Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Τσουνάμι πωλήσεων και πακέτων ως το κλείσιμο

Βαριές απώλειες για την Eurobank που στο τέλος της συνεδρίασης κινήθηκε κάτω από το 1 ευρώ. Μεγάλες διακυμάνσεις για την Alpha Bank με τους πωλητές να κερδίζουν το πάνω χέρι. Πτωτικά τα περισσότερα blue chip με τον ΓΔ προς τις 625 μονάδες

Με νέα... ομοβροντία πακέτων και προσυμφωνημένων πράξεων «βομβαρδίζεται» το χρηματιστηριακό ταμπλό με αποτέλεσμα ο τζίρος στην Alpha Bank να πλησιάζει το μισό δισ. ευρώ (468 εκατ.).

Ξεπερνούν τα 175 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές στη μετοχή της Eurobank ανεβάζοντας τον λογαριασμό συνολικά στα 666 εκατ. ευρώ λίγο πριν την "τελική ευθεία" προς το κλείσιμο-δημοπρασία της σημερινής συνεδρίασης.

Ωστόσο την τελευταία ώρα το σύνολο σχεδόν των πακέτων γίνεται σε τιμές σταθερά κάτω από τα 2,06-2,05 ευρώ για την Alpha Bank δηλαδή οριακά στην τιμή της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες σημείωναν, πως μετά το ενδοσυνεδριακό παιχνίδι που επιχειρήθηκε λόγω της σημαντικής απόκλισης που είχε η μετοχή (2-2,26 ευρώ) ξεκίνησε η κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων/intraday θέσεων με συνέπεια την διεύρυνση των απωλειών για τη μετοχή.

Εντονότερες πιέσεις στη μετοχή της Eurobank που έχανε 28,71% στα 0,999 ευρώ (χαμηλότερα της αύξησης κεφαλαίου), ενώ στην Πειραιώς η τρέχουσα τιμή στο μείον 24,50% στα 0,775 ευρώ «κατηφόριζε» εν όψει της εισαγωγής των νέων μετοχών που θα πιστωθούν την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου. Εχοντας γράψει ένα limit down σήμερα και άλλες δύο συνεδριάσεις να ακολουθούν μέχρι την Δευτέρα πιθανότατα η μετοχή της Πειραιώς θα έχει υποχωρήσει σημαντικά κοντά στα 0,30 ευρώ (της αύξησης κεφαλαίου).

Υπό το βάρος των τραπεζικών πιέσεων μετά τις 16.45 εντάθηκαν οι ρευστοποιήσεις και στην πλειονότητα των μετοχών του FT25 με τον δείκτη να υποχωρεί στις 186 μονάδες (1,8%) ενώ κατά 2,3% υποχωρούσε προς τις 623 μονάδες ο Γενικός Δείκτης.

 

* Περισσότερα σε λίγο στο τελευταίο σχόλιο της ημέρας

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v