ, ΟΠΑΠ, ΕΤΕ, ΑΛΦΑ). Το 53% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών σε ΟΤΕ, Εθνική, ΟΠΑΠ και Alpha Bank.
Από τις μετοχές του FTSE25, μόνο οι Viohalco, Lamda Development, Ελλάκτωρ και Μυτιληναίος, δεν ήλθαν σε επαφή με το θετικό πρόσημο.
Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο χαμηλό ημέρας έκλεισε η Τέρνα Ενεργειακή και στο υψηλό ημέρας οι Εθνική, Πειραιώς, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ και Τιτάν.
Σαφώς καλύτερη της ενδοσυνεδριακής η τελική εικόνα με 53 ανοδικές μετοχές, έναντι 43 πτωτικών, ενώ 6 τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με διψήφιο ποσοστό ανόδου.
-----ΧΠΑ
Αλλαγή σκηνικού, με μικρή άνοδο και στην Αγορά Παραγώγων, ενώ οι συναλλαγές παρουσίασαν αυξητικές διαθέσεις τόσο στα συμβόλαια του δείκτη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (54.483 συμβόλαια).
Στα 5.445 συμβόλαια του δείκτη, αυξήθηκαν οι ανοιχτές θέσεις για τον πρώτο μήνα (Απρίλιος).
Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 2.444, 2.202 για τον Απρίλιο, 242 για τον Μάιο και 0 για τον Ιούνιο - τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα 1.785,5) κινήθηκε μεταξύ 1.773,25 και 1.795 μονάδων και αιφνιδιαζόμενο από τις τελικές δημοπρασίες γύρισε σε υποτίμηση 0,5%, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.
Δεν υπήρξε αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων, ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (5.761), Πειραιώς (8.598), Εθνική (34.626), MIG (615), Alpha Bank (2.925), ΔΕΗ (436), ΟΤΕ (179), Viohalco (272), ΓΕΚ (121), ΟΠΑΠ (155), Ελλάκτωρα (195), ΟΠΑΠ (155), Intralot (170).
Οι περισσότερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Ιούνιος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: Alpha Bank (32.499), MIG (55.925), Eurobank (52.453), Εθνική (80.343) και Πειραιώς (127.585).
Ας σημειωθούν τα 20 δικαιώματα πώλησης για την ΔΕΗ, λήξεως Ιουνίου, με τιμή εξάσκησης τα 3,00 ευρώ και τα 250 δικαιώματα πώλησης για την Εθνική, ίδιας λήξης, με τιμή εξάσκησης τα 0,25 ευρώ.
Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Πειραιώς (5.841.654 τεμ.), Alpha Bank (1.929.215 τεμ.), Εθνική (6.580.166 τεμ.) και Eurobank (2.183.157 τεμ.).
(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.