Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Κίνηση προς τις 840 μονάδες χωρίς τζίρο

Διστακτική εικόνα στο τραπεζικό ταμπλό, σαφώς καλύτερη συμπεριφορά στο μη τραπεζικό 25άρη. Πιέζεται λόγω αποκοπής μερίσματος ο ΟΠΑΠ. Ξεχωρίζουν ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Κέρδη 16% για Eurobank, υπεραπόδοση και για ΟΛΘ.

Με θετικό πρόσημο και ελεγχόμενα κέρδη κινούνται οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, με θετικό πρόσημο ξεκίνησε και συνεχίζει ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Μάλιστα, λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης, ο Δείκτης του Χ.Α. βρίσκεται στις 841,57 μονάδες, με κέρδη 1,79%, πολύ κοντά στο μέχρι στιγμής υψηλό ημέρας.

Τα 8,5 εκατ. ευρώ προσεγγίζει ο τζίρος, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Ξεκινώντας από το ταμπλό του 25άρη, που και σήμερα δείχνει να αποσπά τη μερίδα του λέοντος όσον αφορά τις συναλλαγές και το ενδιαφέρον, αναμενόμενη η πίεση στη μετοχή του ΟΠΑΠ λόγω της αποκοπής μικτού μερίσματος ύψους 0,57 ευρώ ανά μετοχή, ενώ από τις υπόλοιπες θεωρούμενες δεικτοβαρείς μετοχές με μικρές απώλειες κινείται η μετοχή του Τιτάνα και πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος ο τίτλος της Intralot.

Σαφώς πιο επιφυλακτική η εικόνα στο τραπεζικό ταμπλό, με τον τίτλο της Alpha Bank να σημειώνει απώλειες 0,49%, αμετάβλητη τη μετοχή της Πειραιώς και με κέρδη που πλησιάζουν τις τρεις ποσοστιαίες μονάδες για τον τίτλο της Εθνικής.

Από τις υπόλοιπες μετοχές του FTSE 25, αποκαρδιωτική η συναλλακτική δραστηριότητα στη Eurobank Properties με μόλις 611 τεμάχια και στην ΕΥΔΑΠ με 1.255 τεμάχια, που σημειώνει κέρδη 3,34%.

Τετραψήφιος όγκος συναλλαγών για Coca Cola (+3,20%), ΜΕΤΚΑ (+2,11%), ΟΛΠ (+0,90%), Frigoglass (+1,8%), Folli Follie Group (+2,44%) και Τιτάν (-0,55%).

Εκτός τραπεζών το μέχρι στιγμής μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους θετικούς πρωταγωνιστές συγκεντρώνει και σήμερα ο τίτλος του ΟΤΕ, με κέρδη που ξεπερνούν τις τρεις ποσοστιαίες μονάδες και συναλλαγές που προσεγγίζουν τις 280.000 τεμάχια.

Χαμηλότερα του 25άρη, κινητικότητα σε Eurobank, Αττικής, ΟΛΘ, ΧΑΛΚΟΡ, ΣΙΔΕΝΟΡ, Intracom, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. και κατόπιν σχετικού αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφασίστηκε από σήμερα η άρση της αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών της Μηχανικής καθόσον η εταιρία προέβη στη σύνταξη και δημοσίευση της οικονομικής κατάστασης της περιόδου 1/1-31/3/2013.

Πληροφορίες από χρηματιστηριακά γραφεία αναφέρουν ότι υπάρχουν και σήμερα εντολές πώλησης για τραπεζικές μετοχές, οι οποίες πιθανότατα θα διοχετευτούν στο σύστημα συναλλαγών στη συνέχεια, όμως σε καμία περίπτωση αυτές δεν είναι του χθεσινού όγκου.

Από εκεί και πέρα, θεωρείται βέβαιο ότι το ενδιαφέρον θα παραμείνει αυξημένο μέχρι τέλους, γεγονός που «επιβάλλεται» και λόγω λήξης χρηματιστηριακού εξαμήνου.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v