Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διόρθωση με περιορισμένο τζίρο στο Χρηματιστήριο

Κάτω από τις 630 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, μετά το ράλι της Παρασκευής. Στο «κόκκινο» τράπεζες και blue chips, με τον τραπεζικό δείκτη στο -5,5%. Κίνηση κόντρα στο ρεύμα για τις μετοχές των ΟΠΑΠ, Τιτάνα και Folli.

Διόρθωση με περιορισμένο τζίρο στο Χρηματιστήριο

Αβεβαιότητα ρίχνει χαμηλότερα των 630 μονάδων το ΧΑ. Θολό παραμένει μέχρι αυτή την ώρα το εάν και πότε θα συγκληθεί το έκτακτο EwG, με τους πωλητές να διατηρούν το προβάδισμα που έχουν από την αρχή της συνεδρίασης.

Στον τραπεζικό κλάδο εντοπίζεται το κυριότερο μέρος των ρευστοποιήσεων, με τον δείκτη να υποχωρεί πάνω από 5% προς τις 810 μονάδες και με το 38% του κατά τα άλλα μέτριου τζίρου* να έχει αλλάξει χέρια σε Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς.

Ορόσημο για τους traders για αυτή την εβδομάδα η διεξαγωγή (ή όχι) του EuroWorking Group, όπου θα εξετασθούν τόσο οι εξαγγελίες Τσίπρα όσο και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

Από την αρχή της συνεδρίασης μέχρι και πριν από λίγο στις 14:00- στα περισσότερα χρηματιστηριακά γραφεία είτε δήλωναν άγνοια για το αν θα συγκληθεί τελικά αύριο αυτή η σύσκεψη όπως εκτιμούν ορισμένοι, είτε δεν γνώριζαν εάν θα συμβεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Κακός σύμβουλος η αβεβαιότητα, από τη στιγμή μάλιστα που η πλευρά των δανειστών (ESM, Ε.Ε.) δεν έχει κρύψει τη δυσαρέσκειά της για την πρωτοβουλία Τσίπρα, προεξοφλώντας πως η διαδικασία της αξιολόγησης θα... πάρει εβδομάδες.

Σε αυτό το περιβάλλον το ρεπορτάζ της Αγγελικής Παπαμιλτιάδου έρχεται -για πολλοστή φορά- να... βάλει φωτιά στο σκηνικό καθώς όλες οι προηγούμενες πληροφορίες της επιβεβαιώνονται συν τω χρόνω μέχρι κεραίας.

Το σχέδιο Σόιμπλε για εγκλωβισμό της Ελλάδος, η θέση του επικεφαλής του Eurogroup, οι ισορροπίες στο "ευρωπαϊκό μέτωπο" αλλά και στο εσωτερικό του ΔΝΤ εντείνουν την επιφυλακτικότητα των traders, που θέλουν πιο σαφές περιβάλλον για να κινηθούν.

Τούτων δοθέντων, η στάση αρκετών βραχυπρόθεσμων παικτών θεωρείται φυσιολογική, μετά μάλιστα το θεαματικό "γύρισμα" της Παρασκευής και το "κλείσιμο" των ανοιχτών θέσεων πώλησης.

Χαμηλό ημέρας -στις 14:00- στις 624,92 μονάδες για τον ΓΔ, στις 1.678,03 για τον FTSE25 και στις 808,72 για τον τραπεζικό δείκτη.

Στο κόκκινο οι 21 από τις μετοχές του δείκτη, οι τραπεζικές με τις μεγαλύτερες απώλειες, αλλά με πωλητές και σε Μυτιληναίο, Jumbo, ΔΕΗ, με απώλειες που ξεπερνούν το 3%.

Με αγοραστές μόλις σε 4 μετοχές και μάλιστα σε 3 από τις δεικτοβαρείς (ΟΠΑΠ, FF Group, TITAN) και στην Grivalia.

*Στις 14:20 ο τζίρος δεν ξεπερνούσε τα 26 εκατ. ευρώ. 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v