Παρά τα ιδιαίτερα θετικά νέα που συνόδευσαν τη σημερινή έκδοση του ελληνικού ομολόγου (μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας από τις αγορές), η εξέλιξη της σημερινής συνεδρίασης στο ελληνικό χρηματιστήριο δείχνει να επιβεβαιώνει πλήρως τις αρχικές ενδείξεις για αδύναμο ανοδικό ξεκίνημα.Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι μετά τις 12.49 ο Γενικός Δείκτης απώλεσε το σύνολο των αρχικών κερδών, έχοντας γυρίσει σε αρνητικό πρόσημο.
Μια προσεκτικότερη ματιά στο χρηματιστηριακό ταμπλό θα διαπίστωνε αφενός την έλλειψη του τίτλου-ηγέτη που θα σήκωνε το βάρος για τον Γενικό Δείκτη και τον FT 25 και την περίπου απόλυτη ανυπαρξία αγοραστών σε τίτλους χαμηλότερα του 25άρη, αν εξαιρεθούν η Intracom και η F.G. Europe.
Ο τζίρος, λίγο πριν συμπληρωθούν τρεις ώρες συνεδρίασης, πλησιάζει τα 113 εκατ. ευρώ, όμως από αυτά πρέπει να αφαιρεθούν τα 53,7 εκατ. που αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (μεταξύ αυτών και το placement της Aegean στα 7,36 ευρώ).
Ξεκινώντας την αναφορά από τους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους, με κέρδη μεγαλύτερα από 1% κινούνται μόνο η Εθνική, ο Μυτιληναίος και ο ΟΠΑΠ, ενώ μικρότερα κέρδη σημειώνουν Alpha Bank, MIG, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ.
Αντίθετα, οι μεγαλύτερες απώλειες για ΟΛΠ (-3,35%) και ΜΕΤΚΑ (-2,48%), ενώ με πτώση μεγαλύτερη του 1% κινούνται ΔΕΗ, Eurobank Properties, Motor Oil, Jumbo, ΟΤΕ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και Folli Follie Group.
Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης χρειάζεται ιδιαίτερα αυξημένη προσοχή, καθώς σε περίπτωση που ο Γενικός Δείκτης βρεθεί χαμηλότερα των 1.280 μονάδων (είτε σήμερα είτε στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις), θα ενταθούν και οι κινήσεις stop loss.
Την απόλυτη έλλειψη αγοραστών σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση επιβεβαιώνει και η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών-πτωτικών μετοχών, η οποία διαμορφώνεται περίπου στο 1 προς 2.
Αντίθετα, και παρά το γύρισμα του δείκτη σε αρνητικό πρόσημο, συνεχίζεται το ενδιαφέρον για τα τραπεζικά warrants καθώς και οι τρεις τραπεζικοί παραστατικοί τίτλοι κινούνται με θετικό πρόσημο.