Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Audio / Video

Οι κολοσσοί της τεχνολογίας και το παιχνίδι με τα ομόλογα

Οι κολοσσοί της τεχνολογίας και το παιχνίδι με τα ομόλογα

Σε φορολογικούς παραδείσους «παρκάρουν» τεράστια ποσά οι κολοσσοί της Silicon Valley. Πώς κινούνται στις αγορές ομολόγων και γιατί αυξάνει η πίεση ώστε να υπάρξουν περισσότεροι ρυθμιστικοί κανόνες.

Τα κρυπτονομίσματα νέος πονοκέφαλος των κεντρικών τραπεζών

Τα κρυπτονομίσματα νέος πονοκέφαλος των κεντρικών τραπεζών

Κεντρικοί τραπεζίτες που χειρίστηκαν την μεγάλη κρίση δίνουν τη σκυτάλη στην επόμενη γενιά, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις. Γιατί προβληματίζουν τα κρυπτονομίσματα και ποιες είναι οι εναλλακτικές επιλογές.

Η αναζήτηση εξωγήινης ζωής και το μεγάλο παράδοξο

Η αναζήτηση εξωγήινης ζωής και το μεγάλο παράδοξο

Μετά από σχεδόν 70 χρόνια αναζητήσεων, τίποτα δεν έχει βρεθεί και το ερώτημα «πού είναι όλοι;» παραμένει αναπάντητο. Οι επιστήμονες όμως δεν το έχουν βάλει κάτω και ξεκινούν νέα προγράμματα αναζήτησης.

Ο αγώνας για να κατανοήσουμε την Ανταρκτική

Ο αγώνας για να κατανοήσουμε την Ανταρκτική

Μια περιοχή που καταγράφεται τριπλάσια αύξηση θερμοκρασίας απ’ ότι στην υπόλοιπη Γη προσπαθούν να ερευνήσουν οι επιστήμονες. Το ραγδαία μεταβαλλόμενο περιβάλλον και πώς η κλιματική αλλαγή αποτελεί απειλή για το σύνολο του πλανήτη.

Ο έρωτας των αμερικανών με τα όπλα

Ο έρωτας των αμερικανών με τα όπλα

Σχεδόν τα μισά από τα όπλα που κατέχουν πολίτες ανά τον κόσμο βρίσκονται στις ΗΠΑ. Eκατομμύρια δολάρια ξοδεύονται για να μην υπάρχουν περιορισμοί στις πωλήσεις. Εν τω μεταξύ καταγράφεται σχεδόν κάθε ημέρα και μια μαζική επίθεση.

Τα μυστικά του «δείκτη φόβου» των αγορών

Η σημασία της σύνδεσης απόδοσης-ρίσκου και γιατί είναι κρίσιμη η μεταβλητότητα. Πώς δημιουργήθηκε ο δείκτης Vix από το χρηματιστήριο του Σικάγο και γιατί έχει αποκτήσει σημαντικό ρόλο για τις επενδυτικές αποφάσεις.

Χαρίτσης: Θέλουμε να υπερβούμε τα παρωχημένα μοντέλα

Βασική πρόκληση είναι το σχέδιο της επόμενης ημέρας, τονίζει ο αναπληρωτής υπ. Οικονομίας. Η κατάρτιση του Αναπτυξιακού Σχεδίου που θα παρουσιαστεί στο Eurogroup του Απριλίου. Θα διευρυνθεί το πλαίσιο υπαγωγής σε καθεστώς fast track για στρατηγικές επενδύσεις.

Η κρίση της σόγιας απειλή για το τραπέζι μας

Η κατακόρυφη πτώση της παραγωγής στην Αργεντινή στέλνει στα ύψη τις τιμές, ενώ τα hedge funds σπεύδουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση. Ποιο είναι το αντίδοτο στην κρίση.

Τα ρομπότ μαθαίνουν τώρα πως… να συνεργάζονται

Το επόμενο μεγάλο τεχνολογικό βήμα αναζητά η επιστήμη. Η έφοδος των ρομπότ στα μεγάλα εργοστάσια του πλανήτη και ποιοι είναι οι κίνδυνοι και οι ευκαιρίες για χώρες και εργαζόμενους.

Το 5G και οι εκπλήξεις της αγοράς τηλεπικοινωνιών

Η Ευρώπη κινδυνεύει να μείνει πίσω στην κούρσα για τα νέα δίκτυα 5G. Η συντηρητική στάση των κατασκευαστών κινητών τηλεφώνων στο Mobile World Congress και η… κατάκτηση της Σελήνης.

O Γ. Δραγασάκης ανοίγει τα χαρτιά του για οικονομία-τράπεζες

Τι… ιδιαίτερο έχουν οι τράπεζες της Λετονίας

Πώς η αλυσίδα KFC ξέμεινε από… κοτόπουλα

Το «έξυπνο χάπι» που φέρνει νέα δεδομένα στην υγεία

Ο πλανήτης βρίσκεται σε 24ωρη παρακολούθηση!

Ο εγκαταλειμμένος ιταλικός Νότος οδεύει προς τις κάλπες

Τα ρομπότ ανοίγουν νέα όρια στην εκπαίδευση

«ΟΠΑΠ Forward»: Ό,τι χρειάζεται η μικρομεσαία επιχείρηση για να πάει μπροστά

Κορυφώνεται ο πόλεμος κατά του… πλαστικού

Ρομπότ σε ρόλο… ντελιβερά στους δρόμους του Λονδίνου

v