Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Όλα τα λεφτά στη Eurobank

Mικρή πτώση στο ΧΑ με συναλλαγές... έτους στη Eurobank καθώς οι προχθεσινοί «ανοιχτοί πωλητές» σπεύδουν να καλύψουν τις θέσεις τους. Προς τα 2,50 ευρώ διορθώνει η Εθνική, απώλειες για ΟΠΑΠ και μεγαλύτερες για ΔΕΗ, Τράπεζα Πειραιώς. Ανοδικά αντιδρά ο ΟΤΕ.

«Συνεδρίαση Eurobank», τουλάχιστον στα πρώτα 45-55 λεπτά της καθώς οι συναλλαγές ξεπερνούν τα 70 εκατ. σε σύνολο 80 εκατ. ευρώ. Αυτό λίγο πριν από τις 11.30 όταν στη μετοχή της Eurobank είχαν αλλάξει χέρια πάνω από 200.000 κομμάτια στο εύρος του 0,345-0,362 ευρώ.

Όπως εκτιμούσαν χρηματιστηριακοί παράγοντες, το μεγαλύτερο μέρος θα πρέπει, λογικά, να αφορά τις εκ των υστέρων αγορές μετοχών προκειμένου να καλυφθούν οι πωλήσεις που έγιναν στο Τ-3.

Σε σχετικό θέμα του Χρ. Κίτσιου αναφέρονται οι πρώτες εκτιμήσεις της διοίκησης και ο σχεδιασμός του ομίλου, όπως τον περιγράφει ο διευθύνων σύμβουλος Χρ. Μεγάλου.

Μόνιμα σε αρνητικό έδαφος βασικοί δείκτες και μετοχές, με τον Γενικό Δείκτη στις 1.218,64-1.224,75 μονάδες και τον FT 25 στο εύρος των 391,24-393,10 μονάδων.

Από τα 2,61 ευρώ ξεκίνησε η μετοχή της Εθνικής για να υποχωρήσει μέχρι τα 2,55 ευρώ νωρίτερα. Με συναλλαγές που φτάνουν τα 2,8 εκατ. ευρώ περίπου, όσες έχουν γίνει και στη μετοχή της Πειραιώς στα πρώτα 55΄ της συνεδρίασης.

Πτώση καταγράφουν επίσης Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς.

Από την τριάδα των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ, αντιδρά μεν ο ΟΤΕ μέχρι τα 10,92 ευρώ, οριακά όμως υποχωρούν ο ΟΠΑΠ στα 11,34 ευρώ και περισσότερο η ΔΕΗ στα 10,88 ευρώ.

Ενδεικτική της εικόνας για τον FT 25 είναι η σχέση ανοδικών-πτωτικών μετοχών, με μόλις έξι στην πρώτη κατηγορία. Εκτός από τον ΟΤΕ, αντιδρούν ΜΕΤΚΑ, MIG, Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΟΛΠ.

Ειδικότερα για τις δύο τελευταίες, σε σχετικό θέμα του Μιχάλη Καϊταντζίδη σημειώνεται πως σήμερα το απόγευμα κληρώνει για ΑΔΜΗΕ. Αγριεύει η μάχη για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ σημειώνουν οι Στέφανος Κοτζαμάνης και Φώτης Κόλλιας.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v