ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Εργα, όχι λόγια!

Εργα, όχι λόγια!

Το μόνο χειρότερο από την απουσία επενδύσεων είναι η αποεπένδυση. Έτσι, λοιπόν, πριν «τάξουμε» κάτι, ας δούμε εάν είναι εφικτό αυτό που υποσχόμαστε. Ως προς την ουσία αλλά και το χρόνο.

Ο ρόλος του πρωθυπουργού

Ο ρόλος του πρωθυπουργού

Είναι απολύτως χρήσιμο να γνωρίζουμε ότι «κάποιος» ενδιαφέρεται για τη βελτίωση της καθημερινότητας, όμως, είναι και ένδειξη αποτυχίας του ίδιου του συστήματος η ανάγκη της παρέμβασής του.

Μηδενική ανοχή

Μηδενική ανοχή

Η ελληνική πολιτεία οφείλει να εξαντλήσει την αυστηρότητά της έναντι φαινομένων επιθέσεων κατά εφοριακών υπαλλήλων. Πρώτον, διότι αφορούν χρήση βίας και δεύτερον, επειδή -σε διαφορετική περίπτωση- θα επικρατήσει ο νόμος της ζούγκλας.

Το μπόνους στον συνεπή

Το μπόνους στον συνεπή

Άργησε αλλά κάποια στιγμή ακούστηκε ο «καημός» του συνεπή. Εκείνου ο οποίος παρά το -συχνά βαρύ- κόστος, επέλεγε την οδό της τήρησης των υποχρεώσεών του, όταν άλλοι…

Ώρα εθνικής συνεννόησης

Ώρα εθνικής συνεννόησης

Εάν το πολιτικό προσωπικό της χώρας αδυνατεί να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με αντικείμενο τα εθνικά ζητήματα, ποιος ο λόγος επίκλησης μίας «εθνικής γραμμής» επ' αυτών; Κάποτε οφείλουμε να συνεννοηθούμε.

Η παγίδα της μεσαίας τάξης

Όταν επικρατεί η λογική «τόσα μου λείπουν και τόσα θέλω», ας μη γυρεύουμε φορολογική «δικαιοσύνη». Αυτοί που πάντα πλήρωναν τον λογαριασμό, αυτοί θα συνεχίσουν να τον πληρώνουν.

Ο Ιανός του επιχειρείν

Όσο πιο απλό, τόσο πιο καλό. Σε ζητήματα νομοθεσίας, δε, το συγκεκριμένο απόφθεγμα συχνά αποδεικνύεται σοφό. Το γιατί, το βλέπουμε καθημερινά στους δρόμους της Αθήνας αλλά και στις ΒΙΠΕ της περιφέρειας.

Το τέλος της Ε.Ε.

Το οικοδόμημα, παρά τις όποιες επιτυχίες του, ουδέποτε θεωρήθηκε ως ολοκληρωμένο. Πλέον, βάλλεται όσο ποτέ κατά το παρελθόν, εξαιτίας της αδυναμίας του να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση. Το μέλλον του, δε, είναι άδηλο.

Τα αυτονόητα

Ο διαχωρισμός μεταξύ σωστού ή λάθους συχνά αφορά στην ύπαρξη ενός μέτρου. Στην παιδεία αυτό το μέτρο είχε χαθεί εδώ και χρόνια. Με το άσυλο, με τους αιώνιους φοιτητές, με τις βάσεις και με τόσα άλλα.

Τώρα είναι η ώρα!

Το έργο και οι συμμαχίες που κτίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια αλλά και η μεταρρυθμιστική ατζέντα της παρούσας κυβέρνησης μπορούν να δώσουν στον τόπο μία νέα αρχή. Οφείλουμε να την εκμεταλλευτούμε.

Μία νέα «κανονικότητα»

Το ΣΔΟΕ, η φοροδιαφυγή και οι καθαρές κουβέντες

Μάχη... στελεχών

Πού έχει δίκιο ο κ. Ρέγκλινγκ

Το εκλογικό σύστημα και η ανάγκη σταθερότητας

Τουρκία: Ενα μαγαζί... γωνία!

Το μυστικό των αγορών

Ελλάδα όπως… business

Μαζεύοντας τα «λουριά»

Χορός για δύο

v