Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: «Ψάχνεται» πέριξ των 1.150 μονάδων

Ασθενής αντίδραση για τον Γενικό Δείκτη και τον FT Large Cap. Με αυξημένες συναλλαγές, ένα πακέτο 1,5 εκατ. ευρώ στον ΟΠΑΠ και με υπεραπόδοση για ΔΕΗ, ΜΕΤΚΑ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Frigoglass, ΕΛΠΕ, ΕΧΑΕ. Πιέσεις σε Εθνική, Πειραιώς, ΟΠΑΠ.

Άλλη μια προσπάθεια ανάσχεσης του πτωτικού σερί βρίσκεται σε εξέλιξη. Μετά τη χθεσινή ιδιότυπη διόρθωση βασικών δεικτών και μετοχών, οι αγοραστές έχουν μέχρι στιγμής το πάνω χέρι.

Προσώρας ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στο εύρος των 1.144,43-1.150,66 μονάδων, ο δε FT 25 μεταξύ 375,90 και 379,63 μονάδων. Με την αξία των συναλλαγών περίπου στα 16,8 εκατ. ευρώ (λίγο πριν τις 11.30), που είναι ελαφρώς μεγαλύτερη απ' ότι εχθές.

Το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών, 4,2 εκατ. ευρώ, έχει γίνει στη μετοχή του ΟΠΑΠ, όπου έχει αλλάξει χέρια ένα πακέτο των 155.768 στα 9,58 ευρώ, συνολικής αξίας περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

Συγκριτικά λιγότερες σήμερα οι συναλλαγές στη μετοχή του ΟΤΕ, που σταθεροποιείται πάνω από τα 9,20-9,30 ευρώ. Συγκριτικά αυξημένος ο τζίρος στη μετοχή της ΔΕΗ, με εμφανή τη διαμόρφωση βραχυπρόθεσμα ανοδικής φοράς προς τα 10,75 ευρώ.

Όμως ενδιαφέρον παρατηρείται και σήμερα για μετοχές της... δεύτερης ταχύτητας του 25άρη. Με αυξημένους μάλιστα τζίρους σε Μυτιληναίο, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, MIG, ΜΕΤΚΑ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Ελληνικά Πετρέλαια, Τιτάν και ΕΧΑΕ.

Για τη μετοχή της ΕΧΑΕ η IBG σε χθεσινή έκθεσή της ανεβάζει τον πήχη στα 10 ευρώ από τα 9,30 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση για αγορά και τονίζοντας πως παραμένει «ταύρος» για τη μετοχή/εισηγμένη.

Θυμίζουμε πως από την προχθεσινή συνεδρίαση η Deutsche Bank έχει «διπλώσει» στα 10 ευρώ την τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ.

Σε σχετικό θέμα του Μιχάλη Καϊταντζίδη αναλύονται όλες οι τελευταίες εξελίξεις για τον ΑΔΜΗΕ και τη σχεδιαζόμενη εκχώρηση του δικτύου μεταφοράς σε ιδιώτες.

Άξια αναφοράς θεωρείται η νέα αντίδραση με αυξημένες συναλλαγές της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής έως τα 3,89 ευρώ, οριακά δηλαδή στα υψηλά των 3,90 ευρώ που σημειώθηκαν στις 11 Νοεμβρίου.

Ικανοποιητική η κινητικότητα και σε ΕΥΔΑΠ, Intralot, Σωληνουργεία Κορίνθου και Frigoglass.

Να συνεκτιμηθεί πως μετά από αρκετές συνεδριάσεις ο FT Mid δίνει καλύτερη αντίδραση απ' ότι ο Γενικός Δείκτης και ο FT 25. Καθαρά τεχνικής μορφής και φτάνοντας προς τις 1.145 μονάδες, πλην όμως μετοχές-σηματωροί του έχουν βραχυπρόθεσμα ανοδική φορά.

Από τη ΣΙΔΕΝΟΡ και τις θυγατρικές του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΧΑΛΚΟΡ και Ελληνικά Καλώδια, μέχρι Fourlis, Autohellas, Eurobank, Attica Bank και ΕΒΖ.

Στις 11.40 οι συναλλαγές έφταναν τα 18,1 εκατ. ευρώ, ο Γ.Δ. κυμαινόταν τις 1.148,95 μονάδες (0,20%) και ο FT 25 στις 377,27 μονάδες (0,05%).

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v